Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αν υπάρχει υπάρχει υποψία για διαφορετική θέση του κτιρίου αριστερότερα ή δεξιότερα π.χ. κατά 40-50 εκ. σε συγκρότημα σε μεγάλο οικόπεδο 6 στρέμματα πού θα καταταλάβουμε αν το δικό μας κτίριο όπου εξετάζουμε μια μόνο οριζόντια ιδιοκτησία και όχι όλο το κτίριο, έχει μετακινηθεί αριστερά δεξιά ή και λίγο πίσω, μετρώντας με την κορδέλα? Δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί αν υπάρχει τέτοια μετατόπιση αφού εξετάζουμε την οριζόντια ιδιοκτησία και όχι το σύνολο του κτιρίου

 

Kι όμως πρέπει να ελέγχεται κι αυτό!

 

 

Πόσες τέτοιες βεβαιώσεις έχουν φύγει σε εκτός αλλά και σε εντός σχεδίου με άδεια!

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Για την βεβαίωση δεν υπάρχει πρόβλημα αφού εξετάζουμε δομηση-καλυψη-υψος. Βεβαίωση δώσε άφοβα αν δεν έχει παραβάσεις στα τρια παραπανω πολεοδομικα μεγέθη.

Link to comment
Share on other sites

Kι όμως δεν είναι (κατά την προσωπική μου άποψη πάντα) έτσι!!!

Π.χ. η εγκεκριμένη κάλυψη δεν είναι απλώς ένας συγκεκριμένος αριθμός (μέγεθος) π.χ. 100 τ.μ., αλλά αυτά τα 100 τ.μ. "προσδιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο "χώρο" επί του εδάφους κ.ο.κ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δώσεις βεβαίωση για αγοραπωλησία και ο αγοραστής δεν μπορεί να βρει μηχανικό να βεβαιώση γιατί θα κινείται με το σκεπτικό του Ιάσωνα τότε θα έχεις πρόβλημα.

 

Φαντάσου πόσες βεβαιώσεις δόθηκαν σε κτίρια εντός σχεδίου που λόγω μετατόπισης 20- 30 εκ σε νόμιμη θέση έχουν ΄΄ΥΔ΄΄, ΄΄λόγω θέσης΄΄. Αγοράζει λοιπόν κάποιος π.χ. 50 τ.μ νόμιμα και αποδεικνύεται πως λόγω μετακίνησης έχει 40 νόμιμα και 10 αυθαίρετα.

 

Και μιλάω για πολυόροφες οικοδομές εντός σχεδίου, όπου πάρα πολλές έχουν τέτοιο πρόβλημα όπως έχω διαπιστώσει και όπου ο έλεγχος της θέσης κακά τα ψέματα δεν είναι και στην πρώτη προτεραιότητα του μηχανικού, πολλές φορές δε δεν μπορεί να γίνει και εύκολα αντιληπτός.

 

Έχει να γίνει το έλα να δεις.

 

Από την άλλη πήγαινε σε μια οικοδομή και πες του ιδιοκτήτη πως λόγω μετακίνησης της οικοδομής 20-30 εκ τα νόμιμα μέτρα που αγόρασε δεν είναι και τόσο νόμιμα.

 

Δυστυχώς μας έχουνε μπλέξει άσχημα όλους με τις ερμηνείες τους. Καταπίνουν την κάμηλο και διυλίζουν τον κώνωπα με απαράδεκτο τρόπο προκειμένου να εισπράξουν.

Edited by jja
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν ήθελαν θα μπορούσαν να αναφερουν στην βεβαίωση οτι εξετάζουμε την θέση του κτηριου. Δεν το αναφέρουν. Δίνεις βεβαίωση χωρίς τύψεις.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο τα 20-30εκ μας πείραξαν; Δηλαδή στη μετατόπιση κτιρίου σε νόμιμη θέση θα βάζατε αυθαιρεσία ΥΔ στα τετραγωνικά εκτός θέσης; Έτσι δε διαφοροποιείται καθόλου αυτός που έβγαλε άδεια με αυτόν που δεν έβγαλε, κάτι επίσης άδικο. Συμφωνώ πως τα χουν κάνει χάλια με τους νόμους, αλλά θεωρώ πως η θέση ΑΝ είναι ΝΟΜΙΜΗ είναι το λιγότερο μέσα στο χαμό από αυθαιρεσίες που έχουν δει τα μάτια όλων μας. Και τις περισσότερες φορές είναι φταίξιμο του μηχανικού και της πολεοδομίας που ήλεγξε και υπέγραψε ότι το κτίριο κατασκευάστηκε ορθά, σύμφωνα με την άδεια. Ασχέτως αν το κτίριο αυτό έχει μετακινηθεί 5-6 μέτρα. Προσωπική άποψη πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λες, αλλά έτσι όπως έχουμε -μας έχουν- μπλέξει άντε εξηγησέ το αυτό σε κάποιον που θα στραβώσει - ή κάνει πως στραβώνει- με το ακίνητο που αγόρασε.

 

Και το ΥΠΕΚΑ. Δίνει δουλειά σε δικαστές και δικηγόρους αντί να κάνει την δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

Η κάλυψη και η δόμηση

ΔΕΝ είναι μόνο το αριθμητικό μέγεθος αλλά και η θέση που αυτό υλοποιείται...

 

Η πραγματικότητα τώρα:

στις 1000 τέτοιες δηλώσεις που θα φύγουν

θα στραβώσει η 1.

Σε αυτή τη μία, άμα πεις στον δικαστή "έλα μωρέ, ποιος ενδιαφέρεται για 30-40 πόντους"

το πιθανότερο είναι να φας "μάπα"...

Δεν λέω ότι είναι λογικό... Είναι παράλογο...

Και αν στα εντός σχεδίου είναι σχετικά εύκολο να το βρεις,

στα εκτός χωρίς τοπογραφικό.... Για αυτό κιόλας το κατάργησαν για να μην έχουμε και τύψεις....

ΠΟΤΕ λοιπόν τακτοποίηση εκτός σχεδίου χωρίς τοπογραφικό... ΠΟΤΕ.

και ας μην απαιτείται.

Και θα ζητάμε από τον συνάδελφο που το συντάσσει, να μας βάλει και το εγκεκριμένο περίγραμμα (με μία αχνή γραμμή).

Edited by ssouanis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

......Σε αυτή τη μία, άμα πεις στον δικαστή "έλα μωρέ, ποιος ενδιαφέρεται για 30-40 πόντους"

το πιθανότερο είναι να φας "μάπα"........

:smile:  :smile:  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, εγώ λέω ότι το βρίσκεις. Γιατί προσωπικά σε όλα τα εκτός σχεδίου έχω κάνει τοπογραφικό καινούργιο. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις; Έχει μετακινηθεί το κτίριο σε νόμιμη θέση και το τιμωρείς με τα μέγιστα ποσοστά υπέρβασης δόμησης και κάλυψης; Και δεν έχεις και το δικαίωμα να βάλεις "χωρίς άδεια", γιατί δεν είσαι στις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, που χωρίς άδεια θα σου έβγαινε μικρότερο το πρόστιμο; Αυτό είναι λογικό; Συμφωνώ απολύτως ότι η αλλαγή θέση είναι αυθαιρεσία ακόμα κ για 20 πόντους, το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεται. Νομίζω ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα να πάει με κατηγορία 3 ή με Πολεοδομική παράβαση. Ειδικά όταν οι περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από τον 4014 που έλεγε ξεκάθαρα ότι η μετατόπιση πάει με 500€. Ξαφνικά θα πούμε στους ιδιοκτήτες ότι χρωστάνε όλο το σπίτι απ' την αρχή; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.