Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

εντός οικισμού οικόπεδο και χτίζει 1390 τμ? 

τι οικισμός είναι αυτός?

Μπορείς να σκεφτείς "αυθαίρετη αλλαγή όψης" της οικοδομής αντί για "αυθαίρετη κατεδάφιση".

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 το διόρθωσα, γράψε λάθος 400 τ.μ. είναι τα επιτρεπόμενα. Οπότε θα το κάνω έτσι όπως λες. Ωστόσο μου φαίνεται υπερβολή να του χρεώσω και 1 παράβαση το γκρέμισμα....

τι λες για τον αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

εντάξει φαινόταν ότι ήταν εκ παραδρομής λάθος για το Σ.Δ.

Με αναλυτικό προυπολογισμό θα γίνει και θα συμπεριλάβεις και ότι άλλο υπάρχει στον ίδιο προυπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

Pavlos33 ευχαριστώ για την απάντηση.. Η ΥΚ χρεώνεται σε όλες τις στάθμες, σωστά; Όμως γιατί δεν μπορώ να προχωρήσω αναθεώρηση ή ενημέρωση; Σύμφωνα με την Ε/Α 200 δίδεται αυτή η εναλλακτική. Θα μιλήσω και με αρμόδιο στην ΥΔΟΜ και θα ενημερώσω..

Το τμήμα που βρίσκεται εντός Δ (και προέκυψε η παραβίαση λόγω μετακίνησης και όχι λόγω προσθήκης) θα πάρει και ΥΔ (εκτός από ΥΚ); 

Link to comment
Share on other sites

Η ΥΚ χρεώνεται σε όλες τις στάθμες, σωστά; (κατά τη γνώμη μου ναι,  διότι ο νόμος χειρίζεται την υπέρβαση κάλυψης όχι ως πολεοδομικό μέγεθος το οποίο θα ήταν μονοσήμαντο, αλλά ως ακόμη μια παράμετρο επιβάρυνσης προστίμου).

Όμως γιατί δεν μπορώ να προχωρήσω σε αναθεώρηση (στο προηγούμενο μήνυμα ρωτούσες μόνο για ενημέρωση) ή ενημέρωση;

(σύμφωνα με παρ. 9 άρθρο 6 ν.4030/11 :

9. Ενημέρωση του φακέλου της άδειας δόμησης, "ανεξάρτητα από το χρόνο"(*) ισχύος της άδειας δόμησης, πραγματοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις: 
(...)
β) Τροποποιήσεις των μελετών, που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις από άλλους φορείς. 
 

Σύμφωνα με την Ε/Α 200 (επισημαίνω και για όσους μας διαβάζουν ότι αναφέρεσαι στην ερωτοαπάντηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου στο πακέτο 5. 16-12-2013)  δίδεται αυτή η εναλλακτική (κατά το συντάκτη της ερωτοαπάντησης δίνεται η δυνατότητα για νομιμοποίηση ως προς το σύννομο τμήμα και υπαγωγή στο μη σύννομο) .

Το τμήμα που βρίσκεται εντός Δ (και προέκυψε η παραβίαση λόγω μετακίνησης και όχι λόγω προσθήκης) θα πάρει και ΥΔ (εκτός από ΥΚ); (κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να λάβει και υπέρβαση δόμησης αφού ήδη έχει χρεωθεί η μετακίνηση με υπέρβαση κάλυψης) 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Οι απαντήσεις και διευκρινίσεις ιδιαίτερα κατατοπιστικές! Ευχαριστώ! Θεωρώ πάντως μετά από όλη αυτή την ανάλυση ότι για το τμήμα εντός Δ που προέκυψε λόγω μετακίνησης η χρέωση και με ΥΔ δεν είναι απαραίτητη.. Οπότε θα συμφωνήσω με τον Pavlos33 και θα χρεώσω μόνο ΥΚ και παραβίαση Δ.

Edited by mxv
Link to comment
Share on other sites

Συνοψίζοντας μετά από επικοινωνία με την ΥΔΟΜ:

α) Τμήμα εντός Δ: χρεώνεται με ΥΔ, ΥΚ και παραβίαση πλαγίων (ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω μετακίνησης ή προσθήκης)

β) Μετακίνηση οικοδομής με ταυτόχρονη παραβίαση τμήματος του Δ: αναλυτικός - εφόσον δεν μπορώ να το βάλω κατ.13 καθώς υπάρχει η παραβίαση του Δ και άλλες παραβάσεις (χωρίς ΥΚ λοιπόν) και το εντός Δ το εξετάζω όπως στο α.

Και η επιλογή δική μου...

Βέβαια είναι κάπως παράλογο αν δεν έχει άλλη παράβαση να τακτοποιείς με 500 € και αν έχεις και προσθήκη στο Δ να πρέπει να επιβαρύνεις με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές...Εννοώ ότι με τη λογική της παραβίασης της κάλυψης όχι ως μονοσήμαντου αριθμητικού μεγέθους,αλλά ως θέσης στο οικόπεδο θα έπρεπε να μη δίνεται και δυνατότητα της κατ.13 - αφού και τότε αλλάζει η κάλυψη...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητοί συνάδελφοι

έχω κτιριο του ΄99 εκτός σχεδίου του οποίου τμημα χαρακτηρίστηκε δασικό.

Από το οριο του δασικού απέχει μια μύτη του κτιριου (0,8 τμ) 9,5 μ δηλ εχει παραβίαση πλάδιας απόστασης και ταυτοχρονα μετακίνηση 7μ.(υπάρχει καποια ταύτιση τμηματων του κτιρίου με αυτο της Ο.Α)

Εχει αλλαγη θέσης σωστης κατα τ' άλλα πισινας

αυθαιρετο υπόγειο κ ανοικτή σκάλα αυτου (η οποία μπαίνει στα 10μ)

 

Τα 0,8χ2 (διοροφο) με ΥΔ, ΥΚ( ; )και παραβίαση Δ; Το υπολοιπο; Με Ο.Α και το 500άρικο για μετακίνηση θέσης; Στο ίδιο 500αρικο και η μετακινηση της πισίνας; Σε άλλο πεντακοσάρικο η σκάλα του υπογειου και με κάτι κουφώματα διαφορετικά και τοιχαλακια; Και το υπογειο ΥΔ με μειωμένο συντελεστή;

Ευχαριστώ για το χρονο σας

Edited by littlejulie
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.