Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

 

Σε β φάση 1337/83 αναφέρεται "αδιαμόρφωτος χώρος" στο ισόγειο και έγινε χώρος κύριας χρήσης. Πάει με αναλυτικό;

Για τον υπολογισμό του προστίμου η β φάση του ν. 1337/83 θεωρείται ως να μην υπάρχει οικοδομική άδεια στο ακίνητο.

Ο έλεγχος γίνεται αφενός στο να διαπιστώσεις ότι πράγματι οι επιφάνειες και οι διαστάσεις συμπίπτουν με τα σχέδια της τότε τακτοποίησης και λαμβάνοντας από το αρχείο του τμήματος αυθαιρέτων το φάκελο διαπιστώνεις ότι όντως ολοκληρώθηκε η β φάση (οπότε οι σύμφωνες με την τότε τακτοποίηση κατασκευές δεν απαιτείται να δηλωθούν) και αφετέρου να διαπιστώσεις τι χώρος είχε αποτυπωθεί και χαρακτηρίστηκε ως αδιαμόρφωτος. 

Το πιθανότερο να ήταν υπόστυλος χώρος. 

Αν η υπόθεσή μου είναι σωστή, θα πρέπει να χρεώσεις υπέρβαση δόμησης .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα. Ισόγειο που στη β φάση του 1337/1983 αναφέρεται ως αδιαμόρφωτος χώρος, με τον περιμετρικό τοίχο να υπάρχει στα σχέδια και που σήμερα έχει γίνει κατοικία, μπορεί να υπολογιστεί με αναλυτικο;

Edited by Σλάρτιμπαρτφαστ
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε το ερώτημα σου έχει απαντηθεί εδώ--->http://www.michanikos.gr/topic/35844-%CE%B118-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5/page-81, στο #810 και 811. 

Μην το διπλοποστάρεις γιατί έτσι χάνονται οι απαντήσεις. Συνέχεια στο προηγούμενο νήμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Pavlos33. Ομολογώ οτι δεν σε κατανόησα πλήρως... Η κάτοψη ισογείου του φακέλου αυθαιρέτου δείχνει το χώρο με περιμετρικό τοιχο.
Επίσης είναι εκτός σχεδίου και δεν υπήρξε τρίτη φάση.

 

Επειδή δηλαδή ο χώρος ήταν ήδη κλειστός, νομίζω πως μπορεί να πάει με αναλυτικό.

 

Edited by Σλάρτιμπαρτφαστ
Link to comment
Share on other sites

Η δυσκολία προσέγγισης στο όλο θέμα είναι ότι αφενός προσπαθούμε να συγκρίνουμε με σχέδια τακτοποίησης του τότε νόμου και αφετέρου η τότε τακτοποίηση δεν αποτελεί οικοδομική άδεια ώστε να συγκρίνουμε με βάση αυτή.

Η έννοια αδιαμόρφωτος χώρος κατά ΓΟΚ 73 αν δεν κάνω λάθος, χρησιμοποιούνταν για χώρο που τον μετρούσαν στο Σ.Δ κατά την έκδοση οικοδομικής άδειας, με σκοπό να τον αποπερατώσουν στο μέλλον. Ενδεχομένως ο συνάδελφος της εποχής επηρεάστηκε από αυτό και άφησε (ίσως και επίτηδες) ασαφή την χρήση του χώρου (ουσιαστικά δήλωσε ότι ο χώρος δεν είχε καμία χρήση με τον χαρακτηρισμό του ως αδιαμόρφωτο) ενώ θα μπορούσε να τον περιγράψει ως αποθήκη. 

Η δική σου προσέγγιση δεν σημαίνει ότι είναι λάθος, αλλά για λόγους αμφιβολιών προσωπικά θα προτιμούσα να χρεωθεί υπέρβαση δόμησης με τωρινή χρήση κατοικία.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι αυθαιρεσία σε έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο η ύπαρξη μιας μικρής τουαλέτας. Συγκεκριμένα υπάρχει μια σκαλίτσα που οδηγεί σε μια μικρή τουαλέτα. Κατ' άλλα καμιά αυαθιρεσία. Πρέπει να τακτοποιηθεί κατα τη γνώμη σας; Αν ναι πως;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Η ύπαρξη μόνο τουαλέτας δεν αντιβαίνει στον βοηθητικό χαρακτήρα του υπογείου, γι αυτό και θα επιτρεπόταν να περιληφθεί από τότε στην άδεια.  Η κατασκευή του W.C όμως στον συγκεκριμένο χώρο αφορά στην περίπτωση αλλαγής από Β.Χ σε Β.Χ που κατά το αρ. 18.5.β  θεωρείται παράβαση αναλυτικού προυπ/μού. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε αδεια ισογειο 100 τμ με υπογειο 100 τμ εκτός σχεδίου έχει γίνει ισόγεια πυλωτη με αποθήκη 10 τ.μ. και οροφος 100 τμ(εχουμε δηλαδή θεμελίωση 1.5 μ πιο ψηλά).θα βάλουμε ΥΥ 1.5 μ χωρίς υπέρβαση δομησης, σε ενα ΦΚ,υπέρβαση βχ 10 τμ σε άλλο ΦΚ?η πυλωτη πως αντιμετωπιζεται?

Link to comment
Share on other sites

katero,

Ο όροφος (ισόγειο αδείας) όπως λες κι εσύ θα χρεωθεί σε ξεχωριστό Φ.Κ# με Υ.Υ συντ. 0,4 και χωρίς Υ.Δ . Ο ισόγειος χώρος “πυλωτής” (υπόγειο αδείας)  θα χρεωθεί σε άλλο Φ.Κ#  με Υ.Δ  χωρίς μειωτικό συντελεστή και η αποθήκη στο ίδιο Φ.Κ#  με Υ.Δ και μειωτικό συντελεστή.  Για την αποπεράτωση του ισογείου θα μπορεί μετά την ρύθμιση να εκδοθεί άδεια αποπεράτωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους,

 

επειδή έχω χαθεί λίγο με το θέμα του υπογείου και πότε χρησιμοποιούμε μειωτικό συντελεστή θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος? 

 

Σε περίπτωση που πραγματοποιείται αυθαίρετο υπόγειο σε κτίσμα με οικοδομική άδεια, η επιφάνεια του υπογείου μπαίνει σαν ΥΔΜΣ ή ΥΔΚΧ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.