Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Εξώστες (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι, εξώστης 2*6 μέτρα έχει κατασκευαστεί ως έχει προβλεφθεί με τη διαφορά ότι οι κτιστές ζαρντινιέρες εντός του εύρους του κατασκευάστηκαν σε άλλη θέση από τα εγκεκριμένα.  Επειδή έχω ήδη μία παράβαση κατηγορίας 3 που αφορά την Ο.Ι., θα μπορούσε η παραπάνω παράβαση που περιγράφω να ενταχθεί στις παραβάσεις Κτιριοδομικού κανονισμού γιστ) έτσι ώστε να μην επιβαρύνω το πρόστιμο με μια λοιπή παράβαση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 678
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

σε οριζόντια ιδιοκτησία του 1974 έχω εξ ολοκλήρου αυθαίρετους εξώστες (δεν υπάρχουν στο σχέδιο κάτοψης) οι οποίοι έχουν κλειστεί με τζαμαρία και είναι προς το ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Πως τους δηλώνω στον 4495;(επισυνάπτω σχέδιο και φώτο.)

Ευχαριστώ.

20231214_172159.jpg

-A2.pdf 1.pdf

Link to comment
Share on other sites

ΥΔΚΧ με Υ.Κ+έλεγχος για τυχόν παραβίαση της Δ. Αν μπορεί ν α αποδειχθεί το κλείσιμο προ του 1975 όλα μπαίνουν κατηγορία 1 και πληρώνεται μόνο το παράβολο.

Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, katerina kata said:

.... ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο αποδεικτικό .

να δώσει όρκο... 😀

αλλά το πιο σημαντικό για εσένα να δηλωθούν οι + επιφάνειες στο Ε9 με την ημερομηνία...

αυτό θα ανεβάσεις στο σύστημα....

το όρκο τον κρατάει μόνος του.

 

Υ.Γ.

Επικουρικά όμως με το λίγο που μπορώ να δω από τις φωτογραφίες η σειρά αλουμινίου που έχουν βάλει είναι η 150 ή 200 που ήταν μεταξύ 70 και αρχές 80….

Το τσεκάρεις πιο καλά εσύ και το συμπληρώνεις στην τεχνική σου έκθεση

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

31 λεπτά πριν, katerina kata said:

ευχαριστώ για την αμεσότητα, με την απόδειξη του κλεισίματος θα έχω θέμα γιατί ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάποιο αποδεικτικό .

Στα πολύ σωστά που αναφέρει ο Κώστας, επιγραμματικά οι κινήσεις σου είναι οι εξής. Έχοντας αντιληφθεί ότι η σειρά αλουμινίου σίγουρα δεν είναι και πολύ πρόσφατη (δεκαετία 70 με 80) και επειδή οι εξώστες λόγω του άρρηκτου Φ.Ο κατασκευάστηκαν στην χρονολογία ανέγερσης-κατασκευής της οικοδομής, θα γίνει τροποποίηση του Ε9 και θα μπει ως επιφάνεια διαμερίσματος αυτή που μέτρησες (μαζί με τους κλεισμένους εξώστες). Πριν τους το πεις και για λόγους επαλήθευσης (γενικότερα) ζήτησε ένα Ε9 δεκαετίας (βγαίνει από το ταξισνετ) να δεις τι ακριβώς δήλωναν ή έχουν δηλώσει και σε πιο πρόσφατο Ε9; Μήπως τα έχουν δηλωμένα τα τετραγωνικά των κλεισμένων εξωστών;

Link to comment
Share on other sites

έχω Ε9 πρόσφατο που δηλώνουν μόνο τα τετραγωνικά του διαμερίσματος. Τα τετραγωνικά των εξωστών θα προστεθούν ως κύριοι χώροι; (με τα φύλλα καταγραφής κάπου μπερδεύομαι)

 

ΥΓ.το διαμέρισμα είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο γιατί είναι χτισμένο στην θέση παταριού ισογείου καταστήματος με ανεξάρτητη πρόσβαση από το κλιμακοστάσιο.(το αναφέρω για την γενικότερη εικόνα)

Link to comment
Share on other sites

Για το υπολογιστικό σκέλος θα μπει ΥΔΚΧ διότι έχεις κλειστούς χώρους. Επιπλέον βάζεις ΥΚ και ελέγχεις για παραβίαση Δ. Όλα αυτά για εποπτικούς λόγους καθώς αν έχεις αυθαιρεσίες κατηγορίας 1 ότι και να προσθέσεις το πρόστιμο δεν μεταβάλλεται.

Τώρα ξεφουρνίζεις νέα δεδομένα (να φροντίζεις στο αρχικό ερώτημα να δίνεις όλα τα δεδομένα χάριν οικονομίας συζήτησης). Λες λοιπόν ότι προβλέπονταν πατάρι καταστήματος. Άρα, βρισκόμαστε στο νόμιμο όγκο οριζόντιας ιδιοκτησίας καταστήματος; Η σύσταση και η περιγραφή τίτλου αναφέρει για πατάρι που ανήκει στο κατάστημα ή ταυτίζεται με την υφιστάμενη κατάσταση και περιγράφει το διαμέρισμα;

Link to comment
Share on other sites

κατανοητό, συγνώμη.(είχα κάνει ερώτηση σε άλλη θεματική ενότητα γι αυτό).

 Στα σχέδια της πολεοδομίας δεν υπάρχει κάτοψη ημιορόφου. Στην κάτοψη ισογείου  φαίνεται μόνο μια κυκλική σκάλα στην γωνία του καταστήματος και  μόνο στην τομή φαίνεται το πατάρι ύψους 2,2 μ που εκτίνεται μάλλον κατά 50% του ισογείου καταστήματος  με ύψος 2,70μ. Δεν υπάρχει εμβαδομέτρηση παταριού στην κάτοψη ισογείου ούτε στο διάγραμμα κάλυψης.

Στη σύσταση περιγράφεται  ισόγειο κατάστημα (χωρίς αναφορά σε πατάρι) και διαμέρισμα ημιορόφου με την κάτοψη του.

Η κάτοψη της σύστασης με την πραγματικότητα έχουν διαφορές.(επισυνάπτω κάτοψη)

A2.pdf 0.pdf

Link to comment
Share on other sites

Άρα, στην Ο.Α φαίνεται ότι υφίστατο πατάρι (ΓΟΚ 73 μάλλον με πατάρι επιφάνειας <=50%). Τότε έτσι το σχεδίαζαν και δεν εμβαδομετρούσαν πατάρια. Όμως, αν όπως λες, στη σύσταση δεν περιγράφεται έστω λεκτικά το πατάρι ότι αυτό ανήκει στο κατάστημα, μήπως περιγράφεται διαμέρισμα ημιώροφου; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.