Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Στέγαστρα, κιόσκια κ.τ.λ. (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Έχω περίπτωση στεγάστρου εντός πρασιάς, έμπροσθεν ισογείου καταστήματος. Το στέγαστρο είναι ελεύθερο από τις τρεις πλευρές και σε επαφή με την όψη του καταστήματος η τέταρτη πλευρά. Όσο κι αν διάβασα το νόμο ξανα και ξανά, νόημα δεν έβγαλα. Μπορώ να το δηλώσω ως κατηγορία 5 και να παει στις λοιπές παραβάσεις; Η διαφορά είναι τεράστια από δήλωση ως υπέρβαση δόμησης (ΥΔΚΧ ,Υπερβαση Κάλυψης, εντός πρασιάς).Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, αν κάποιος έχει παρόμοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 534
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είναι από αυτά που και "περιμετρικά" ανοιγοκλείνουν;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Όχι, διοτι στη συνελευση ιδιοκτητων της πολυκατοικίας έθεσαν το θεμα να είναι ελευθερο απο τις τρεις πλευρες του για διελευση των ενοίκων. Πιο συγκεκριμένα, περιμετρικά έκλεινε με υαλοπίνακες ("ανοιγοκλειναν" όπως ακριβώς έγραψες!) και τοποθετούσε τραπεζοκαθίσματα. Στη συνέλευση πολυκατοικίας που πρόσφατα έθεσε το θέμα τακτοποίησης, του επιτρέπουν να το τακτοποιήσει, με τον όρο να αφαιρεθουν οι υαλοπίνακες και να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι ένοικοι.

Edited by ESV
Link to comment
Share on other sites

Και θα το κάνει;;; Πως θα "κλείνει - ασφαλίζει" ο χώρος το βράδυ;; Θα τα ξαναβάζει;;;;

Link to comment
Share on other sites

Ο χώρος δεν είναι ενιαίος με το υπόλοιπο κατάστημα. Εκείνο διαθέτει πόρτα και υαλοπίνακα όπως ορίζει η άδεια. Αν φοβάται μη του κλέψουν τα τραπεζοκαθίσματα που θα βρίσκονται στο στέγαστρο ας τα βάζει μέσα κάθε βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ κάνε την αυτοψία σου. Βγάλε τις φωτογραφίες. Κι αν όλα είναι ΟΚ υποθέτω πως με αναλυτικό προϋπολογισμό .....τελείωσες. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του ιδιοκτήτη.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Ιάσονα, νομίζω για να διασφαλιστώ 100% στις συναινεσεις των συνιδιοκτητών να μπει ειδική μνεια που να ορίζει οτι το στέγαστρο είναι ελεύθερο απο τις τρεις πλευρες χωρίς υαλοπίνακες και με αυτή την προϋπόθεση προχωρουν σε ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Kι αυτό καλό θα ήταν.

Μόνο στις ποινές μηχανικών μην ενταχθώ. Γιατί ναι μεν να διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη (να μην πληρώσει 30 φορές επάνω το πρόστιμο), αλλά να παραμείνω μηχανικός και όχι "διατητής" αυθαιρέτων

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΕSV

 

Εχω ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια περίπτωση, στεγαστρο σε επαφη μια πλευρα με καταστημα και οι υπολοιπες 3 ανοιχτες (καποτε κλειναν!) απλα έχει κάποιες μικρές κολόνες περιμετρικά στις ανοιχτες πλευρές, αλλα οι πλευρες παραμένουν ανοιχτες και ελευθερες προς διέλευση ενοικων.

 

θα το τακτοποιήσω ως κατηγορία 5, ως λοιπή πολεοδομική παράβαση. τελικώς και εσύ έτσι έπραξες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.