Μετάβαση στο περιεχόμενο

kabamaru3

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kabamaru3

  1. Καλησπέρα, Με τα νέα μέτρα δικαιούμαστε μείωση ενοικίου 40% για τον Νοέμβριο? Γνωρίζει κάποιος? Επειδή οι ανακοινώσεις του υπουργείου είναι τόσο ξεκάθαρες...σαν τις ανακοινώσεις για τους νόμους των αυθαιρετων..
  2. Κατ' αρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Γιατί όμως δικαιούται 100 τμ? κανονικά δεν θα έπρεπε 70 + 15 = 85 τ.μ.? εδιτ: κατάλαβα...εως δυο τέκνα είναι 70+30 εως 3 τέκνα 70+30+20 και έπειτα για κάθε επιπλέον +15 τμ. Σωστα? Αρά ναι καλύπτομαι Ακόμη να διευκρινίσω ότι εγώ θα ρυθμίσω τα αυθαίρετα 23,84 τ.μ. της κύριας κατοικίας που αναφέρω (το λέω μήπως και σε μπέρδεψα κάπως).
  3. Ας γραψω και εγω τον πονο μου μπας και μ απαντησει ο Δημήτρης... Περίπτωση οικογένειας με ένα προστατευόμενο μέλος (φοιτητής) που βαρύνει φορολογικά δηλαδή την οικογένεια. Κύρια κατοικία στον πίνακα 5 στο Ε1 συνολικού καθαρού εμβαδού 68.95 τ.μ. βάση δικής μου εμβαδομέτρησης επί της οικοδομικής άδειας και καθαρά βάση συμβολαίου 69,06 τ.μ. Με συνολικές αυθαιρεσίες 23,84 τ.μ. Συνολικά 68,95 + 23,84 = 92,79 τ.μ. ή 69,06 + 23,84 = 92,90 τ.μ. Επίσης σε χωριό με 3.094 κατοίκους βάση της τελευταίας απογραφής 2011 έχουν δικαίωμα 65% πλήρης κατοικίας σε κτίσμα 88,03 τ.μ. (65%x88,03 = 57.22 τ.μ.) επίσης στο ίδιο κτίσμα έχουν το υπόλοιπο 35% ως δικαίωμα ψιλής κυριότητας. Δικαιούται τον συντελεστή κύριας και μοναδικής κατοικίας?!?!
  4. Καλησπέρα, Τα εκάστοτε επιπλέον δικαιολογητικά για την κάθε μια περίπτωση που απαιτούνταν βάση της προηγούμενης υπουργικής απόφασης όπως αυτή ίσχυε έχουν καταργηθεί? Υποθέτω ναι. Άρα, πλέον με βάση τον νέο νόμο. Αν τυχόν βγάλουμε άδεια μικρής κλίμακας για προσθήκη ανελκυστήρα (πχ εξωτερικό ανελκυστήρα) δεν χρειάζεται διάγραμμα δόμησης? στατική μελέτη? μηχανολογικά? Και αν χρειάζεται είναι απλά γιατί το σκέφτηκε - λέει βάση λογικής η εκάστοτε ΥΔΟΜ?!?
  5. Εχω ακριβως το ίδιο πρόβλημα και έχω δοκιμάσει διάφορα. Έχω windows 10... το ίδιο xml που το δοκίμασε συνάδελφος με windows 7 τρέχει κανονικά χωρίς φωτισμό. Καμία ιδέα κάποιος?
  6. Σε αντίστοιχη περίπτωση συναδέλφου απο το υγειονομικο του ειπαν οτι το wc δεν μπορει να ειναι εκτος κτιριου, δλδ πρεπει να βρίσκεται εντος του καταστηματος με αμεση εσωτερικη επικοινωνια. Επισης, λογικα γιατι να μην απαιτείται προθαμος? Λογικα ναι..
  7. Καλησπέρα, σε κτίριο με οικοδομική άδεια το 1972 στον δεύτερο όροφο πρόκειται να λειτουργήσει χώρος συνάθροισης κοινού. Η μελέτη θα βγεί σύμφωνα με την 3 / 2015 για χώρους συνάθροισης κοινού. Έχω 2 εξόδους προς το κλιμακοστάσιο και βάζοντας 2 πυραντοχες πόρτες περιορίζω την οδευση διαφυγής εντός του καταστήματος στα 30μ. < 45μ. Από τον δεύτερο όροφο ως το ισόγειο έξω στο υπαίθριο χώρο είναι άλλα 60 μέτρα. > 45μ. 1) όταν έχω απαίτηση για 2 εξόδους κινδύνου και αυτές οδηγούν στο ίδιο κλιμακοστάσιο και έπειτα στην ίδια έξοδο στον υπαίθριο χώρο καλυπτομαι? 2) το κλιμακοστάσιο θεωρείται πυροπροστατευμενη οδευση διαφυγής άρα δεν με ενδιαφέρει να πληρεί τα κάτω των 45μ.?
  8. βαση ποιου νομου ειναι πλεον υποχρεωτικα τα ΠΕΑ για κάτω απο 50 τ.μ.? Γιατι με μια προχειρη ματια στο ιντερνετ αναφερουν ολοι τον νομο 4122/2015.... Δεν υπαρχει τετοιος νομος!!!?!
  9. Ευχαριστω για την απαντηση, αλλα υπαρχει καποιο ξεκαθαρο αρθρο ή εγκυκλιος που τα αναφερει αυτα? εστω ΤΕΕ Πελοποννησου ερωτοαπαντηση.. και οπως αναφερουν κι αυτοι Ο νόμος δεν διευκρινίζει άμα η κατοικία είναι η πρώτη ή η δεύτερη δευτερεύουσα , αλλά αναφέρει απλά δευτερεύουσα. Αρα, δεν θα μπορουσε σε καθε δηλωση να παρει την έκπτωση? Επίσης, με βάση το σκεπτικο της εγκυκλίου 3 στο αρθρο 19 παρ. 3 για κυρια και μοναδικη μεγαλυτερη απο 70 τμ , παιρνεις τον συντελεστη της κυριας για τα 70 τμ και τα υπολοιπα χωρις την μειωση.. οποτε με το ιδιο σκεπτικο δεν μπορω να δωσω και στα 80 τμ μειωση? και επισης, δεν αναφερει πουθενα οτι αφερεις τα νομιμα μέτρα. Προφανως και το πιο σιγουρο ειναι αυτο που αναφερεις, απλα σιγουρα δεν προβλεπεται και η ''άλλη οδος''...? για κάποια εξοικονόμιση χρηματων...
  10. καλημέρα! Β' κατοικία Πολυτεκνου 30 τμ νομιμα βαση οικοδομικης αδειας και 90 τμ αυθαιρεσιων. Παιρνει την εκπτωση της Β' κατοικίας Πολυτεκνων? Ρωταω διοτι βαση του αρθρου 17 παρ. 5 στην εγκυκλιο 3 έχουμε εναν περιορισμο 80 τμ. , όμως αυτη η παραγραφος συνδιαζεται και με την εγκυκλιο 4 αρθρο 19 παρ. 3, η οποία φυσικά αναφερεται στην κυρια κατοικια και οχι στην Β' κατοικια, αλλά στα τετραγωνικα μετρα υπολογιζει και τα νομιμα και τα αυθαιρετα, οποτε στην περίπτωση μας συνολο 120 τμ. Υπάρχει καποια περιπτωση να μην παιρνει την εκπτωση της Β' κατοικίας Πολυτεκνων? προφανως και τα 80 τμ μονο εχουν την εκπτωση και τα υπολοιπα 10 τμ κανονικα. Επίσης, σε ξεχωριστη δήλωση ο ίδιος πολυτεκνος έχει ακομη μια πανομοιότυπη Β' κατοικία (θα λέγαμε καλυτερα Γ' κατοικία) Ισχυουν κανονικά οι εκπτωσεις της Β' κατοικίας Πολυτεκνων και για αυτην την δήλωση, αντιστοιχα πάλι εως τα 80 τμ?? Επίσης, η παρακάτω ερωτοαπάντηση του ΤΕΕ Πελοποννήσου αναφέρεται στο θεμα 495. Για τον έλεγχο δευτερεύουσας κατοικίας σε πολύτεκνους, αρκεί να είναι πρώτη δευτερεύουσα κατοικία για τα πρώτα 80m2 της πρώτης δευτερεύουσας κατοικίας; To συγκεκριμένο αντρόγυνο έχει και άλλη κατοικία στην πλήρη κυριότητα του συζύγου, καθώς και μία ακόμη κατοικία στην οποία πληρώνει ενοίκιο ως μισθωτής της κατοικίας του ενός τέκνου του. Για τους μειωτικούς συντελεστές του άρθρου 17, ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη η υπόλοιπη περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας. Ο νόμος δεν διευκρινίζει άμα η κατοικία είναι η πρώτη ή η δεύτερη δευτερεύουσα , αλλά αναφέρει απλά δευτερεύουσα.
  11. Ευχαριστω για τις απαντησεις. Αρα τα τ.μ. με τον Ν.3843/10 θεωρουνται νομιμα.... (ρυθμισμενα..ή οτιδηποτε τρομαρα τους) και δεν λογιζονται στον υπολογισμο των υπερβασεων... Αλλα δεν εχουμε καποιο σημειο του νομου-εγκυκλιων που να το ξεκαθαριζει αυτο το τοσο απλο ζητημα.. ξερω τι ζηταω τωρα....
  12. Καλησπερα, μηπως γνωριζει καποιος σε ποιο σημειο του Ν4178/2013 ή των εγκυκλιων αναφερει οτι κατα τον υπολογισμό της υπερβασης δομησης οταν έχει γίνει ρυθμιση καποιων τετραγωνικων με τον Ν.3843/10 τα οποια δεν ''πειραζω'' με την δηγλωση του Ν.4178/13 αλλα δηλωνω μονο καποια επιπλεον μετρα τοτε υπολογιζω μονο αυτα τα επιπλεον του Ν4178/13 για να βγαλω ποσοστο υπερβασης δομησης και οχι ολα μαζι τα αυθαιρετα με τα μετρα δηλαδη του Ν3843/10 και του Ν4178/13 ??! γιατι εχω βρει στην Εγκυκλιο 4 στο αρθρο 9 στο εδαφιο 16 που αναφέρει (και μαλλον λεει το αντιθετο...) Μετά την επιλογή της κατηγορίας, για τον υπολογισµό του προστίµου εφαρµόζονται οι συντελεστές που προκύπτουν από τη σύγκριση των αυθαιρέτων επιφανειών προς τις επιτρεπόµενες επιφάνειες από τους όρους δόµησης που ισχύουν σήµερα στην περιοχή του ακινήτου. Για τον υπολογισµό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν το συντελεστή δόµησης του ακινήτου.
  13. Το γραφω εδω γιατι νομιζω ειναι το καταλληλο θεμα... κατοικια-3 οροφη μεζονετα που εχει αλλαγη χρηση στο υπογειο, απο αποθηκη εγινε σπιτι και ξεμπαζωμα..κλασσικη περιπτωση δηλαδη.. εντος της οποιας ομως εντος του νομιμου περιγραμματος έχει κατασκευαστει ανσασερ! το οποιο φυσικα δεν προβλεπεται στην αδεια σε κανεναν οροφο, με αφορμη την τακτοποιηση που θα γινει, αυτο πιστευετε οτι χριζει καποιας ρυθμισης? και αν ναι πως? 1) στον αναλυτικο που ουτως η αλλως θα γινει απλα να ανααφερθει και ισως να υπολογιστει η αφαιρεση κομματιου της πλακας ως παραβαση κτιριοδομικου? 2) ή σε αναλυτικο ξεχωριστα ενα εξτρα 500 ρικο... παλι ως παραβαση κατ αποκοπη δηλαδη.. 3) να μην αναφερθει καθολου αφου ειναι εντος νομιμου περιγραμματος! επισης, στην ιδια κατοικια υπαρχει μια αποθηκη εξτρα, η οποια πληρει τις προυποθεσεις της κατηγοριας 3, αυτη μπορει να συμψηφιστεί με τον αναλυτικο του ξεμπαζωματος?
  14. γιατί η κατηγορία 1 περιλαμβάνει μόνο αυθαιρεσίες για κατοικία. και ουσιαστικά αυτό είναι το ερωτημα μου, μπορεις να βάλεις πολεοδομικη παραβαση σε κατοικία προ του 1975? δηλαδη η κατηγορια 1 μηπως αναφερεται σε υπερβασης δομησης για κατοικια οι οποιες παιρνουν τετραγωνικα μετρα στα φυλλα καταγραφης???! στο συστημα φυσικα και μπαινει, αλλά πολλα πραγματα μπαινουν στο συστημα που δεν ειναι σωστα. το συστημα δεν ειναι ο νομος.
  15. Καλησπέρα, Περίπτωση ακινήτου προ 1975 με οικοδομική άδεια, με αυθαίρετες επεκτασεις υπερβασεων δομησης προ του 1975 και κατασκευασμένο στέγαστρο (προϋπολογισμού < 15,000) στον ακάλυπτο του οικοπέδου το οποιο οντως ειναι και αυτο κατασκευασμενο προ 1975, αλλα δεν εχω αποδεικτικο παλαιοτητας αλλα ας πουμε οτι θα βρω καποια αεροφωτογραφια. Η απορία μου είναι η εξής: α) Έχουμε ένα φύλλο καταγραφής για την υπερβαση δομησης Κατηγορίας 1 και την μία Λοιπή πολεοδομική παράβαση και σε αλλο φυλλο κατασγραφης να την βαλω κατηγορια 1 το σύστημα τοτε βγάζει μόνο πρόστιμο ΚΧ 500€ ή β) ένα φύλλο καταγραφής για την υπέρβαση δόμησης Κατηγορίας 1 και δεύτερο φύλλο καταγραφής με την λοιπή πολεοδομική παράβαση σαν κατηγορία 5 οπότε έχουμε πρόστιμο ΚΧ 500 € και πρόστιμο λοιπών πολεοδομικών παραβάσεων 500 € δηλαδή σύνολο 1000€ Ποια η άποψή σας???
  16. Συμφωνώ με το τελευταίο douboutz αλλά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος για αυτό ρωτάω κιόλας... Νομίζω δεν είναι απαραίτητη η συναίνεση όπως βλέπω ότι συμφωνεί και ο dimitris GM στην διαμερισματωση αν η διαμερισματωση ακολουθεί τον τίτλο ιδιοκτησίας και δεν παίρνει μέτρα που δεν τα γράφει το συμβόλαιο και επίσης με βάση την παραπάνω διατύπωση της εγκυκλίου 3 οπως προείπα. Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να μην θέλει αυτός που πληρώνει να πάρει την συναίνεση του άλλου ακόμη κι αν την δίνει άνετα ο άλλος!!!! Γιατί απλά δεν γουστάρει να πληρώσει μόνος του και ο γείτονας να την βγάλει κουτρα με μια συναίνεση!!!
  17. Με βάση την διατύπωση του άρθρου 23 παρ. 10 στην εγκύκλιο 3 αναφέρει ότι: σε περίπτωση που η αποτύπωση του ορόφου γίνει με την συναίνεση όλων των ιδιοκτητών τότε η δήλωση καλύπτει όλους τους ιδιοκτήτες. Άρα από αυτή την διατύπωση νομίζω ότι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αν δεν έχεις την συναίνεση κάνεις μόνο την δική σου ιδιοκτησία. Άρα η συναίνεση δεν είναι απαραίτητη. Επίσης αν μέσα στην κάτοψη του συμβολαίου αγοράς έχει την υπάρχουσα κατάσταση και όχι της πολεοδομιας δεν σημαίνει ότι νομικά είναι κατοχυρώμενος για την ιδιοκτησία του? Άρα δεν χρειάζεται συναίνεση και πάλι..
  18. Καλησπερα, σε περιπτωση διαμερισματωσης οροφου, εχουμε 2 διαμερισματα στον οροφο, τα οποια απλα ''ανταλλαζουν'' μονο τα μπανια τους. και θελει να πληρωσει και να ρυθμισει μονο ο ενας ιδιοκτητης. σημειωνω οτι ειναι παλιο..πανω απο 20 χρονια παγιωμενη κατασταση. αν θεωρησουμε οτι δεν αλλαζουν τα τετραγωνικα μετρα βαση του τιτλου ιδιοκτησιας, δλδ δεν επηρεάζει τον εταιρο ιδιοκτητη. χρειαζεται την συναινεση του γειτονα?
  19. για την περιπτωση εξαιρεσης του αρθρου 1 παρ. 2δ. η οποια μεταξυ αλλων αφορα και του στασιμους οικισμους για κτισματα προ 1983. αν ο οικισμος περιλαμβανεται στο ΦΕΚ 292 Δ / 1983 ως στασιμος. Αλλα με αποφαση νομαρχη του 1987 τον χαρακτηριζει ως συνεκτικο - μικρο - αδιαφορο - φθινων - τοτε υπαγεται στην εξαίρεση υπαγωγης του Ν 4178/2013??! προσωπικα θα ελεγα ναι, διοτι περιλαμβανεται στο αρχικο ΦΕΚ αλλα και ο χαρακτηρισμος φθηνων ειναι ακομη χειροτερος απο τον στασιμο. και τωρα για την εξαιρεση υπαγωγης, δεν διευκρινιζεται κατι, οποτε υποθετω και κτηρια περαν κατοικιας εξαιρουνται πχ αποθηκες? - επισης, πρεπει να γινει καποια πραξη μεσω πολεοδομιας για να δωσεις βεβαιωση μη αυθαιρεσιων? οπως πχ νομιμοποιηση προ 55?
  20. καλησπερα! τελικα υπαρχει καποια γνωμη επι αυτου του θεματος?! δηλαδη... 1) χωρις καμια απολυτως εκπτωση? 2) εκπτωση εως τα 70 τμ + 80 τμ δευτερευουσα? 3) εκπτωση εως τα 130 τμ + 80 τμ δευτερευουσα?
  21. με συμφερει περισσοτερο η περιπτωση 2 δηλαδη τα 15 τμ υπολογιζονται με 500€ και τα υπολοιπα 9 τμ που θα αποτελουν μερος της αποθηκης των 12 τμ προ του 2004.... ετσι βεβαια θεωρουμε απλα τα τμ και δεν ασχολουμαστε με το αν αυτα στοιχειοθετουν ενα κτιριο ή οχι...
  22. Καλησπερα, σε περιπτωση 3 αυθαιρετων αποθηκων (παρακολουθηματα μιας κατοικιας) 5τμ + 7 τμ + 12 τμ= 24τμ και οι οποιες πληρουν την προυποθεση του υψους (εως 2,50 μετρα) οποτε ξεπερναν το οριο των 15 τμ... ο υπολογισμος του προστιμου πως θα γινει? 1) η καθε μια αποθηκη με υπερβαση δομησης βοηθητικων χωρων κτλ.... 2) τα 15 τμ κατηγορια 3 δηλαδη 500 € και τα υπολοιπα 9 τμ οπως απο πανω? οι 2 αποθηκες ειναι προ του 2004 και η μια η 7 τμ ειναι μετα το 2004... αρα τα υπολοιπα τμ πως θα τα υπολογισουμε? αν επιλεξουμε αυτην την μεθοδο ... 3) οι δυο αποθηκες 5 + 7 = 12 τμ με κατηγορια 3 και η περίσσια με υπερβαση δομησης βοηθητικων χωρων κτλ....? υ.γ. πως καταφεραν να μπλεξουν ενα τοσο απλο θεμα, ειναι αποριας αξιο....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.