Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, είμαι Νέος Μηχανικός και χρειάζομαι βοήθεια.

Ένας ιδιοκτήτης έχει αγοράσει ένα υπόγειο με οριζόντιο σύσταση και ποσοστό 5,54% εξαδιαιρέτου.

Έχει κάνει αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία.

-πως υπολογίζουμε την υπέρβαση δόμησης ?

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

ένταξε το ερώτημα σου σε κάποια κατηγορία που υπάρχει.

Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής και για τα αυθαίρετα αν θές θέσε το ερωτημα σου σε κάποια κατηγορία εδώ

http://www.michanikos.gr/topic/36014-%CE%9D-417813-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C/

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Ενα ζήτημα για το οποίο έχω αμφιβολίες: Η υπέρβαση δόμησης και κάλυψης υπολογίζεται στο σύνολο των αυθαιρεσιών ή ανά ΦΚ?

Παράδειγμα:

Δόμηση επιτρ (κατά ΟΑ)                         100τμ

1. Η/Υ         ---->   χώρο ΚΧ                       30τμ    ΥΔ=ΥΚ= 30/100<50%

2. αυθαίρετη προσθηκη κατ επεκτ.           50τμ    ΥΔ=ΥΚ= 80/100<100%

3. υπογειο  ---->            ΚΧ                      100τμ   100%< ΥΔ=180/100 <200%

ή συνολικά για όλα τα ΦΚ 100%< ΥΔ <200% και ΥΚ<100%

ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Αθροίζεις τις υπερβάσεις κάθε κατηγορίας (δόμησης, κάλυψης, κ.α.) συγκρίνοντας με την ο.α. και έπειτα διαιρείς με τα επιτρεπόμενα του οικόπεδου σου ή σε περίπτωση διηρημένων ιδιοκτησιών με ότι σου αναλογεί

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Τα επιτρεπομενα  ειναι αυτα που ηταν οταν εκδοθηκε η αδεια η αυτα που ειναι σημερα ,γιατι στους οριοθετημενους οικισμους εχουν αλλαξει οι οροι δομησης και υπαρχουν διαφορες ως προς τους υπολογισμους της υπερβασης δομησης και επομενως του προστιμου.

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα!

Έχω την εξής περίπτωση:

Σε εκτός σχεδίου περιοχή και οικόπεδο 901 τ.μ. (κατα παρεκ. άρτιο) έχτισαν με άδεια 116 τ.μ.

Έγιναν όμως αυθαίρετα επιπλεόν 150 τ.μ.

Εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης αγόρασε όμορες εκτάσεις και έτσι το αρχικό οικόπεδο των 901 τ.μ. έγινε 3200 συνολικά.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Τα 150 τ.μ. αυθαίρετα θα τα διαιρέσω με τα 116 τ.μ. (που είναι η μέγιστη δόμηση που μου έδινε το οικόπεδο της αδείας 901 τ.μ.) ή με τα 200 τ.μ. που μου δίνει μέγιστη δόμηση το συνολικό οικόπεδο των 3200 τμ??

Ευχαριστώ και αναμένω την απάντησή σας!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.