Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Εχεις δίκιο, του είπα οτι δεν το χα καταλαβει καλα και έφυγα....

Απλα, δεδομένου οτι δεν το χουν υποψη τους δεν προκειται να κανω χρηση αυτου του "ευεργετήματος" γιατι ποτέ δεν ξέρεις...Αν ειχαν γνώση θα ταν διαφορετικα.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μία δήλωση του 4014 με εξοφλημένο πρόστιμο όπου σε ένα φκ από λάθος δεν είχε υπολογιστεί ένας συντελεστής (πχ υπέρβαση κάλυψης στην περίπτωσή μου) πώς μπορεί να μεταφερθεί τώρα στον 4178 και να πληρωθεί η διαφορά του προστίμου που όφειλε να έχει πληρωθεί από πριν? Αφού και να αλλαχτεί ο συγκεκριμένος συντελεστής το σύστημα δεν θα το αναγνωρίσει εφόσον δεν αυξάνονται τα τμ ή οι λοιπές παραβάσεις?

Link to comment
Share on other sites

Μιά ιδέα: Βάλε ένα τετρ. εκατοστό αύξηση στα μέτρα υπέρβασης. Εκτος αν αυτό σου αυξάνει τα πρόστιμα, οπότε μάλλον μην κάνεις τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό μπορεί να γίνει αλλά αν αλλάξω και άλλους συντελεστές για να πάω με τις προδιαγραφές του 4178, όπως υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω, θα πάει το πρόστιμο στο Θεό. Το ζητούμενο είναι να αυξηθεί το πρόστιμο μόνο από το συγκεκριμένο συντελεστή που είχα ξεχάσει να βάλω στον 4014. Εκτός αν αυξήσω ένα τ. εκ. και αφήσω τους υπόλοιπους συντελεστές ίδιους (δεν θα είμαι ούτε ο πρώτος που το κάνει αυτό ούτε ο τελευταίος). Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει η μετάβαση τώρα οπότε μπορώ να περιμένω μήπως αλλάξει κάτι με κάποια επόμενη εγκύκλιο.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θες οπωσδήποτε να πληρώσεις εξτρά προστιμο? Αφού αλλάζοντας τους συντελεστές το πρόστιμο δεν αλλάζει, κάνε την αλλαγή που θες και είσαι μια χαρά νόμιμος. Δεν είναι δικό σου το πρόβλημα ούτε του πελάτη σου και ούτε μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς για κάτι. Εκμεταλλεύσου τώρα αυτή τη δυνατότητα και αν στο μέλλον το διορθώσουν και ζητήσουν αναδρομικά το εξτρά πρόστιμο, το πολύ πολύ να το καταβάλεις τότε. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις κάτι που δεν σου το ζητάει το σύστημα (έστω κι αν θεωρείς ότι το οφείλεις).

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έτσι θα γίνει. Πάντως με αυτή τη λογική παίρνουν άφεση αμαρτιών όσοι χρησιμοποιούσαν στον 4014 συντελεστές ευνοικότερους από τους αληθινούς. Αλλά ίσως να είναι προσωρινό αυτό. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Link to comment
Share on other sites

Καλή σας μέρα,

 

Προβληματιζόμενος με τη φετινή δήλωση στο Ε9 σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθειά σας για τα παρακάτω.

Αυθαίρετα που δηλώθηκαν το 2013 με το Ν. 4014/11 (με ολοκληρωμένη υπαγωγή 05/03/2013) και τα ίδια ακριβώς, μεταφέρθηκαν το 2014 με νέα δήλωση στο Ν. 4178/13 (και οριστική υπαγωγή 05/02/2014), πότε θεωρείται ότι «ταχτοποιήθηκαν»? Το 2013 ή το 2014 και με ποιο νόμο?  

Διότι αν θεωρηθεί τελικά ότι ταχτοποιήθηκαν το 2014 με το Ν. 4178/13, θα πρέπει, αν το ερμηνεύω σωστά,  να δηλωθούν στο Ε9 του 2015 και όχι στο φετινό (του 2014).

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο Ε9, θα πρέπει να φαίνεται η πραγματική εικόνα της περιουσιακής κατάστασης, ανεξάρτητα του πότε τακτοποιήθηκε κάτι. Εάν αυτό το αυθαίρετο είναι από το 2010, θα ΕΠΡΕΠΕ από τότε να δηλώνεται.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι θα ήθελε να είναι το Υπουργείο Οικονομικών!

Έλα μου όμως που δεν μπορεί νομίμως να είναι, διότι απλώς θα επιβάλλουν φόρους, χαράτσια κ.λπ. ίδιους ανά τ.μ., τόσο σε νομίμως υφιστάμενες επιφάνειες, όσο και σε ρυθμισμένες για 30 ή 40 χρόνια........

Είναι άδικο, παράλογο κ.λπ.

Ας νομιμοποιηθούν πρωτίστως με την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας και μετά ας το δούμε κι ας τους κάνουμε τη χάρη....

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις μεταφορά δήλωσης στον 4178 "απαιτείται" η εξουσιοδότηση του πελάτη σου.

Μόνη σου δεν πρέπει και δεν μπορείς να το κάνεις.

Η ευθύνη βεβαίως βαρύνει τον πελάτη σου διότι ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει τους νόμους που τον αφορούν.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ   έχω μία περίπτωση όπου έχω ολοκληρωμένη υπαγωγή στο 4014 και θέλω να αλλάξω τα τετραγωνικά στο 4178 !! Κάνω κανονικά την μεταφορά αλλάζω τα τετραγωνικά στους ΚΧ  αλλα δεν αλλάζει το πρόστιμο .Αυτό που πρόκειται να εντάξω είναι ένα μεταλλικό στέγαστρο 51 τμ μήπως πρέπει να βάλω και τα αρχικά που είχα εντάξει στο 4014? ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.