Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσωρινοί ενεργειακοί ΤΕΛΟΣ


Christos

Recommended Posts

Ζάβι βγάζεις συμπεράσματα περι χαιρεκακίας εκ μέρους μου, μόνο και μόνο για να μας γράψεις από κάτω τον πόνο σου.

Το αστείο είναι ότι πολλά από αυτά που λες για το επάγγελμα μας, με βρίσκουν σύμφωνο.

Με αυτό το ύφος βέβαια (παπαριές κτλ) δεν κάνω καν το κόπο...

Σου ειπα, αν κανω λαθος να με συμπαθας

Link to comment
Share on other sites

 

Στην ΕΥΕΠΕΝ πάντως επικαλούνται ότι δεν έχουν στελεχωθεί με τον απαιτούμενο αριθμό υπαλήλων για να διεκπεραιόνονται όλα τα ζητήματα στο χρόνο που θα έπρεπε.

 

Μου θυμίζει το ανέκδοτο με το 3μελές συνεργείο του Δήμου που φυτεύει δέντρα και λείπει αυτός που έβαζε τα δέντρα στην τρύπα. Οι άλλοι δύο (αυτός που άνοιγε και αυτός που έκλεινε τις τρύπες) δούλευαν κανονικά....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αν παιρναμε όλοι απο ενα τηλέφωνο στην ΕΥΕΠΕΝ στο "καταληλο" άτομο (δυστυχως δεν ξερω ποιο ειναι), πιθανον να καταφέρναμε εμεις οι προσωρινοι να πάρουμε μια παραταση μέχρι τα Χριστούγεννα...Δυστυχως η μεχρι τώρα επαγγελματική μας εμπειρια δεν μας εκανε να παρουμε σοβαρα την 6-10 σαν ημερομηνια ληξης της αδειας του προσωρινου επιθεωρητη...

Link to comment
Share on other sites

η κλασσική δικαιολογία.....'δεν εχουμε αρκετό προσωπικό'...κατα τα ελληνικά δεδομένα τωρα που εχει μεγαλο ογκο δουλειάς στην ΕΥΠΕΝ λογω των πολλών αιτήσεων για μονίμους θα επρεπε να προσλάβουμε 200-300 συμβασιούχους οι οποιοι όταν θα τελειωναν με αυτη την δουλειά θα καθοντουσαν να ξυνουν μολύβια...μετα με μια ομαδικη προσφυγη σε Δικαστηριο θα διεκδικούσαν την μονιμοποίηση τους καθώς καλύπτουν 'παγιες και διαρκείς ανάγκες'......κλασσικά.....

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστός!Πάντως τα τηλέφωνα δεν τα σηκώνουν.Εγω έστειλα ενα mail.Πως μας κατάντησας έτσι τα λαμόγια και όπου να΄ναι θα έρθει και το αγαπημενο μας ΤΣΜΕΔΕ , που για να το πληρώσεις πρέπει να κανεις καμια πενηνταριά ΠΕΑ όπως λέμε κουλούρια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αφου ολοι ειμαστε μπροστα στις οθονες μας....

 

σελιδα ΥΠΕΚΑ και φορμα επικοινωνιας....ουτε 5 λεπτα υποθεση.....

 

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=234&language=el-GR

 

 

αν καποιος δεν μπορει να κανει ΟΥΤΕ και ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ.....

 

μην περιμενουμε να αλλαξουν οι καταστασεις απο ΑΛΛΟΥΣ

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα κάποιων πρώην προσωρινών. Ότι δεν έκαναν τα σεμινάρια γιατί θεωρούν ότι απλά δεν θα έπρεπε ή ότι έκαναν αίτηση για μόνιμοι και δεν έχουν εγκριθεί ακόμα;

Όσον αφορά το πρώτο, δικό τους θέμα.

Όσον αφορά το δεύτερο, συμπάσχω μαζί τους, αλλά ας έχουμε και λίγο υπομονή. Στις επόμενες μέρες λογικά θα έχουν εγκριθεί. Στην Ελλάδα ζούμε και δεν μπορούμε να γίνουμε Σουηδία από την μία μέρα στην άλλη. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να μην γίνουμε ποτέ.

Όσον αφορά τα περί χαμάλη μηχανικού, ε λοιπόν, όλοι μας έχουμε γίνει έτσι, είτε κάνουμε ΠΕΑ είτε όχι. Γιατί έξω στην πιάτσα χάνουμε πελάτες επειδή άλλοι εκδίδουν ΠΕΑ με 80 ευρώ ή κάνουν αυθαίρετα με 300 !!! ευρώ. Εμείς εδώ στο φόρουμ μπορεί να τα λέμε και να συμφωνούμε, αλλά δυστυχώς η πιάτσα έξω δουλεύει αλλιώς. 

Εγώ προσωπικά δεν ήμουνα προσωρινός. Αν γίνω όμως μόνιμος, έστω και σαν χαμάλης θα μπορώ να τσοντάρω λίγο ακόμα στα έξοδα.

Μην την ψάχνεται. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς οι διαμαρτυρίες είναι για το δεύτερο.

Έχουν κάνει τα σεμινάρια, έχουν καταθέσει την 2η - 3η μέρα που άνοιξε το σύστημα όλα τα έγγραφα, αλλά ακόμη δεν τους έκαναν μόνιμους, ενώ τους ξήλωσαν από προσωρινούς.

Είναι φως φανάρι ότι το ΥΠΑΚΕ τους έχει κρεμάσει και δεν έχει και δικαιολογία.

 

Το γεγονός όμως ότι αρκετοί συνάδελφοι τα "βάζουν" με όσους διαμαρτύρονται, έστω εάν το κάνουν από μερική άγνοια, μου δείχνει τον λόγο γιατί η κοινωνία μας έχει πέσει εκεί που έχει πέσει. Η αλληλεγγύη έχει πάει περίπατο και πολλές φορές μας ενδιαφέρει να πετύχουμε τον δικό μας σκοπό έναντι του άλλου, έστω και εάν αυτό γίνετε αδικώντας τον άλλον.

 

Τα παραπάνω τα γράφω, έχοντας δυνατότητα να εκδώσω ΠΕΑ, όχι δηλαδή σαν αγανακτισμένο που τον κρέμασε το σύστημα.

 

Τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά προς κάποιον συγκεκριμένα, αλλά προς όλους όσοι λένε, "έλα μωρέ" σιγά το πρόβλημα, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Edited by tsx
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

συναδελφε δεν κανω διαχωρισμους....

 

και εγω πριν 1+ χρονο εγινα δεν ημουν απο τους αρχικους....

 

οταν ανοιξε η διαδικασια ειχα φιλους που πηραν εγκριση αλλα δε το προσωρησαν με το σκεπτικο ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ θα γινει η διαδικασια για μονιμους !!!

 

εχω κανει σεμιναρια ειναι περασμενα μεσα στην ΕΥΕΠΕΝ και ακομα περιμενω

 

ουτε γκρινιαζω που οι προθεσμιες για ΠΡΩΤΗ φορα κρατηθηκαν....

 

απλα οσοι θελουν μπορουν να πουν αυτα που θελουν στους αρμοδιους...

 

35 ΠΕΑ εχω κανει .....το 90% μεχρι 200 ευρω  το 9% μεχρι 400 και το 1% πουταν ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ     πηρα οσα δεν εχω παρει σε ολα τα υπολοιπα

 

 

ΟΛΟΙ ΔΙΚΙΟ εχουμε....

 

οταν δεν υπηρχαν εκπτωσεις  τοτε ΕΠΡΕΠΕ να ειναι ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για ολους και οχι αυτο το 10+ προυπηρεσια κτλ

φυσικα οπως λες και τωρα βγαζεις βενζινες με τα ΠΕΑ

 

εγω τα κανω να μην πανε οι πελατες αλλου

Edited by akius
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

tsx, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το μόνο ίσως που δεν συμφωνώ είναι ότι η κοινωνία έπεσε εκεί που έπεσε, τώρα. Εγώ νομίζω πάντα πεσμένη ήταν. Μόνο οι εποχές αλλάζουν. Και μην ξεχνάμε ότι η κοινωνία προσδιορίζεται απο τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί. Οι νόμοι είναι για να μας προστατεύουν απο τους ηλίθιους, τους τρελούς και τους απατεώνες. Όταν δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που θα λειτουργούμε όλοι, το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι κλαδικό. Πιστεύω δηλαδή ότι δεν πρέπει να μαλώνουμε οι μηχανικοί μεταξύ μας, αλλά να λειτουργούμε συλλογικά για το κοινό συμφέρον όμως και όχι μόνο του κλάδου μας.

akius, συμπάσχω με σένα και όλους τους συνάδελφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια. Υπομονή. Εντός των ημερών θα εγκριθείτε και θα ολοκληρώσετε τα ΠΕΑ σας.

Edited by spagkratis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.