Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεωτική - μέσω του ΤΕΕ - η πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων


dimitris GM

Recommended Posts

Δεν είναι ότι το ΤΕΕ δεν μπορεί, είναι ότι είναι δέσμιο της συντεχνιακής του λογικής και δεν μπορεί να δράσει ουδέτερα και αμερόληπτα. Καλύτερα ο κανείς από τον κακόβουλο. Πιστεύει κανείς πως με "τέσσερις διαταξούλες", όπως τις είπε ο Χρυσοχοΐδης, θα αλλάξει πρόσωπο το ΤΕΕ; Ή θα βρει πάτημα για να συνεχίσει να κάνει τα ίδια αίσχη εις βάρος πλέον όχι μόνο των Μηχανικών ΤΕ, αλλά και όλων των άλλων τεχνικών;

 

Αν το ΤΕΕ είχε εξορθολογιστεί με νομοθεσία του 2014 νομίζω δε θα είχαμε αυτή τη κουβέντα. Τώρα του επιτρέπουν να συνεχίσει να λειτουργεί ως το τελευταίο απομεινάρι του 1930 με ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες! Χρυσοχοΐδης ολε!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε avgust μπορεί σε πρώτη φάση το ΤΕΕ να πιστοποιεί τους διπλωματούχους μηχανικούς που είναι και μέλη του?

Στην συνέχεια ας πιστοποιήσει Μηχανικούς ΤΕ ,ας πιστοποιήσει  τεχνικούς, να μιλήσουμε αν πρέπει να εγγράφονται άλλες ειδικότητες μη μηχανικών  αλλα έδώ ακούμε πράγματα λες κι δεν ξέρουμε τι γίνεται στις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των μελών του ΤΕΕ ...

 

Δηλαδή έχουν πρόβλημα οι κολώνες και τα θεμέλια  δεν πειράζει θα προσθέτουε εμείς ορόφους από πάνω μέχρι να πέσει  επειδή εδώ βρήκαμε οικόπεδο σε καλή θέση?

Edited by ZaXoYs
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η πιστοποίηση υποθέτω ότι μπορεί να γίνει με 2 τρόπους 

 

1. Στη βάση ύπαρξης τυπικών προσόντων (ύπαρξη διπλώματος ή πτυχίου)

2. Με εξετάσεις.

 

Σήμερα ουσιαστικά ακολουθείται το (1) . Προτείνεις να περάσουμε στο (2) ?. 

Link to comment
Share on other sites

Μα αν η πιστοποίηση γίενται με βάση το 1 δεν νομίζω οτι είνα και δύσκολο να φτιάξεις μια  βάση δεδομένων που να περιέχει τα τυπικά προσόντα, 

 

υποτίθεται πως ακόμα κα σημερα το ΤΕΕ ακολουθεί το 2 για τους διπλωματούχους αρα δεν θα περάσουμε σε εξετάσεις  αλλά σε πρώτη φάση θα τις κάνουμε σωστά.

 

Το έχω ξαναπεί η ύπαρξη διπλώμαατος / πτυχίου και λοιπά δεν αρκεί από μόνη της για να δείξει οτι κάποιος μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του μηχανικού., ειναι μεν προ-απαιτούμενο αλλά ΔΕΝ αρκεί  (Πόσο μάλλον που με το σύστημα όπως είναι σήμερα με την "προφορική πιστοποίηση" από το ΤΕΕ παίρνεις απεριόριστα δικαιώματα τουλάχιστον στα ιδιωτικα΄έργα).

 

Τα ίδια πάνω κάτω υποστηρίζω και για τους υπόλοιπους τεχνικούς, αν μη τι άλλο θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις υγιεινής και ασφάλειας.

Edited by ZaXoYs
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή τη σκαπουλάραμε...? :mrgreen:  Η θα μας ξαναπεράσουν από εξετάσεις στα γεράματα....? Περιμένω και τις εξετάσεις των ενεργειακών, μη μπερδέψω την ύλη... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Όλοι πρέπει να περάσουν εξετάσεις. Πρέπει να πιστοποιηθεί η γνώση μας στην πρωτοκόλληση εγγράφων, κατάρτιση φακέλου εκ του μηδενός σε 2 ή τρία αντίγραφα εντός 35 λεπτών,

διαδικασία εκδόσεως αδείας  με αρχαιολογία, άδεια δόμησης, έγκρισης, παραλαβής και αναθεώρησης, όπως επίσης και σε κρίσιμης σημασίας θέματα μηχανικού όπως πόσοι πυροσβεστήρες (2 ή τρεις) θα μπουν σε καφενείο 30 τ.μ. ή αν το λάστιχο νερού θα είναι 15 μ ή 25 (γιατί μπορεί να μην φτάνει να στρίψει στη γωνία της πόρτας).

Ευτυχώς καταργήθηκαν τα χαρτόσημα, γιατί εκεί θα κόβονταν πολλοί.

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Είναι και άλλα. Στο αν θα χρησιμοποιήσει φάκελο με αυτιά ή χωρίς. Στο τι χρώμα θα πρέπει να έχει ο φάκελος ανά υπηρεσία. ......

Link to comment
Share on other sites

Θα φέρω και αυγά μαζί μου.....κάπου θα χρησιμεύσουν δεν μπορεί... :mrgreen:  Ρε με τι ασχολούνται οι άνθρωποι......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.