Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επένδυση σε ακίνητα


ducatista

Recommended Posts

καλησπερα σας και καλες γιορτες να εχουμε.εχω ενα θεμα ρε παιδες και θα ηθελα τη συμβουλη σας την αποψης η ακομα και την εμπειρια σας σε τετοια θεματα. Οι κατασκευες εχουν σταματησει προ πολλου απο πολλους κατασκευαστες. πολυ λιγοι ειναι αυτοι που συνεχιζουν  και με πολυ αβεβαιο μελλον. τεσπα. Εγω για να ασχοληθω παλι με κατασκευες τουλαχιστον για μια πενταετια δεν θα το κανω, και επειδη το να καθεται χρημα στη τραπεζα νιωθω λιγο καπως (βλεπε κυπρο) σκεφτηκα κατι αλλα δεν ξερω εαν αξιζει.
αγορα 2-3 γκαρσονιερων στο κεντρο οσο πιο αχουρια τοσο χαμηλωνει η τιμη (κατι δωματα κατι ρετιρε κατι χρεπια που υπαρχουν) να τα φτιαξω απο την αρχη με λεβητακι πλακακια αλουμινια κουζινα ντουλαπια και γενικα οτι χρειαζεται ενα σπιτι για να νοικιαστει σε φοιτητη (εκει πονταρω) και να τις νοικιαζω.
 
υ.γ. εχω βρει κατι δωματα , το ενα μαλιστα βλεπει και παραλια του βολου και ειναι ολα σε τιμες απο 500-700 το τετραγωνικο δηλαδη πολυ χαμηλα.
 
τι πιστευετε?


Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

... επειδη το να καθεται χρημα στη τραπεζα ....

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω: Μην τα γράφεις έτσι ρε συνάδελφε! Βάλε μια προειδοποίηση πρώτα για καρδιακούς!!!! :)

 

Καλές επενδύσεις αυτήν την στιγμή κατά την γνώμη μου είναι δύο:

1) Τουρισμός

2) Έλεγχος υφισταμένων

 

Αν προλάβεις κάποιο πρόγραμμα αγροτουρισμού κλπ και έχεις κανένα καλό οικόπεδο που κάθεται, κάνε bungalows...Αν δεν έχεις οικόπεδο, βρες σε καλή περιοχή που να προσελκύει ξένους τουρίστες.

Για το δεύτερο θέλει πολύ διάβασμα και τρέξιμο για να μπεις στον τομέα. Δεν ξέρω τι "backround" έχεις για να ασχοληθείς με αυτό...

 

Για τα δωμάτια που λες καλή φάση αλλά σκέψου πόσα κανόνια έχουν βαρέσει ενοικιαστές σε ιδιοκτήτες και πόσα σου παίρνει η εφορία και χαράτσια κλπ. Δεν ξέρω...Εγώ πάντως δεν θα το έκανα.

 

Μια άλλη λύση είναι (αναλόγως και την ηλικία σου και την οικογένειακή σου κατάσταση) να την κάνεις για Australia...Οργασμός οικοδομής. Αν έχεις καλό budget παίρνεις "επιχειρηματική" βίζα και βρίσκεις κανα-δυό φιλαράκια που έχεουν ήδη πάει και ξέρουν την αγορά και ξεκινάς οικοδομικές επιχειρήσεις .... :) (Το βλέπεις τρελό? Για σκέψου το λίγο...)

Link to comment
Share on other sites

Αγοράζεις καλό οικοπεδάκι σε χαμηλή τιμή , που θα βρείς και χαλαρά βγάζεις την άδεια μέσα στο 14 και ξεκινάς επίσης χαλαρά , προσπαθώντας να εκμεταλλευτείς το χαμηλό κόστος και να είσαι έτοιμος όταν αρχίσει να ανοίγει η αγορά .

 

Παρεπιπτόντως , σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους ήδη υπάρχουν πράξεις στα χαμηλά ποσά μέχρι 100.000 και με μετρητό χρήμα . Εχουμε πλέον την δημιουργία βυθού .

 

Εδώ στην Αθήνα οι αντιπαροχές έχουν πέσει στο μισό των παλαιών εποχών . Μου ήρθε απὀ μεσιτικό οικόπεδο στον Νέο Κόσμο , που ο ιδιοκτήτης ζητάει μόλις 15 % αντιπαροχή .

 

Η οικονομία κάνει κύκλους και η πτώση 6 χρόνων είναι ήδη πολύς καιρός .

Link to comment
Share on other sites

@BAS, για να είμαστε σωστοί μετράμε ήδη 8 χρόνια (αρχή το 2006) ...

 

υ.γ. για τις συμφωνίες αντιπαροχής εννοώ ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Οχι , μέχρι την κρίση του 2008 που έκοψαν μαχαίρι τα δάνεια οι τράπεζες , είμασταν καλά . Αλλά και τα 6 χρόνια δεν είναι καθόλου λίγα , ιδιαίτερα που δεν ήταν σταδιακό κόψιμο , αλλά απότομο .

 

Η σταθεροποίηση της αγοράς θα επιτρέψει σταδιακά την πίστωση με γραμμάτια , όπως παλιά και μετά θα προσπαθήσουν να ξαναμπούν οι τράπεζες .

Αλλά τότε αν υπάρχει το ΜΗΚΙΕ θα προσπαθήσουν πολύ .

Link to comment
Share on other sites

εχω εναν συγγενη στη γαλλια και το πολυ σε 3-4 μηνες θα παω εκει για δουλεια. οτι βρω δεν με πειραζει. γιαννη για αυστραλια το εψαξα δεν ειναι τοσο ευκολα να πας. τεσπα το σκεπτικο μου ειναι να τοποθετησω καπου χρηματα ωστε να φυγω ησυχος γιατι οταν γυρησω δεν ξερω τι θα εχει γινει. οικοπεδακι απο την αλλη εχω δικο μου αλλα δεν ξεκιναω με τιποτα παιδες. θα το πω απλα και καθαρα ΦΟΒΑΜΑΙ. απο την αλλη τα ενοικια μια ζωη με στηριζαν και παντα θα με στηριζουν. εχουν και ρισκο δε λεω αλλα ειναι μια δουλεια η οικοδομη γενικα που την ξερω.

 

βασικα και τα πραγματα οταν αλλαξουν θα μπορω να πουλησω και σε μεγαλυτερη τιμη οτι αγορασα και να ξεκινησω παλυ κατασκευες

Link to comment
Share on other sites

βρηκα παιδια μια γκαρσονιερα στο κεντρο του βολου 38τ.μ. σε εξευτελιστικη τιμη. βεβαια ειναι αχουρι αλλα θα την φτιαξω απο την αρχη.

 

1. εχει κατοψη τυπικου οροφου και ενω στα σχεδια ειναι 3 διαμερισματα στη πραγματικοτητα ειναι 4. εμενα φαινεται 66 αλλα αγοραζω τα 38. να φανταστω θελει διαμερισματωση ε?

 

2 στεφτομαι να γκρεμισω ολους τους τοιχους και να το διαμορφωσω σαν μικρο δυαρακι (θα λαμβανω μεγαλυτερο ενοικιο) η ερωτηση ειναι η εξης για λιγοτερα μπαζα και χασουρα να εμπιστευτω γυψοσανιδα αντι για χτισω με τουβλα? πως γινεται να κολησει το πλακακι του μπανιου? πως θα κρεμαστουν τα καλοριφερ? και γενικα δεν θα εχω προβλημα με τις υγρασιες του μπανιου στη γυψοσανιδα?

 

υ.γ. αμα θελετε αλλαξτε το θεμα βαλτε διαμορφωση διαμερισματος

Link to comment
Share on other sites

Για μένα η χειρότερη επένδυση....Μη σου πω θα μπεις και μέσα... Μία γκαρσονιέρα μου νοικιάζω σε φοιτητές το ενοίκιο είναι 250 στην καλύτερη, βάλε και τα φτιαξίματα γιατί φοιτητές μένουν όλο και κάτι αφήνουν πίσω, βάλε τα χαράτσια, δε λέει με τίποτα.. Αν ήταν καλύτερες οι αγορές θα το είχα ξεφορτωθεί για πλάκα

Link to comment
Share on other sites

Για πιο γρήγορη καθαρή και αθόρυβη δουλειά (πίστεψε με θα βλαστημάς με τη γρουσουζιά παό τις λάσπες/σουβάδες), διπλή γυψοσανίδα και όπου χρειάζεται η μια ανθυγρή. Χαλαζιακό στάρι (δεν είμαι σίγουρος αν απαιτείται) και μετά μια καλή κόλα πλακακιών και είσαι εντάξει. Φυσικά χρειάζεται και ένας καλός στόκος, π.χ. MAPEI ultracolor plus, και άμα εισαι και μερακλής, κάνεις και μια αδιαβροχοποίηση αρμών με PENETRON (υπερβολή κατά τη γνώμη μου). Ο συγκεκριμένος στόκος είναι αδιάβροχος.

 

Υπάρχουν ειδικά ούπα γυψοσανίδας, αλλά μήπως να αυτονομηθείς από το πετρέλειο, βάζοντας A/C ή μια μικρή Α/Θ με F/C για χειμώνα καλοκαίρι? Το νοικιάζεις και πιο σοφιστικέ μετά... lol

 

Ακόμα και για τις μπαταρίες στα λουτρά υπάρχουν ειδικές γωνίες υδροληψίας για γυψοσανίδα......

 

Πιο γρήγορη η δουλειά και για ηλεκτρολόγο. Γυψοσανίδα δαγκωτά, και αν δε σε προβληματίζουν τα τετραγωνικά, κάνεις και μια εσωτερική θερμομόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.