Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις προσφυγές για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

Εγώ πάντως για τα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρεται η ανακοίνωση, δεν νομίζω ότι απαντάτε.

Γενικά αναφαίρεστε εναντίον του ΤΕΕ.

Επίσης διαφαίνεται ένας οπαδικός φανατισμός, εναντίον των Ελληνικών Πολυτεχνείων.

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα.

Γνώμη μου είναι ότι ,για το συγκεκριμένο θέμα,καλά έκανε το ΤΕΕ.

 

 

 

Noμίζω οτι τα είπε όλα ο BAS,με αυτό.

 

 

Επί της ουσίας το αμαρτωλό ΤΕΕ , αφού το 70 κατάργησε τα οκτάωρα γιά να βολέψει κάποιους από τους εξ Ιταλίας , τις επόμενες δεκαετίες βόλεψε τους επαναπατρισθέντες με τις περίεργες ειδικότητες και τους εξ΄ ανατολικών χωρών , τώρα που ο πληθυσμός των μηχανικών είναι τεράστιος και οι μισοί από τα μέλη του των τελευταίων 30 χρόνων είναι εκ του εξωτερικού , προσπαθεί να δώσει εικονικές μάχες οπισθοφυλακών

 

 

Είναι παράδοξο να θέλουν να σώσουν,οι ίδιοι που διέλυσαν το επάγγελμα. Απλά ξέρουν από ανθρώπινη ψυχολογία και λένε αυτό που θέλει να ακούσει ο μέσος διπλωματούχος μηχανικός,που σκίστηκε να πάρει το πτυχίο του διαμέσω καταλήψεων και αφραγκίας,σε αντίθεση με αυτους του εξωτερικού. Συναισθηματισμοί όμως στην καταστροφή δεν χωράνε. Πάντως τον μέσο μηχανικό τον θεωρούν ηλιθιο σύμφωνα με τις πράξεις τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ήρεμα παίδες!

 

Η Ιταλία και η Αγγλία θα τρέμουν με την προσφυγή του ΤΕΕ. Ο Σπιρτζής θα βάλει τα δυο τους πόδια σε ένα παπούτσι. Το δικαστήριο θα αργήσει να τελειώσει γιατί οι εκπρόσωποι του αγγλικού και του ιταλικού κράτους θα έχουν χεστεί επάνω τους και θα θέλουν μόνιμως να πηγαίνουν τουαλέτα. Στο ΤΕΕ, έναν διεθνή αξιόπιστο φορέα παγκοσμίου κύρους, περιθώρια για μαγκιές δεν υπάρχουν......

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το πιο εξωφρενικό είναι οτι τα χρήματα για αυτές τις προσφυγές τα δίνουν τα ίδια τα μέλη του που είναι απόφοιτοι εξωτερικού ή ακόμα και οι απλοί πολίτες με τα 15 αρια 25 αρια και 50 αρια που πάνε στα ταμεία του ΤΕΕ για τις τακτοποιήσεις .Πιάνουν τόπο τα λεφτά πάλι καλά!

Link to comment
Share on other sites

................

Συγχαρητήρια Συνάδελφε !!

Αν και απόφοιτος ΕΜΠ ντρέπομαι για τα κατάντια του ΤΕΕ και "δεν τσιμπάω" με εξαγγελίες πολιτικάντιδων .

Τα επαγγελματικά δικαιώματα τους μάραναν ..........

Καταστρεψαν την Ελλάδα οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ των μηχανισμών και μας το "παίζουν" και μαχητές των συμφερόντων μας . ΟΥΣΤ .

Ο Σπύρτζης τελείωσε - ζήτω ο Νέος "Σπύρτζης" .

Η κοροϊδία συνεχίζεται ............

Ας αλλάξω και λίγο κλίμα λόγω της Αυριανής Ημέρας .

Καλά Χριστούγεννα σε όλους .

Υ.Γ. 

Φίλε ΚΑΝΑ καλοφάγωτη η σύνταξη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω και κάνω την κριτική μου με underline

 

Το ΤΕΕ κατά τη νομοθεσία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και αποτελεί την επαγγελματική οργάνωση των διπλωματούχων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, άρα το μόνο κατάλληλο κρατικό όργανο να κρίνει θέματα επαγγελματικών προσόντων τους.

 

ο πρόεδρος του ΤΕΕ κάνει 2 εσκεμμένα λάθη

 

Α) Το ΤΕΕ ακολουθεί συγκεκριμένα ΦΕΚ και άρα η επαγγελματική οργάνωση είναι εντεταλμένη απο το κράτος κάτω απο αρχές.

Β) των διπλωματούχων των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας. Το λάθος εδώ είναι οτι εδω και 50 χρόνια έχει μέλη και επαγγελματίες που σπούδασαν εκτός Ελλάδος.

Γ) Το "αρα το μόνο κατάλληλο όργανο". Η επαγγελματική οργάνωση δεν δίνει αυτόματα δικαίωμα κρίσης επαγγελματικών προσόντων.  Αυτό όπως και σε όλα τα άλλα κράτη του κόσμου γίνετε μέσω ειδικών εξετάσεων, ειδικών όρων και περιορισμών και χιλιάδων άλλων διαδικαστικών. 

 

Ο κύριος Σπίρτζης επανειλημμένος κινείται στα όρια της θέσεώς του. Σε προηγούμενες δηλώσεις έχει πολλές φορές ενταχθεί αντίθετα Ευρωπαϊκών Κανονισμών και νομοθετημάτων και έχει μέσω των δηλώσεών του παροτρύνει τους Ελληνικές μηχανικούς να μην τηρούν Ευρωπαϊκές οδηγίες. Ο καθένας μπορεί να έχει πολιτική ατζέντα αλλα όχι οταν κατέχει την θέση του Προέδρου του ΤΕΕ. Στην περίπτωση αυτή το "αρα το μόνο κατάλληλο όργανο" μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το έχετε πάρει πολύ χαλαρά . Επιμένω ότι αυτή η πράξη είναι πολύ επικίνδυνη γιά τα Ελληνικά πτυχία . Και δεν το λέω με συντεχνιακή κακία , γιατί διάβασα κάτι γνώμες συναδέλφων με λίγα μηνύματα . Το λέω μετά λόγου γνώσεως γιατί η επίσημα καταγγελία κατά 2 κρατών ότι τα πτυχία τους είναι προβληματικά , ιδιαίτερα γιά την Βρεττανία που έχει αναγάγει τις σπουδές σε διεθνές προιόν , θα επισύρουν την οργή τους και θα θελήσουν να αποκαταστήσουν το γόητρο τους .

 

Πρέπει άμεσα η Ελληνική πολιτεία να παρέμβει και να καθαιρέσει τα κομματόσκυλα της , στέλνοντας τα στον ψυχίατρο η στον εισαγγελέα , αλλιώς θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα .

 

Οι φράσεις

 

H Ιταλική Δημοκρατία δεν ελέγχει αποτελεσματικά τα πτυχία που χορηγούνται από συγκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο έδαφός της, με αποτέλεσμα να ενεργεί κατά παράβαση της υποχρέωσης τήρησης των ελάχιστων όρων εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας.

-To Ηνωμένο Βασίλειο δεν ελέγχει επαρκώς την ποιότητα των πτυχίων μηχανικών που απονέμονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης που είναι εγκατεστημένα στην επικράτειά του.
 

είναι πολύ σοβαρές γιά να λέγονται έτσι από τους ηλίθιους .

 

Θα πρότεινα στους συναδέλφους διπλωματούχους να ζητήσουν με υπογραφές να γίνει πρόταση μομφής με σκοπό την καθαίρεση της ΔΕ και την επιβολή σκληρών πειθαρχικών μέτρων στους άφρονες που παριστάνουν τους συνδικαλιστές.

Edited by BAS
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η κίνηση εκ μέρους του ΤΕΕ μόνο ως αναγνωριστική μπορεί να χαρακτηριστεί.. Μία προσπάθεια ηρωική από τον Αρχηγό μας!!

 

Πτυχιούχοι του εξωτερικού τρέμετε!! Έπειτα έπονται προσφυγές κατά της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Ζανζιβάρης, του Πουέρτο Ρίκο, της Πρώην Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Τιβάς, των Νήσων Κέιμαν, του Πρώην Προτεκτοράτου του Σάαρλαντ, του Σαν Μαρίνου, του Καναδά, κτλ κτλ..  

 

Πέρα από το χιούμορ ένεκα της ημέρας, ας ελπίσουμε να μην μαθευτεί και γίνει σούσουρο στις Αγγλίες και στις Ιταλίες και βγει σε τίποτα news, γιατί θα μας πάρουν με τις ντομάτες οι άνθρωποι....

 

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!! 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν η καταγγελία είναι πραγματική και όχι μουσαντένια , δεν θα μας πάρουν μόνο με τις ντομάτες . Οι σοβαρές χώρες δεν παίζουν με τα συμφέροντα τους και τσακίζουν όσους τα απειλούν γιά παραδειγματισμό .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διώξτε τώρα τον Renzo Piano από την Ελλάδα!  Απαιτείστε από την Ιταλική Δημοκρατία να του αφαιρεθεί η θέση του γερουσιαστή που κατέχει.Ετσι τιμούν τους αρχιτέκτονες για το έργο τους στην Ιταλία? Στείλτε προσφυγή σε όλους τους Ιταλούς Αρχιτέκτονες γιατι παραβιάζουν την Οδηγία 2056χαιρεταμουτονπλατανο, του παγκόσμιου design και της καλαισθησίας.

Επίσης λόγω του ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει σχολή τοπογράφων μηχανικών μην κάνετε το λάθος, να πάτε σε αυτή την τριτοκοσμική χώρα με το αυτοκίνητό σας, γιατί  δεν ξέρουν οι άνθρωποι να κατασκευάζουν δρόμους! Θα το χαλάσετε και άντε να βρείς κανένα μηχανικό που να ξέρει από αυτοκίνητα.

Πρόεδρε νέε και παλιέ.... σαν πας στον πηγαιμό για Ιταλία,(αν πας), φρόντισε να τους εξηγήσεις τι εστί μπάχαλο!!!

(Επειδή οι Ιταλοί δεν ''κόλλησαν'' μαζί τις λέξεις Αρχιτέκτονας+Μηχανικός μάλλον αυτό είναι προς το καλό της πρώτης λέξης).

Χρόνια πολλά σε όλους από έναν Πολιτικό Μηχανικό!!!
 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον προσπαθεί να παρηγορήσει τους βολεμένους συνδικαλιστές μέλη του που έφαγαν τα χρόνια τους παλεύοντας σε καταλήψεις, έβγαζαν φυλλάδια, οργάνωναν πορείες....Αλλοι την ίδια στιγμή ήταν Ρώμη, Λονδίνο κτλ...Καταλαβαίνω...

Ασε που άλλοι άλλοι βγαίναν με το πάρτι του κόμματος σε μπαρ της πανόρμου, και άλλοι στο soho, covent garden, west end.....Δε λέει πίκρα μεγάλη..

Προφανώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ελλάδας έχουν καλύτερους μηχανικούς από αντίστοιχες, στην Αγγλία, Ιταλία και είπαν να τους ξεσκεπάσουν...

Ευχαριστούμε το ΤΕΕ για τις γκάφες και το γέλιο που μας πρόσφερε για το 2013....Εύχομαι σε αντίστοιχο δημιουργικό 2014. Χρόνια πολλά!!! 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.