Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΝΦΙΑ


Recommended Posts

Οι ενδικοφανείς προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ είναι πολλές , ίσως να φθάσουν και τις 100.000 , παραλαμάβονται απο τις ΔΟΥ , συσκευάζονται κάτα τις οδηγίες που τους δόθηκαν και αποστέλονται μαζικώς στην ΑΘΗΝΑ . Προσωπικά πιστεύω ότι όλες θα απορριθφούν σιωπηρώς . Είναι αδύνατον ο υπάρχων μηχανισμός να ασχοληθεί σοβαρά με τις προσφυγές αυτές .

Edited by SOTHRIS
Link to comment
Share on other sites

σωτηρη καλημερα

σωστα....

δεν προκειται  να εκδοθει καμμια αποφαση ..

 

οποτε

μετα  την παροδο 60ημερων απο την καταθεση της προσφυγης...αν δεν εκδοθει αποφαση - που δεν θα εκδοθει-

εχει δικαιωμα ο ενισταμενος να προσφυγει στα διοικητικα δικαστηρια

καταβαλλοντας το 2%...

 

εντος προθεσμιας 30 ημερων...

[σχετ. οδηγιες απο την ΓΓΔΕ]

 

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/17377

 

 

υγ

εδω μπορει να αφαρμοσθουν οι διαταξεις περι "προτυπης-πιλοτικης δικης"

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς , αφού ασκηθούν προσφυγές ουσίας πλέον (αν μου επιτρέπεται ο όρος ) μπορεί λόγω του πλήθους των προσφυγών και της οικονομικής σημασίας που έχουν αυτές να εφαρμοσθεί η διαδικασία της πρότυπης-πιλοτικής δίκης. Επομένως πάμε για αρχές ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ έως μέσα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ , ανάλογα με την προθεσμία κατάθεσης της ενδικοφανούς προσφυγής ,ως χρόνος για να κατατεθούν προσφυγές στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια (θα έχουν μείνει δύο μόνο δόσεις εμπρόθεσμες για να κλεισουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ) και βλέπουμε .

Link to comment
Share on other sites

τελευταιες εξελιξεις..

 

Ημερ. Καταχώρησης: 16/10/2014 Ώρα Καταχ.: 16:45:00


Μείωση του ΕΝΦΙΑ και των αντικειμενικών προανήγγειλε ο Χαρδούβελης

ay8aireta%20bimata_550x.jpg
Την αποκατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αλλά και τη σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Οπως ανέφερε "η μείωση τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού φόρου (για τον ΕΝΦΙΑ) αποτελεί ήδη στόχο της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς τα έσοδα θα μειωθούν από 1,43% του ΑΕΠ σε κάτω από 1%, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, με παράλληλη αναπροσαρμογή αξιών".

Παράλληλα, ο υπουργός δεν έκανε δεκτή την τροπολογία της κ Μπακογιάννη για μείωση των αντικειμενικών αξιών και κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου ακινήτων καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή τη στιγμή η σχετική τροπολογία. Πρόσθεσε όμως ότι για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έχει ήδη συσταθεί επιτροπή υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους με βαθιές γνώσεις στην αγορά ακινήτων. Η επιτροπή ήδη εργάζεται προς το σκοπό αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού των διοικητικών αξιών των ακινήτων ανά γεωγραφικές ζώνες ώστε να αντανακλούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες της αγοράς.

 

---------------------------------------------------------

 

δλδ...περι το 2017..-....θα  αποκατασταθουν οι αντικειμενικες...

page_tools_left.gif
Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

εγώ το διαβάζω λίγο διαφορετικά

σε λίγο καιρό θα έχουμε κατα σειρά μεγέθους

"τιμές εκκίνησης" (για υπολογισμούς αμοιβών μηχανικών) 

"εμπορικές αξίες"

"τιμές ζώνης" (για ότι παρόμοιο με ΕΚΚΟ)

"διοικητικές αξίες" (για υπολογισμό φόρων)

"αντικειμενικές αξίες" (για τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν το διαβάζω καθόλου, αλλά γελώ γιατί ακόμα συνεχίζουν και μιλούν λες και δεν κατάλαβαν τίποτα!!!!

Link to comment
Share on other sites

 

σε λίγο καιρό θα έχουμε κατα σειρά μεγέθους

"τιμές εκκίνησης" (για υπολογισμούς αμοιβών μηχανικών) ....

 

Φίλε μου δεν συμφωνώ καθόλου με τη σειρά.

 

Ως γνωστόν "Η πραγματική αμοιβή μηχανικού" είναι ανυπολόγιστου ύψους μέγεθος (δυσθεώρητο ακόμα και με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο)

 

Επειδή όμως "η αμοιβή μηχανικού" είναι απαραίτητη για την "τροφή" των διάφορων "βδέλων" (ΦΕΜ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ, κλπ κλπ κλπ ) οι τιμή εκκίνησης θα είναι πρώτη ....από πάνω.

 

Υ.Γ. Συγνώμη για το τελείως offtopic, αλλά.. παρασύρθηκα.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου δεν συμφωνώ καθόλου με τη σειρά.

 

Ως γνωστόν "Η πραγματική αμοιβή μηχανικού" είναι ανυπολόγιστου ύψους μέγεθος (δυσθεώρητο ακόμα και με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο)

 

Επειδή όμως "η αμοιβή μηχανικού" είναι απαραίτητη για την "τροφή" των διάφορων "βδέλων" (ΦΕΜ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ, κλπ κλπ κλπ ) οι τιμή εκκίνησης θα είναι πρώτη ....από πάνω.

 

Υ.Γ. Συγνώμη για το τελείως offtopic, αλλά.. παρασύρθηκα.

η σειρά που έβαλα είναι από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο (ίσως δεν ήταν σαφές)

 

επ' ευκαιρία και επειδή δεν βρήκα κάπου αλλού πιο σχετικά να το βάλω

http://news247.gr/eidiseis/reportaz/ena_keramidi_panw_ap_to_kefali_mas_pws_egine_katara_h_megaluterh_eyxh_toy_ellhna.3092183.html

έχουν πολύ ενδιαφέρον τα επισυναπτόμενά του

Link to comment
Share on other sites

η σειρά που έβαλα είναι από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο (ίσως δεν ήταν σαφές)

 

 

Ήταν σαφέστατο!

 

Σε αυτό είναι που διαφωνώ.

 

Εγώ την τιμή εκκίνησης θα την έβαζα ... τελευταία στη σειρά σου (για τους λόγους που εξήγησα) :smile:

Link to comment
Share on other sites

η υπερβολικη τυπολατρεία, με το προσταδιο της "ενδικοφανους προσφυγής"   στις "φορολογικες διαφορές"

και οι σχετικες επιβαρυνσεις που προβλεπονται απο τον νομο  κατα του προσφευγοντος.....

κατεστησαν αδυνατη την προσφυγη  των πολιτων στα Διοικητικα Δικαστηρια

 

 

 

δικαστές καλούν τους φορολογούμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια και προτείνουν να αρθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της ενδικοφανούς προσφυγής για τις υποθέσεις μέχρι 3.000 ευρώ
[21.10.2014]
 

«Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σημαντικής μερίδας των πολιτών να αμφισβητήσουν δικαστικά τη νομιμότητα πράξεων ή παραλείψεων φορολογικών αρχών που θίγουν έννομα συμφέροντά τους»

H Ένωση Διοικητικών Δικαστών με σημερινή ανακοίνωσή της Οι δικαστές καλούν τους φορολογούμενους να προσφεύγουν στα δικαστήρια για τις φορολογικές διαφορές τους. Η ένωση επισημαίνει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να «απεμπολούν το δικαίωμά τους σε δικαστική προστασία».

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
Τηλ 210-6996688 και 210-6980777
FAX: 210-6998848
mail:[email protected]

Αθήνα, 21-10 -2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι διοικητικοί δικαστές, κατόπιν επεξεργασίας των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων πρόσφατων νομοθετικών παρεμβάσεων αναφορικά με τις φορολογικές διαφορές, ιδίως δε αναφορικά με την αύξηση του παραβόλου και θέσπιση της ενδικοφανούς προσφυγής του άρθρου 63 του ν. 4174/2013, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σημαντικής μερίδας των πολιτών να αμφισβητήσουν δικαστικά τη νομιμότητα πράξεων ή παραλείψεων φορολογικών αρχών που θίγουν έννομα συμφέροντά τους. Ειδικά όταν το αντικείμενο της φορολογικής διαφοράς είναι σχετικά μικρό, οι πολίτες συχνά απεμπολούν το δικαίωμά τους σε δικαστική προστασία διότι οι δυσχέρειες από την άσκησή του είναι προφανώς δυσανάλογες από το όφελος τυχόν ευδοκίμησης της προσφυγής τους στο διοικητικό δικαστήριο. Προς άμβλυνση του φαινομένου αυτού και δίνοντας προτεραιότητα στις υποθέσεις με μικρότερο αντικείμενο, που κατά τεκμήριο αφορούν τους οικονομικά ασθενέστερους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία ειδικά ως προς τις φορολογικές εν γένει υποθέσεις με χρηματικό αντικείμενο μέχρι του ποσού  των 3.000 ευρώ,  έτσι ώστε  για τις  υποθέσεις  αυτές i) να  αρθεί  ο υποχρεωτικός χαρακτήρας  της ενδικοφανούς  προσφυγής του άρθρου  63 του ν. 4174/2013. Η μέχρι τώρα εμπειρία άλλωστε από τη λειτουργία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που επιλαμβάνεται των εν λόγω ενδικοφανών προσφυγών καταδεικνύει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει καταντήσει ένα γραφειοκρατικό ανάχωμα στην άμεση πρόσβαση  στη δικαιοσύνη, χωρίς να επιτυγχάνεται ο διακηρυγμένος στόχος του Υπουργείου Οικονομικών να διευθετούνται οι υποθέσεις σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης προς το σκοπό της αποσυμφόρησης των διοικητικών δικαστηρίων. ii) Να νομοθετηθεί η δυνατότητα  των φορολογουμένων που θα προσβάλλουν τις σχετικές πράξεις ή παραλείψεις, να διενεργούν διαδικαστικές πράξεις και να παρίστανται στη συζήτηση της υπόθεσης χωρίς δικαστικούς πληρεξουσίους.  

 
 

 

 
 
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.