Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κεφαλονιά: Τώρα επισκευάζουμε ή κατεδαφίζουμε;


Engineer

Recommended Posts

Το κακο ειναι το Brasco δεν ειναι ΑΜ..... :smile:

Από πέρσι το καλοκαίρι όμως

ένας moderator

μου έδωσε τον τίτλο του Α.Μ.  :smile:

 

Τι να κάνω και εγώ...

Αναγκάζομαι και postάρω σαν αρχιτέκτονας

 

Συνάδελφε, άλλαξε την ειδικότητά σου αφού δεν είναι η σωστή...

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Θυμήθηκα τώρα έναν κύριο που βγήκε στην τηλεόραση με φόντο το σπίτι του που είχε σχεδόν καταρρεύσει  και έλεγε: " ...πάνε οι κόποι μιας ζωής. Σε μια στιγμή καταστράφηκε όλοκληρο το σπίτι μου. Με τα χέρια μου το έφτιαξα". Και αφού κατάλαβε τι κοτσάνα έιπε συνέχισε λέγοντας: "...  εργολάβος ήμουν, ήξερα από μπετά. Ένα σωρό σίδερα έβαλα και πάλι δεν άντεξε".

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δεν παει αλλο με τον λαικισμο σε αυτο το μποορ&%@ελο

καρυδης παπαριδης καλος εργολαβος κακος εργολαβος ενα σιδερο στην κολωνα

α και οι επιταχυνσεις δεν ηταν εξωπραγματικες αυτο και αν ειναι λαικισμος

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την επιτάχυνση πάντως το έχουν κάνει καραμέλα.

Είχε ένα peak στα 0,7g σε μια περιοχή του φάσματος. Αν δείτε το φάσμα από την αναφορά του ΟΑΣΠ (δεν μπορώ να βρω το Link τώρα) έχει μια κορυφή αρκετά ψηλά και όλα τα άλλα είναι πολύ πιο κάτω. Υπάρχει πιθανότητα αυτή την επιτάχυνση να την έφαγαν ελάχιστα κτίρια ή και κανένα. Πρέπει να συμπέσει η ιδιοπερίοδος του κτηρίου με την αντίστοιχη περίοδο που έχει το μέγιστο στο φάσμα.

Και στην τελική να σταματήσουμε αυτό το χαζό q=3,5. Είναι το μέγιστο και προυποθέτει και ανάλογη υλοποίηση της μελέτης, που στην πράξη δεν γίνεται ποτέ πχ μήκη αγκύρωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να συμπέσει η ιδιοπερίοδος του κτηρίου με την αντίστοιχη περίοδο που έχει το μέγιστο στο φάσμα.

 

 

Δεν μας ενδιαφέρουν οι αιχμές στο φάσμα απόκρισης. Τα φάσματα σχεδιασμού προκύπτουν αφού κοπούν οι αιχμές.

 

Ο λόγος είναι πολύ απλός:

Οι συνήθεις οικοδομές δεν έχουν συγκεκριμένη ιδιοπερίοδο. Μόλις οι παραμορφώσεις αυξηθούν κι αρχίσει η ρηγμάτωση (στάδιο ΙΙ και -πολύ περισσότερο- στάδιο ΙΙΙ), η ιδιοπερίοδος αλλάζει (μεγαλώνει).

Που σημαίνει ότι αν κάποια οικοδομή βρεθεί για μία στιγμή να έχει ιδιοπερίοδο πάνω στην αιχμή, η αύξηση της απόκρισης που προκαλείται την στέλνει αμέσως εκτός αιχμής.

Μιλάμε πάντα για αιχμές στην γειτονιά Τ1-Τ2.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το διατύπωσα πολύ καλά. Εννοούσα ότι για να δεχτεί το μέγιστο που ήταν τα 0,7g κατά τα λεγόμενα, πρέπει να συμπέσουν οι ιδιοπερίοδοι. Και όπως λέει και ο AlexisPap αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

........τους τοπικους μηχανικους να πεισουν τους υποψηφιους πελατες τους, οτι θα πρεπει να φτιαξουν ενα νεο σπιτι, με λιγοτερους οροφους ......

 

παιδιά να προσέχουμε λίγο τι γράφουμε

αν είναι δυνατόν, έγινε ένας σεισμός και θα φτιάχνουμε τα σπίτια ισόγεια?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Eγω θα υθελα να πω ενα μπραβο στους συναδελφους γιατι οντως σωθηκαν ζωες!! Ο σκοπος ειναι να καταστραφει το κτιριο σε 1 τοσο "ιδιαιτερο- μεγάλο " σεισμο αλλα να σωθουν ζωες. Οι υλικες ζημιες γινονται οι ανθρωπινες ζωες δεν γινονται. Το ςρθο ειαι κλασσικο ελληνικο.

  Συμφωνω οτι οι αρχιτεκτονες στον σχεδιασμο εχουμε  θεμα και ιδιατερα σε περιοχες με εντονη σεισμικη δραστηριοτητα - ελπιζω αυτο να γινει μαθημα για πιο ορθολογικες κατασκευες γενικα και  στη περιοχη.

 Δυστηχως το φαινομενο πυλωτη υπαρχει παντου σε ολη την ελλαδα και ειναι μια κακη συνηθεια που επιτελους πρεπει να σταματησει να  προσθεσω και για αισθητικους λογους ( χαρακτηριστικο της γοτθικης αρχιτεκτονικης που ο ανθρωπος ηθελε να ειναι κοντα στο θεο και προσπαθουσε να ανεβει σε υψος...).

Link to comment
Share on other sites

Η πιλοτή δημιουργήθηκε γιά να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και γιά να υπάρχουν κεντρικά κλιμακοστάσια και γιά να υπάρχει και η ιδιωτικότητα του ορόφου που δεν προσέφερε πλέον το ισόγειο αφού άλλαξε ο τόπος διαμονής από την μικρή γειτονιά στην απρόσωπη πόλη .

 

Αν υπάρχει θέμα στατικό , μπορεί απλά να χτίζεται και να υπολογίζεται . Από την άλλη ένα γωνιακό οικόπεδο με ισόγεια καταστήματα , δεν έχει πολύ διαφορετική λογική από μιά πιλοτή .

 

Οσο υπάρχουν λοιπόν , που υπάρχουν οι λόγοι που την επέβαλαν , είναι λογικό να παραμείνει , έστω και κάτω από άλλη λογική σχεδιασμού .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.