Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αυτός δηλαδή με την κάτοψη στο συμβόλαιο του 86 είπε ότι δεν αγοράζω αυτό το κομμάτι του καταστήματος και ο αρχικώς ιδιοκτήτης το κράτησε για το εαυτό του. Τί είδους αυθαιρεσία από την πλευρά του δικού μου πελάτη υπάρχει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορείς να αγοράσει κάποιος τμήμα αυτοτελούς-ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας (δεν εννοώ να γίνει συνιδιοκτήτης σε ποσοστό της ιδιοκτησίας).

Θα το δει και ο Δημήτρης (νομικός της παρέας) αλλά και άλλοι και θα πουν.

Αναμονή... ενδιαφέρον θέμα.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Να πώ επίσης αν βοηθάει κάποιον ότι το συμβόλαιο αγοραπωλησίας δεν αναφέρει κάτι περαιτέρω δηλ. τον πίνακα ποσοστών της σύστασης της πολυκατοικίας του 79 έχει, την κάτοψη την καινούργια την αναφέρει σαν νεώτερη ακριβή καταμέτρηση.

Link to comment
Share on other sites

Βασιλική αυτό που πρέπει να προσέξεις επίσης είναι το Ιδιοκτησιακό, δηλ. πως έχει αγοράσει 75 τ.μ. και εσύ μετράς 90τ.μ. μήπως τα 15 τ.μ. ανήκουν σε άλλον Ιδιοκτήτη η είναι κοινόχρηστος χώρος από συμβόλαια. Επίσης ίσως εώς και το 1986 υπήρχε τοίχος που δημιουργούσε επιφάνεια 75 τ.μ. και αργότερα να γκρέμισαν αυτό τον τοίχο και η επιφάνεια να επανήλθε στα 90 τ.μ. Όπως ανέφερε και ο Συνάδελφος Georgegaleos συγκρίνουμε την πραγματικότητα με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας για να δούμε τις αυθαιρεσίες αλλά παράλληλα  και το συμβόλαιο για να καταλάβουμε επακριβώς την ιδιοκτησία που μας ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι η άδεια το κατάστημα το έχει 96τμ αυτό το τμήμα του ισογείου που απομονώθηκε και έγινε μια είσοδος για να επικοινωνεί από μπρόστα το υπόγειο είναι περίπου 6τμ και εγώ γι αυτό μετράω 90τμ. Τα 75τμ τα έβαλαν μάλλον ''κουτσουρεύοντας'' τις διαστάσεις. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος το θυμάται πάντα σαν ξεχωριστό τμήμα έξω από το κατάστημα της που κατά καιρούς νοικιάζονταν σαν υπόγειο κατάστημα. 

Link to comment
Share on other sites

Άρα Βασιλική από ότι κατάλαβα χωρίς να γνωρίζω τις  λεπτομέρειες έχεις διαμερισμάτωση σε σχέση με τα εγκεκριμένα της οικοδομικής άδειας. 

Link to comment
Share on other sites

Ο έλεγχος γίνεται μεταξύ τίτλων - εγκεκριμένων - αυτοψίας.

Όπου υπάρχει ασυνέχεια στα παραπάνω, έρχεται ο 4178 να διορθώσει τα κακώς κείμενα με αντιμετώπιση που είναι ανάλογη της περίπτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Που-πως μπορει δηλαδή να επεμβει ο 4178 σε ασυμφωνια τιτλων & εγκεκριμενων οταν η αυτοψια συμφωνει με τα εγκεκριμενα?

Αν σου ειναι εύκολο ενα οσο πιο σπλοϊκο παραδειγμα γινεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! 

Μου ζήτησαν μια βεβαίωση για μεταβίβαση καταστήματος! Η άδεια του καταστήματος και η κάτοψη δείχνει ισόγειο κατάστημα σε τετραόροφη οικοδομή, έμβαδόν βάση κάτοψη αδείας 95τμ με πατάρι. Το ΄86 ΄πούλησε ο ιδιοκτήτης της οικοδομής το κατάστημα αυτό στον πελάτη μου αλλά στο συμβόλαιο του '86 προσαρτήθηκε καινούργια κάτοψη υπογεγραμμένη από τους συμβαλλόμενους που δείχνει ένα τμήμα του ισογείου σε σχέση με την κάτοψη της άδειας να λείπει.

 

Μεχρις  εδω,  λες οτι εχεις μια κατοψη στην αδεια για 95 τμ..

Με το συμβολαιο του 1986 ο ιδιοκτητης συστησε ΟΙ και πουλησε με προχειρη κατοψη ...αυτο που περιγραφει οτι πουλησε εμβαδου 75 τμ Αρα νομιμο τιτλο εχεις για 75 τμ..

Για να βγαινει 90...κατι πηρε απο διπλα απο περα ή παραπερα..ποιός...και πότε???

Θα το ερευνησεις  να δεις απο που προερχεται η διαφορά...

 

Εγώ στην αυτοψία βλέπω ότι αυτό [ποιό   αυτό?????]   το τμήμα του καταστήματος έχει γίνει μια ξεχωριστή είσοδος όπου οδηγεί με κυκλική σκάλα σε ένα υπόγειο κατάστημα. [δλδ εννοεις οτι τα  "λειψά"   τμ...ειναι εισοδος προς ενα άλλο  υπογειο  ανεξαρτητο????]...

 

Η σύσταση της πολυκατοικίας και ο πίνακας χιλιοστών δεν άλλαξε. [σε τι δεν αλλαξε...δλδ    πώς τα περιγραφει εκει μεσα???]

Επίσης στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας του '86 το κατάστημα δηλώνεται 75τμ ενώ εγώ το μετράω 90τμ. 

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.

 

[αν  δεν ειχες την αυξηση των 75 σε 90.....θα πηγαιναμε σε διαμερισματωση...

.....δλδ ενα τμημα του ισογειου εγινε καταστημα και ενα τμημα εισοδος   προς το υπογειο...  Πλην...θα τα ξαναδεις

και τα  λεμε]

Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο του 86 λέει πωλείται κατάστημα 96τμ σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεώς (συσταση) και 75 τμ σύμφωνα με νεώτερη καταμέτρηση του τάδε μηχανικού και πρασαρτάται και κάτοψη. Σε αυτή την κάτοψη λείπει ένα τμήμα του ισογείου σε σχέση με την κάτοψη της άδειας και στην πράξη όντως λείπει (το οποίο τμήμα είναι μια είσοδος με πρόσβαση σε μια σκάλα για το υπόγειο). Το τμήμα αυτό είναι περίπου 6τμ.Η αγοράστρια του καταστήματος δεν είχε ποτέ στην κατοχή της αυτό το τμήμα. Τα 75τμ από ότι κατάλαβα είναι από πείραγμα των διαστάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.