Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Οκ ευχαριστω.

Σε περιπτωση που ειναι μετα του 1955 (για την ακριβεια 1960) και παλι δεν υπαρχουν σχεδια, αδεια κλπ.?

Ειμαι υποχρεωμενος να παω σε ανασυσταση ή οχι?

 

Διαβαζοντας τον Ν.4178 συμπεραινω οτι επειδη ειμαι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1, τα δικαιολογητικα ειναι τα 1,2,3,4,5,7 + αποτυπωση κατοψεων.

Αρα δεν χρειαζεται να εχω τα σχεδια της αδειας και απλα χρειαζεται να ΑΠΟΔΕΙΞΩ οτι ειναι προ 1975, σωστα?

Η μηπως για να αποδειξω οτι δεν εχω υπερβαση πολεοδομικων μεγεθων ειμαι αναγκασμενος να προβω σε ανασυσταση φακελου? (αρθ.11, παρ.6.γ....)

Η ανασύσταση προβλέπεται και χρειάζεται μόνο για όσα εκδόθηκε άδεια και αυτή χάθηκε (με βεβαίωση Υ.ΔΟΜ)

Αν μετά ακολουθήσει σύσταση για κτίσμα προ του 55 ή για δηλωθέν στο 4178 με έτος κατασκευής 1960 

στο μεν προ του 1955 συμβολαιογραφικά χρειάζεται να συντάξεις κατόψεις στο δε δηλωμένο του 1960  επισυνάπτεις

τα ίδια τα σχέδια  που υπέβαλες στο σύστημα (με Υ.Δ ότι είναι ακριβώς ίδια με την υπ αριθμ.... δήλωση με ηλεκτρονικό αριθμό ....)

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αν έχει αναφερθεί αλλά λόγω μακράς απουσίας μου δεν παρακολούθησα.

 

Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί βεβαίωση μηχανικού για δικαίωμα εις υψούν (αέρα) μετά εξάντληση συντελεστή δόμησής;

Link to comment
Share on other sites

δες,  κατ  αρχάς,    το 47 της ΛΕΠΕΣΗ

47]. ΔΙΚΑΙΩΜΑ  υψούν  και μεταβιβάσεις:

Γενικά για να υπάρχει δικαίωμα υψούν θα πρέπει να προϋπάρχει η σύσταση, και όχι να περιγράφεται απλά σε κάποια διαθήκη ή συμβόλαιο το δικαίωμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα που πρέπει να ελεγχθεί είναι εάν υφίσταται αυτό το δικαίωμα του υψούν ή αν έχει απορροφηθεί από αυθαίρετα των συνιδιοκτητών ή αν είναι μελλοντικό, δηλαδή "άϋλο". Οπότε πριν από οτιδήποτε πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει σύσταση οριζόντιων και τι αναφέρεται στη σύσταση της καθέτου συνιδιοκτησίας. Η περίπτωση του Δικαιώματος του υψούν διαφέρει από την περίπτωση του δικαιώματος τυχόν μελλοντικού συντελεστή. Οι αυθαιρεσίες των συνιδιοκτητών δεν λαμβάνονται υπόψη. Επομένως:
- αν έχουμε σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και κανένα αυθαίρετο στο δώμα, το δικαίωμα του υψούν μεταβιβάζεται,
- αν υπάρχει αυθαίρετο στο δώμα, εφόσον έχει δηλωθεί πάλι μεταβιβάζεται (αλλά το αυθαίρετο είναι μέσα στο δικαίωμα του υψούν)
- αν δεν υπάρχει σύσταση, τότε ο μελλοντικός συντελεστής απορροφάται από τα αυθαίρετα, άρα δεν μεταβιβάζεται.

 

υγ

 

δες στη λεπεση και   το "30"

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Faethon11,

Άρθρο 6, ν.4030 :

4. Η άδεια δόμησης αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν ελέγχου που διενεργείται από Ελεγκτή Δόμησης :

α. Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης αναθεώρησης, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

β.   Για τέσσερα έτη από την ημερομηνία λήξης της και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός του κτιρίου.

γ.   Για αόριστο χρόνο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσής της, αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας ή της πράξης αναθεώρησής της, έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις του κτιρίου και η στέγη του κτιρίου, όπου αυτή είναι υποχρεωτική.

....

Μπορώ να ρωτήσω: οι παραπάνω αναθεωρήσεις όπως περιγράφεται ότι ισχύουν για άδειες δόμησης είναι και για άδειες δόμησης για κατεδάφιση (με ΝΟΚ)? Δηλαδή μπορώ να την παρατείνω για αόριστο χρόνο από ένα χρόνο που είναι η ισχύς της?

Edited by Civilla
Link to comment
Share on other sites

Στο ίδιο άρθρο στην παρ.4δ λέει ότι η άδεια κατεδάφισης αναθεωρείται μόνο για 1 χρόνο και κατόπιν αυτοψίας. Μετά το πέρας και του επιπρόσθετου έτους θα πρέπει να εκδόσεις νέα άδεια.

 

Σε περίπτωση δικία μου για παράταση ενός έτους σε άδεια δόμησης για κατεδάφιση η αυτοψία διενεργήθηκε από ελεγκτή δόμησης ο οποίος πιστοποίησε το στάδιο των εργασιών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

 

Σε εντος σχεδίου ακίνητο υπάρχουν τρία κτίσματα σε επαφή, κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους με κονίαμα, δίχως κουφώματα εκ των οποίων τα δύο είναι ασκεπή (η σκεπή έχει πέσει μέσα) και το ένα επιφανείας 77τμ πρόκειται να τακτοποιηθεί (στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν κοτέτσια). Γνώμη μου είναι ότι για τα υπόλοιπα δύο ασκεπή κτίσματα πρέπει να τα τακτοποιήσω με αναλυτικό προϋπολογισμό εφόσον δεν έχουν κατεδαφιστεί αλλά δεν αποτελούν και δομημένη επιφάνεια.

 

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

σωστά (και αυτό επειδή ήδη θα ρυθμίσεις τώρα-οπότε αν χρειαστεί αργότερα βεβαίωση οι τοιχοποιίες θα θεωρούνται αυθαίρετες)

Αν όμως είχες μόνο τα κτίσματα χωρίς στέγες και κανένα άλλο κτίσμα προς δήλωση

σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να  δώσεις βεβαίωση μεταβίβασης

χωρίς πρόβλημα επειδή:

1. η βεβαίωση αδομήτου αναφέρει ότι δεν υπάρχει κτίσμα και κυρίως

2. επειδή  υπάρχει σχετική εγκύκλιος που αναφέρει ότι δεν θεωρείται κτίσμα όποια κατασκευή δεν έχει στέγη 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Έχω την ίδια άποψη. Ωστόσο επειδή συζήτησα και το ενδεχόμενο που αναφέρεις στο 2 με υπάλληλο πολεοδομίας μου είπε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δηλώσω τα ασκεπή με αναλυτικό διότι τις θεωρεί κατασκευές. Μήπως μπορείς να μου πεις την εγκύκλιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.