Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράνομα παράθυρα σε σύνορο (μεσοτοιχία) οικοπέδου. Πώς τα κλείνω;;;


EvaS.

Recommended Posts

Καλημέρα,

Θα ήθελα και εγώ τα φώτα σας σε ένα θέμα που υπάρχει με γείτονά μου.

Είμαι ιδιοκτήτρια από γονική παροχή οικοπέδου το οποίο είχε οριστεί κατά ένα τμήμα του ως ρημοτομούμενο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο συνόρευε και με γειτονική ιδιοκτησία (σπίτι). Επειδή είχε παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ο αρμόδιος δήμος να προβεί σε αποζημίωση και απαλλοτρίωση ξεκίνησα το 2003 νομικές διαδικασίες, οι οποίες μας έφτασαν αισίως στο 2008 με κάτι αναβολές κλπ, προκειμένου να κερδίσω (πράγμα και το οποίο έγινε) πίσω την περιουσία μου (το μόνο που έχει μείνει πλέον είναι να γίνει αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου με προεδρικό διάταγμα διότι αφορά παραδοσιακό οικισμό).

Στο μεταξύ την ίδια χρόνια,2003, ο γείτονάς μου κατεδάφισε τελείως το ισόγειο σπίτι με το οποίο είχαμε κοινό σύνορο και σήκωσε νέα διόρωφη οικοδομή βγάζοντας στο σύνορο όχι ένα αλλά έξι παράθυρα. Προσπάθησα με το καλό να τον πείσω ότι αυτό δεν είναι νόμιμο, αλλά δυστυχώς δεν είδα ανταπόκριση και έτσι μέσα στο 2013 του έκανα καταγγελία στην πολεοδομία και ζήτησα και το σύννομο της άδειας.

Η απάντηση από την πολεοδομία ήρθε πριν από δύο μήνες και η απόφαση είναι μερική ανάκληση της άδειας και ορισμός ως αυθαίρετου του τμήματος που συνορεύει με το οικόπεδό μου. Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα έγινε και αυτοψία για την απόδοση των προστίμων αναδρομικά από το 2003. Εκτός από τα παραπάνω η πολεοδομία βρήκε ψευδή κατάθεση εγγράφων (διαφορετικά τοπογραφικά, για τα οποία θα κινήσουν υπηρεσιακά την υπόθεση και κατά του μηχανικού του από ότι είπαν) και επίσης στην άδεια του γείτονα δεν εμβανιζόντα καθόλου η γειτνίαση με την δικιά μας περιουσία παρόλο που το οικόπεδο είναι μαντρωμένο με άδεια από το 1967 έχει και άρτιο κομμάτι και κατοικήσιμο σπίτι από το 1894!

Ο διευθυντής της πολεοδομίας και ο δικηγόρος μου με προέτρεψαν να καλέσω για άλλη μια φορά τον γείτονα και να του ζητήσω σε εύλογο χρονικό διάστημα να κλείσει τα παράθυρά του. Του έδωσα 3 μήνες. Αν τον Απρίλη που λήγει το τρίμηνο δεν έχει κάνει τίποτα εγώ τι μπορώ να κάνω;Η πολεοδομία μου λέει ότι από την στιγμή που είναι αυθαίρετως και επειδή δεν επιδέχεται νομιμοποίησης και η μεσοτοιχία είναι και δικιά μου, ότι μπορώ ότι ώρα θέλω θα βάλω εργάτη και να τα κλείσω και μάλιστα να απαιτήσω νομικά και τα έξοδα. Όλα τα παραπάνω έχουν ισχύ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οτι... "μπορεις οποια ωρα θελησεις να τα κλεισεις με δικο σου εργατη"

 

δεν  πρεπει να το ειπαν

 

αρα,

 

για να τα κλεισεις...

ακολουθεις τις οδηγιες του δικηγόρου σου

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Όντως μου είπαν έτσι από την πολεοδομία και όπως μου εξήγησαν αν αυτή τη στιγμή είχα άδεια κτίσης θα έριχνα τη μεσοτοιχία μου πάνω του χωρίς να χρειαστεί καν να τον ενημερώσω.Πολεοδομικά τουλάχιστον για αυτούς δεν θα έκανα καμιά παράβαση αφού ο παράνομος είναι ο γείτονας. Οπότε για την πολεοδομία όποτε και με όποιον τρόπο και αν του κλείσω τα παράθυρα δεν υπάρχει θέμα και ούτε σχετίζονται. Μηχανικό που ρώτησα μου είπε να ρωτήσω δικηγόρο επειδή ούτε για τον μηχανικό υπάρχει θέμα διαδικαστικό αφού πολεοδομικά υπάρχει οριστική απόφαση. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να σιγουρευτώ για το τι ισχύει πριν μπλέξω με δικηγόρους (που είναι και χρόνος & χρήμα).

Link to comment
Share on other sites

Άλλο κλείνω έμμεσα τα παράθυρα με την δική μου μεσοτοιχία και άλλο κλείνω τα παράθυρα του γείτονα από μόνος μου.

Το πρώτο είναι όντως δικαίωμα σου στο δεύτερο αυτοδικείς, αυθαιρετείς και παρανομείς. Και δίνεις και πάτημα στο γείτονα να περάσει στην αντεπίθεση!

Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα μια πιο "οικολογική" λύση.

Φύτεψε σε απόσταση ασφαλείας από τοίχο του (για να μην γίνει ζημιά από τις ρίζες) δέντρα ταχείας ανάπτυξης.

Έτσι και αυτός θα βλέπει πράσινο από το παράθυρό του και εσύ θα είσαι προστατευμένος από αδιάκριτα βλέμματα.

Εναλλακτικά ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο αναρριχητικό φυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι τέτοιο:

ivy_houses_20.jpg

big-spiti.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω σε οικοπέδου συγγενικου προσώπου που υπήρχε διάδρομος επι εδάφους απο τον διπλανό, αναγκαστικά έβγαλα άδεια περίφραξη κ αποξηλωσεις κ τον ξήλωσα. Τα παράθυρα είχαν κλείσει απο πριν με εξώδικα, αλλα μετα είχε φύγει ο εργολάβος είχε πουλήσει ήδη οποτε για το διάδρομο οι οικοπέδουχοι (αυτοί εξυπηρετούνται) κάνανε την πάπια. Οποτε η συμβουλή του δικηγόρου ηταν ξήλωμα εμεις αλλα με άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Αν προκειται να κτισεις τοιχο μπορεις να το κανεις χωρις να δωσεις λογαρισμο στο γειτονα. Οταν λεω να κτισεις εννοω να κτισεις δικο σου ψηλο τοιχο ή περιφραξη. Βεβαια με αδεια παντα. Ο γειτονας μπορει να σου κανει καταγγελια ή ασφαλιστικα μετρα ομως συντομα (ημερες) θα αποδειχτει οτι εισαι συννομη οποτε συνεχιζει κανονικα. Φυσικα πριν κανεις οποιδηποτε κινηση συμβολευσουν μηχανικο και δικηγορο(μαζι)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.