Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ (αναδρομική αύξηση από 2011)


pantsel

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 350
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν αντιλεγω σε όλα αυτά που λες,

σε άλλο πράγμα εστίασα.

ότι αν το ποσοστό που δεν πληρώνει από άποψη και όχι λόγω οικονομικών δυσχεριών είναι μικρό

τότε το να αναφέρεται σαν μία από τις 3 κατηγορίες δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.

είναι σαν να λέμε ότι υπάρχουν 10 κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές και να συζητάμε για όλα ισότιμα, άσχετα με το αν το ένα θα πάρει 50% και το άλλο 0,01%

 

πάντα θα υπάρχουν αυτοί που προτιμάνε να πάνε στα μπουζούκια και να τα φάνε ή που θα πάρουν το ακριβό μπλουζάκι αντί να πληρώσουν τους λογαρισμούς τους.

Το πρόβλημα είναι ο κλάδος έχει τεράστιο πρόβλημα στη συντριπτική πλειοψηφία του

και το ανεβάζεις τις εισφορές σε εποχή που δεν υπάρχουν δουλειές (και ούτε πρόκειται) απλά θα προκαλέσει- επιταχύνει τον αφανισμό μας

Ο Άδωνις θα το αποκαλούσε εξυγίανση :)

Επαναλαμβάνω την άποψή μου (την έχω εκφράσει πολλές φορές) ότι επειδή έχεις λίπος αυτό δε σημαίνει ότι "υποχρεούσαι" να πληρώνεις κερατιάτικα.

Link to comment
Share on other sites

το  σχεδιο  απλο ,  βαλε  φορους  πολλους  παραπολλους 

αυξησε  εισφορες  οσο  το  δυνατον  περισσοτερο 

οσοι  δεν  πληρωνουν  θα  χασουν  τα  περιουσιακα  τους  στοιχεια 

   και ολα   θα  πανε  στους  ευρωπαιους  για  την  εξοφληση  τους  χρεους

αυτα  υπεγραψαν  οι  πολιτικοι  μας   και  τωρα  τα  εφαρμοζουν  κατα  γραμμα

το  χρεος  μας  αυτην  την  στιγμη  βρισκεται  ολοκληρο  στα  ευρωπαικα  κρατη  εφυγε  απο

τους  ιδιωτες  ,   τα  χρεη  μας  τσμεδε   εφορια   τραπεζες   γραφονται  και  δεν  προκειται  να  μας  χαριστουν  αργοτερα 

οπως  πολλοι  νομιζουν  

οταν  θα  ωριμασουν  λιγο  ακομη  οι  συνθηκες   θα  μας  τα  παρουν  ολα  .

 

σσσσ! μην τα λες αυτα. Αυτα ειναι θεωριες συνομωσιας. Εχουμε κριση γιατι... καναμε κακη διαχειρηση, δεν δουλευουμε, ειμαστε τεμπεληδες, δεν παραγουμε, δεν επενδυουμε, μπλα μπλα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε μάγκες τι είναι αυτά που λέμε θα τρελαθούμε τελείως? Θα δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα?? 

Νταξ, οκ υπάρχουν 1002 κατηγορίες ανθρώπων, αλλά μην τα βάζουμε ίσια και όμοια όλα... Δηλαδή με λίγα λόγια έχουμε κατηγορία αυτών που δεν έχουν και αυτών που έχουν και τα τρώνε στα μπουζούκια και στις...γυναίκες? Ημαρτον!!

Κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει κερατιάτικα ακόμη και 1000ευρώ τη μέρα να βγάζει....Αλλά το πρόβλημα με τις εισφορές και αυτοί που δεν πληρώνουν είναι αυτοί που δεν έχουν....Στους 1000 το πολύ 1 να βρεθεί που την έχει δει αλλιώς... Κανείς δεν γουστάρει να έχει στην καμπούρα του ένα χρέος με απρόβλεπτες συνέπειες, που μάλιστα δεν χαρίζεται...Δηλαδή θα πει ο άλλος, δεν μαμιέται ας μου πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις εγώ προτιμώ να έχω τραπεζάκι στην παραλιακή?? 

Και αυτοί που έχουν αν είχαν θα πλήρωναν δεν θα το άφηναν να αυγατίζει... Μιλάμε σαν να συγκρίνουμε 50.000 με 4 ξέρω γω...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω θα βγάζαμε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα αν κάναμε μια έρευνα σχετικά με το ποιοι πληρώνουν, ποιοί όχι και σε ποια περιοχή βρίσκονται.

 

Από τους συναδέλφους που γνωρίζω προσωπικά, οι περισσότεροι που δεν έχουν να πληρώσουν είναι αυτοί που μένουν σε μεγάλες πόλεις όπου τα καθημερινά έξοδα είναι αυξημένα σε σχέση με τις μικρές.

Αντίθετα σε μικρές πόλεις και χωριά επικρατεί η άποψη πως καλύτερα να φυλάξει κάποιος τα χρήματα στην άκρη για μια δύσκολη παρά να πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ.

Είμαι από αυτούς που έχουν ακόμα "λίπος" ( 138.5Kgr έδειξε η ζυγαριά τις προάλες :wink: ) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν με πονάνε οι εισφορές. Όλοι όσοι είμαστε σε θέση να πληρώσουμε το ΤΣΜΕΔΕ στερούμαστε σημαντικά πράγματα με βασικότερο τον ελεύθερο χρόνο.

 

Πολλοί μου προτείνουν να το πληρώνω όσο μπορώ και παράλληλα άλλοι τόσοι να μην το πληρώσω ξανά επειδή δεν αξίζει.

 

Η συζήτηση αυτή μπορεί να συνεχιστεί επ'άπειρον χωρίς να βρεθεί λύση.

 

Καλύτερα να εστιάσουμε στο πως θα προσγειωθούν οι εισφορές σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα, ανάλογα των υπηρεσιών υγείας (ΠΕΔΥ) και σύνταξης (εγγυημένη 360€ από 1/1/2015).

 

1) ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

Για ποιό λόγο να πληρώνουμε ήδη περισσότερα (423€/μήνα 5~8 έτη ασφάλισης έως άνω των 1100€/μήνα αργότερα) απ'ότι θα παίρνουμε τον μήνα από το ΤΣΜΕΔΕ (εγγυημένα 360€/μήνα);

 

Θεωρητικά οι συντάξεις θα είναι ανταποδοτικές με βάση τις εισφορές, αμφιβάλλω όμως αν ένας μηχανικός που θα έχει πληρώσει >350.000€ εισφορές μέχρι την σύνταξη θα πάρει πολύ μεγαλύτερη σύνταξη από έναν αγρότη που πληρώνει λιγότερα από το 1/10.

Η πρώτη κατηγορία στο ΤΣΜΕΔΕ είναι 230€*12=2760€ το έτος ενώ για τον ΟΓΑ είναι 562,44€ το έτος ( http://www.entypa.info/oga/167-asfalistikes-eisfores-oga.html )

Η μεγαλύτερη υποχρεωτική κατηγορία στον ΟΓΑ είναι η 5η με εισφορές 1.215,24€/έτος ενώ η τελευταία (7η) ανεβαίνει στα 1587,24/έτος. Παράλληλα στο ΤΣΜΕΔΕ η τελευταία υποχρεωτική κατηγορία είναι στα 13684,2€/έτος.

 

Δεν λέω πως επειδή πληρώνουμε τις δεκαπλάσιες εισφορές θα πρέπει να πάρουμε την δεκαπλάσια σύνταξη αλλά αμφιβάλλω αν θα πάρουμε έστω και την πενταπλάσια σύνταξη. Θα έπρεπε να ασχοληθούμε και με το ζήτημα της αναλογίας εισφορών και παροχών.

 

2) ΥΓΕΙΑ

Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει πως ένας λόγος που οι εισφορές μας έχουν αυξηθεί είναι για να πληρώνεται η υγειοφαρμακευτική περίθαλψη λαθρομεταναστών , ρομά, κτλ.

Κάποιοι κάνουν κοινωνική πολιτική ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ!

Περίμενε μετά κ. μηχανικέ στην ουρά του νοσοκομείου με το παιδί σου για να μοιραστείς την περίθαλψη που πληρώνουμε οι ασφαλισμένοι (ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, κτλ) με τους υπόλοιπους που απολαμβάνουν τις κρατικές παροχές επειδή ανήκουν σε "μειονότητα" ή "ευαίσθητη" ομάδα.

 

Πλέον οι γιατροί προτείνουν στους ανασφάλιστους να δηλώσουν μουσουλμανικό όνομα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα όταν πρόκειται για σοβαρά περιστατικά (οι λαθρομετανάστες ανήυκουν σε ειδικό καθεστώς, πληρώνεται το νοσοκομειό για την περίθαλψή τους από κονδύλια).

 

Ξέρω άνθρωπο που είχε πέτρα στο νεφρό η οποία είχε κατέβει και είχε φράξει το σύστημα. Ο γιατρός του ΕΟΠΥ είπε πως έχει έναν μήνα το πολύ να κάνει λιθροτριψία διαφορετικά θα χάσει το νεφρό του. Στο νοσοκομείο είχαν ελεύθερο ραντεβού μετά από ΔΥΟ μήνες. Προφανώς και πήγε σε ιδιωτική κλινική για να κάνει λιθοτριψία προκειμένου να γλιτώσει το νεφρό του και πλήρωσε τα έξοδα από την τσέπη του.

 

 

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο ΤΣΜΕΔΕ πως υπάρχουν 2 επιλογές:

1) να παρέχει υπηρεσίες αντίστοιχες των εισφορών (καλύτερες παροχές απ'ότι το ΠΕΔΥ και μεγαλύτερη σύνταξη)

2) να μειώσει τις εισφορές

 

Από την στιγμή που το σύστημα υγείας έχει γίνει ενιαίο (ΠΕΔΥ) και η σύνταξη θα δίνεται από έναν φορέα, η πιο εύκολη επιλογή είναι η δεύτερη.

  • Upvote 11
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, ρατσιστικές παρατηρήσεις  σε φόρουμ μηχανικών.

 

Το να δημιουργηθεί σωστό κοινωνικό κράτος δε σας απασχολεί;

Σας απασχολεί να μην παίρνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο λαθρομετανάστης και οι ρομά;

Εκεί είναι το ζήτημα;

 

Όπως φταίνει οι δημόσιοι υπάλληλοι για το χρέος, οι συνταξιούχοι, οι ελ επαγγελματίες που φοροδιαφέυγουν, οι μισθωτοί που τα παίρνουν μαύρα χωρίς σύμβαση, οι ανάπηροι γιατί είναι ΑΜΕΑ κ.ο.κ.

 

Το γυρίσαμε το θέμα και από την άλλη τώρα.

Διλλήμματα μεταξύ μηχανικών μικρών και μεγάλων πόλεων, διλλήμματα με όσους έχουν λίπος ή όχι και συντηρητικές απόψεις για τους μετανάστες.

 

Καλά το πάμε.

 

Μόνο αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ως τώρα τη βγάζουν λάδι εδώ μέσα.

  • Upvote 6
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν κατάλαβα συνάδελφε..τί εννοείς?

Είμαι μάνα με δυο παιδιά δίνω 5000 ευρώ τον χρόνο και δεν μπορώ να κάνω εμβόλια τα παιδιά μου και δεν θα νοιαστώ για τους μουσουλμάνους...τους ρομά και τους κλπ που την βγάζουν στον αφρό...με τον δικό μου ιδρώτα και στερήσεις με 14 χρόνια δουλειά και 10 χρόνια είχα και ετεροαπασχόληση για να καταφέρω ΜΟΝΗ μου να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου?

 

Και βέβαια φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι (αναλογία 7ΔΥ προς 3Ελ.Επαγ.)τί εννοείς?

Ξέρεις τί είναι να δουλεύεις απο ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ μεχρι ΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ?

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού δε κατάλαβες δε μπορώ να πω τίποτα παραπάνω.

 

Προχωρήστε να κοιτάτε το δένδρο. Το δάσος το χάσατε ούτως ή άλλως.

 

Καληνύχτα στο μεσαίωνά σας.

 

Καλά το πήγατε το διαίρει και βασίλευε. Το αποπροσανατολίσατε το θέμα πάλι.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.