Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν 4663/1930


Recommended Posts

Η επιτροπή συστάθηκε την 2η Σεπτέμβρη 2014.

 

Κακώς...

 

Η οποιαδήποτε μεταγενέστερη εισήγηση του ΤΕΕ,δεν νομιμοποιείται από τον εν ισχύ νόμο.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο συνάδελφος Διπλωματούχος πλέον με το προσωνύμιο atsalovergas.... 

Για την έκδοση των Π.Δ. έπρεπε να γνωμοδότησή το ΤΕΕ σωστά, για να είναι υποχρεωτική η γνωμοδότηση έπρεπε να γίνει μέσα 4 μήνες όπως λέει ο νόμος και σύμφωνα με την Επιτροπή. Η Επιτροπή συνιστάται κατά τα πρότυπα του άρθρου 10 του ν. 3982/2011 και θα συγκροτηθεί εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την έκδοση του παρόντος νόμου με απόφαση των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής....Όλες οι προθεσμίες για την έκδοση Π.Δ. σύμφωνα με το νόμο έχουν παρέλθει. Μπορεί να εκδοθούν Π.Δ. αλλά όχι με τη συμφωνεί γνώμη του ΤΕΕ υποχρεωτική. Αλλά πιστεύεις εσύ ότι θα συμφωνήσουν οι τρεις ειδικότητες  του ΤΕΕ να ξαναμοιραστεί η πίτα; Και θα το δεχτούν αυτό οι Π.Μ. ; Γι' αυτό έκανε και το ΤΕΕ τη πάπια!!!  

Edited by GEORGE KARA
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να εκδοθούν Π.Δ. αλλά όχι με τη συμφωνεί γνώμη του ΤΕΕ υποχρεωτική. 

 

Αυτό είναι τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα και είναι ενάντια στο νόμο.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Δε θέλω να σε σοκάρω αλλά η τροϊκα έχει δώσει εντολή στο Σαμαρά εδώ και 6 μήνες να κλείσουν όλα τα επιμελητήρια. Και να εκδοθούν ΠΔ δε θα υπάρχει ΤΕΕ για να γνωμοδότηση υποχρεωτικά...και το ουσιαστικότερο είναι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν οι Ειδικότητες για ΠΔ

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαστε σίγουροι ότι στα επιμελητήρια συμπεριλαμβάνεται και το τεχνικό? μου φαίνεται ότι αναφέρονται στα εμπορικά και βιοτεχνικά επιμελητήρια και το τεε συμπτωματικά και μόνο λέγεται επιμελητήριο.

 

Το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο: αν υποθέσουμε ότι όντως δικαιώθηκε ο αγώνας σας για ισοτιμία. Θα πληρώνετε και τσμέδε από δω και μπρός?

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο , ΟΛΟΙ οι εργολήπτες δημοσίων έργων που είναι πτυχιούχοι , πληρώνουν ΤΣΜΕΔΕ . Οι υπόλοιποι πληρώνουν ΟΑΕΕ που μέχρι σήμερα πλήρωναν περισσότερο από το ΤΣΜΕΔΕ , δηλαδή 5400 τον χρόνο .

Link to comment
Share on other sites

Άρα λοιπόν δε σας χαλάει να γραφτείτε ε?

 

Γιατί εγώ για το τσμέδε μόνο ακούω παράπονα, ενώ για τον οαέ όχι. Λέω μήπως όλο το νόημα της μεταρρύθμισης είναι να μπλέξετε και σεις με το τσμέδε, ειδικά τώρα που έχει ανάγκη από νέα μέλη.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

     Σε πολύ λίγο καιρό όλοι σε ένα ταμείο θα είμαστε...όπως τα λέει Ο Bas. Επίσης όλοι οι άλλοι ασφαλισμένοι των ταμείων όλα τα χρόνια πλήρωναν μεγαλύτερες εισφορές από εσάς και με πολύ λιγότερες παροχές από εσάς, εσείς γιατί μια ζωή θέλετε να είστε καβατζωμένοι; δε σας καταλαβαίνω;        

     Το τεχνικό πρέπει να το έχουν πρώτο πρώτο στη λίστα απ' ότι μου είπαν.

Edited by GEORGE KARA
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο την δεκαετία του 80 και του 90 , ήταν κυρίαρχο αίτημα και των λοιπών ΤΕ είναι στο ΤΣΜΕΔΕ , ιδιαίτερα αφού το θέμα αφορούσε ελάχιστους ΠΜ και Μ-Η που δεν ήταν ΕΔΕ και που ήταν ήδη στο ΤΣΜΕΔΕ , ιδιωτικοί υπάλληλοι που ήταν στο ΙΚΑ και ΔΥ που ήταν στο δημόσιο . Ολοι αυτοί ήταν στον ΟΑΕΕ . 

 

Με το πέρασμα των χρόνων και την παραμονή τους στον ΟΑΕΕ το αίτημα έπαψε να έχει νόημα και μετά το 2000 και τις ενοποιήσεις έπαψε να έχει λόγο .

Αλλωστε σε δύο χρόνια το ΤΣΜΕΔΕ -ΕΤΑΑ θα καταργηθεί και πλέον θα έχουμε 3 ταμεία , ανάλογα με το εργασιακό καθεστώς . ΙΚΑ γιά τους υπαλλήλους , ΟΑΕΕ γιά τους αυταπασχολούμενους και ΟΓΑ γιά τους αγρότες .

 

Αρα η συζήτηση περί ΤΣΜΕΔΕ είναι πλέον παρωχημένη και βέβαια ξαναλέω ότι μέχρι τώρα , ο ΟΑΕΕ ήταν πολύ ακριβότερος από το ΤΣΜΕΔΕ για τις εισφορές .

Link to comment
Share on other sites

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια συνάδελφοι του τεχνολογικού τομέα των Α.Ε.Ι.!

Πηγαίνετε μια βόλτα από το τοπικό σας τμήμα Τ.Ε.Ε. και αιτηθείτε εγγραφή, η οποία 99,9% θα απορριφθεί...κατόπιν, ξαναπροσπαθήστε αυτή τη φορά συνοδεία δικηγόρου κι αν η αίτηση σας απορριφθεί για δεύτερη φορά ξεσκίστε τους στα δικαστήρια και τις μηνύσεις!

Περιμένοντας ο ένας τον άλλο να κινηθεί δεν βγαίνει κάτι...

Θα το είχα κάνει ήδη αν ήμουν πολιτικός ή τοπογράφος, όχι γιατί έχω καμία ανάγκη την ιδιότητα του μέλους Τ.Ε.Ε. στην παρούσα φάση, μόνο και μόνο για να τους ταλαιπωρήσω!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.