Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαίρεση από έκδοση ΠΕΑ


lenaki85

Recommended Posts

Να κάνουμε μια σούμα στο θέμα.

Εχουμε την περίπτωση των συμβολαίων για ενοικίαση. Θέλει ο άλλος να το κάνει κρεοπωλείο. Το κτίριο είναι  γιαπί. Αλλά για να βάλει λεφτά και να το φτιάξει κρεοπωλείο θέλει να βγει πρώτα το συμβόλαιο. Εσύ μπαίνοντας στον χώρο τον βλέπεις μόνο με το κέλυφος. Βγάζεις ΠΕΑ για κατάστημα και περιμένεις ότι μετά την ολοκλήρωση θα είναι κατάστημα κρεοπωλείο.

Εχουμε την περίπτωση του Ακη (δεν κατάλαβα αν θέλει να νοικιάσει μόνο το γραφείο ή όλο τον χώρο).

Ο άλλος θέλει να νοικιάσει είτε τον χώρο μόνο των γραφείων (λειτουργικώς εξαρτημένο και είναι μέρος του κτιρίου) είτε όλο το κτίριο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βγει ένα ΠΕΑ για όλο το κτίριο. Δεν μπορείς να βγάλεις ΠΕΑ για γραφεία μέσα σε τέτοιο χώρο (δηλώνεις στο xml ζώνη γραφείων στο κάτω κάτω).

Οπως δεν μπορείς να βγάλεις ΠΕΑ σε διαμέρισμα όταν ο άλλος νοικιάζει τμήμα του για να το δηλώσει γραφείο. Η γνωστή περίπτωση. Βγάζεις για όλο το διαμέρισμα με χρήση κατοικίας.

Το κτίριο έχει χρήση καταστήματος από την άδεια αλλά μέσα έχει αποθηκευμένα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έλεγα <<έχω μια αποθήκη άρα δεν βγάζω ΠΕΑ>>. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να απομακρυνθούν τα πράγματα και να λειτουργήσει το κατάστημα. Ηταν προορισμένο για αυτήν την χρήση και ο χρήστης προσωρινά αποφάσισε να το λειτουργήσει διαφορετικά. Αν το νοικιάσει για συγκεκριμένη χρήση πχ <<ινστιτούτο καλλονής>> τότε βέβαια θα βάλεις αυτήν την χρήση και όχι του καταστήματος. Στην περίπτωση του Ακη θέλει να το νοικιάσει για αόριστη χρήση <<επαγγελματικός χώρος>>. Αν θέλει να το νοικιάσει ως <<Αποθήκη>> και είναι όντως αποθήκη τότε αλλάζει το πράγμα.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 142
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2 ώρες πριν, dib said:

Θα μου επιτρέψει ο ''καθ΄ ύλην'' αρμόδιος και σεβαστός συνάδελφος Ηλίας @hkamp να μην συμφωνήσω.

Το οτι υπάρχει οικ. άδεια με χρήση κατάστημα, αλλά στη παρούσα φάση νοικιάζεται σαν αποθήκη και με μηχανήματα όπως λέει ο Άκης, υπάγεται ξεκάθαρα στις εξαιρέσεις, αφού αυτό διαπιστώνουμε στην αυτοψία.

Εγω θα εξέδιδα Βεβαίωση περι μη έκδοσης ΠΕΑ και θα έπαιρνα Χ€.... και θα έλεγα στον ιδιοκτήτη, όοοοταν το νοικιάσεις κάποτε σαν χρήση καταστήματος, έλα να στο κάνω τότε!

 

Εκφράζω προσωπική άποψη και με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη όλων των συναδέλφων.

 

ΥΣ

Το τι λέει και ισχυρίζεται η δικηγόρος (και το συνάφι της που τα μάθανε όλα), με το συμπάθειο αλλά το γράφω εκει που δεν ..... μελάνι! 😀

 

Δημήτρη, ανταλλάσσουμε απόψεις για να μάθουμε κάτι.

Μακάρι όταν κάνουμε λάθος να βρίσκουμε μια άποψη πιο σωστή και να βελτιωνόμαστε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, hkamp said:

Δημήτρη, ανταλλάσσουμε απόψεις για να μάθουμε κάτι.

Μακάρι όταν κάνουμε λάθος να βρίσκουμε μια άποψη πιο σωστή και να βελτιωνόμαστε.

Ηλία με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο και προσυπογράφω!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.