Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα από μη μηχανικό: Μπαλκονόπορτες ισογείου και ορόφου σε διαφορετική θέση.


gbalofski

Recommended Posts

γεια σε ολους σας....

θα ηθελα την βοηθεια σας στο προβλημα μου..

το προβλημα μου ειναι το εξης:

Χτιζω δικο μου σπιτι στο μεσημερι θεσσαλονικης κ ειμαι στην φαση της τοιχοποιιας. Εχω κανει αλλαγη σε σχεση με το υπαρχων σχεδιο στο θεμα των ανοιγματων.Εχω ηδη χτισει τα ανοιγματα.Ο μηχανικος μου με ειπε οτι πρεπει να τα κανω ακριβως οπως ειναι στο σχεδιο γιατι για να παρω ρευμα θα ερθουν κ θα κανουν αυτοψια κ θα με πουν να γκρεμισω αυτα που εχω αλλαξει..κ αυτο γιατι λεει ο μηχανικος οτι το ανοιγμα του οροφου(μπαλκονοπορτα στην συγκεκριμενη περιπτωση του παιδικου δωματιου) πρεπει να συμβαδιζει με την μπαλκονοπορτα του ισογειου.(κουζινα)

Δηλαδη το κεντρο του πανω ανοιγματως να ειναι ακριβως στην μεση με το κεντρο του κατω. Πραγμα το οποιο θα με αναγκασει να τα γρεμισω κ ηδιως να διαμορφοσω την κουζινα μου οχι ετσι οπως θελω.Κ ακομα οτι καθε μπαλκονοπορτα θα πρεπει να ειναι ακριβως στο κεντρο του μπαλκονιου του.

Θα ηθελα να με πειτε αν ισχυει αυτο... κ αν σε περιπτωση που δημιουργηθει προβλημα....δηλαδη οντως ερθου για αυτοψια κ δουν την αλλαγη...θα με βαλουν να γκρεμισω??? η θα υπαρχει καποιο προστιμο???

Ευχαριστω....

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο μηχανικός σου έχει απόλυτο δίκιο που σου λέει να τηρήσεις ο,τι αναφέρεται στην άδεια και πολύ κακώς δεν τον εμπιστεύεσαι.

Αν θες να κάνεις αλλαγές και εφόσον είναι τέτοιες που επιτρέπονται, ζήτα από το μηχανικό σου να σου κάνει αναθεώρηση της άδειας. Αλλά αυτό σημαίνει νέες μελέτες και να ξέρεις πως θα πρέπει να πληρωθεί (όχι από καπρίτσιο, απαιτείται και από την Πολεοδομία να κατατεθεί νέα αμοιβή).

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου..

θα συμφωνήσω με το συνάδερφο.Πρέπει να κάνεις κάποια αναθεώρηση της αδείας που να αφορά τις εξωτερικές όψεις αλλά και όπως κατάλαβα την εσωτερική διαρρύθμιση -αλλαγή κουζίνας - που μάλλον επηρεάζει και την υδραυλική μελέτη σου.

Δεν πρέπει όμως να ανησυχείς διότι επρόκειται για μικρή παρέμβαση..βασιζόμενη πάντα στα στοιχεία που μας δίνει...και δεν είναι κάτι τραγικό για το οποίο πρέπει να ανησυχείς.Μία απλή ενημέρωση ενδεχομένως να είναι αρκετή αλλά και πάλι επειδή υπάγεσαι στην Πολεοδομία Θεσ/νικης..με επιφύλαξη στο λέω... καθώς μπορεί να κριθεί ότι χρειάζεται αναθεώρηση.

Ανέθεσε λοιπόν στο μηχανικό σου να κάνει αυτή τη δουλειά και είμαι σίγουρη ότι δεν θα επιβαρυνθείς πολύ οικονομικά.

Έτσι θα σου φύγει και το άγχος.

Συμβουλή: Το μηχανικό σου πρέπει να τον εμπιστεύεσαι διότι δεν φαντάζομαι ποτέ να έκανες εγχείρηση με γιατρό που δεν εμπιστεύεσαι....Καθένας στο αντικειμενό του...

Link to comment
Share on other sites

Τα προσχέδια και οι μελέτες γίνονται για να προβλέπονται όλα αυτά και να γίνεται η δόμηση σωστά και προγραμματισμένα. Γιαυτό απαιτείται ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, από τον ιδιοκτήτη και το μηχανικό μέχρι τη πεθερά και το τεχνίτη (στην κατάλληλη στιγμή της όλης διαδικασίας φυσικά)!

 

Σκέψου πως ακόμη και για μια απλή αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, αν θες να είναι επιτυχής, τη μελετάς, ρωτάς, δοκιμάζεις ενημερώνεσαι γενικά φροντίζεις να επιμορφώνεσαι. Για ένα κτίριο που θα το έχεις μια ζωή και θα επηρεάσει τις ζωές ολόκληρων γενεών χρηστών, ακόμη και τη μορφή της πόλης σου και θα στοιχίσει μια (μικρή ή μεγάλη) περιουσία, δε θα πρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο και προσπάθεια στο στάδιο της μελέτης? Πως έφτασες στη φάση του χτισίματος να θέλεις τέτοιες αλλαγές? Σε κάθε επιστήμη, σε κάθε τέχνη η σωστή προ-εργασία, (η μελέτη), ο προγραμματισμός, η πρόληψη βασικά, είναι η ποιο σημαντική παράμετρος. Πριν κάνεις κάτι του κεφαλιού σου να το συζητήσεις με τον μηχανικό σου και να ζητήσεις να σου εξηγήσει αναλυτικά όλα τα στοιχεία της μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Είχα πει δεν θα ξαναμιλήσω σε ανθρώπους που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου αλλά ξαναδιαβάζοντας τον ποιητικό σου λόγο για 4η φορά έφριξα !!!

 

 

να σε ρωτήσω κάτι ....

 

 

ποιος είσαι εσύ και αποφασίζεις που και πως θα είναι τα ανοίγματα ?

 

Τι δουλειά κάνεις ? Τι ξέρεις ? Που το έμαθες ?

 

Επειδή είναι δικό σου και το πληρώνεις νομίζεις ότι κάνεις ότι σου καπνίσει ??

 

Φίλε μου υπάρχουν νόμοι και κανόνες ακόμα και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με τα χίλια προβλήματα.......ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τους σεβόμαστε.

 

 

Σχέδια πριν βγει η άδεια δεν είχες δει ? Αν ναί (1000%) τότε πλέον απλά μην μιλάς ή κάνε ενημέρωση ή και αναθεώρηση.

 

 

Και ο μηχανικός σου πολύ light στα λέει.

 

Έπρεπε να σε είχα εγώ πελάτη να μου πεις εκ των υστέρων ότι δε σ' αρέσει η κουζίνα .....να σου εξηγήσω εγώ τι θα πλήρωνες εξτρά.

 

Επίσης ψάχνεις στο ίντερνετ και στο φόρουμ μήπως ο μηχανικός σου σου λέει ψέμματα ?

 

Πάμε καλά ?

 

Δλδ μπαίνεις εδώ και τον αναιρείς σαν επαγγελματία υπονοώντας ότι μπορεί να ψεύδεται απέναντι σε σένα το πελάτη του ?

 

Τι όφελος έχει ...?? για πες......ΚΑΝΕΝΑ.

 

Θες μήπως να σου πω ότι έχει και ζημία ?

 

Υπογράφει επίβλεψη που δεν τηρήθηκε η άδεια μήπως ?

 

Θες και ρεύμα με αλλαγμένες όψεις ?

 

 

Δεν καταλαβαίνεις ότι ρωτώντας σε ένα φόρουμ ή ψάχνοντας στο ίντερνετ δείχνεις καταφανέστατα ότι αμφισβητείς τη γνώση και ποιότητα του μηχανικού σου αλλά επίσης τον θίγεις θεωρώντας ότι δε γνωρίζει ή σου λέει ψέμματα ?

 

Εδώ είμαστε μηχανικοί φίλε μου. Και όταν απευθύνεσαι σε μηχανικούς ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ δεν θα προσβάλλεις με τέτοιο τρόπο μηχανικό συνάδελφο. ΟΚ ?

 

Άλλο να εκθέτεις τις απόψεις σου και άλλο να ρωτάς.......ισχύει κάτι τέτοιο? θα φάω πρόστιμο ?

 

Ούτε μας νοιάζει που είναι το μπαλκόνι σου και το λάστιχο για να ποτίζεις σε σχέση με το μέσον του πλάτους του, ούτε αν από κάτω πέφτει παράθυρο ή πόρτα ή ένας ευκάλυπτος.

 

 

Μας ενδιαφέρει η τήρηση όσων έχουμε υπογράψει και υπογράφουμε ως υπεύθυνοι απέναντι στο νόμο, τους θεσμούς του κράτους, την τέχνη και την επιστήμη που κουβαλάμε.

 

 

Αν πάλι σε ενδιαφέρει το τι είναι ή δεν είναι νόμιμο ή αν θα φας πρόστιμο (μόνο αυτό βασικά σε νοιάζει, κλασικά ) να σου συστήσω μια νομική εγκυκλοπαίδεια να κάνεις τη δουλειά σου.

 

 

ΑΧΧΧΧ

Ελλαδάρα μου με τους Ελληνάρες σου.

Link to comment
Share on other sites

Με την καλή εννοια!

Φυσικα κ θα κάνω οτι μου καπνίσει με το σπίτι που πληρώνω κ στο οποίο θα μένω εγω κ όχι ο μηχανικός μου. οσο για το τι δουλεια κανω κ που ξερω εγω που θα βαλω τα ανοιγματα μου...δεν νομιζω να χρειαζετε κ στατικη μελετη για να αλλαξω ενα ανοιγμα το οποιο ειναι κατω απο το δοκαρι και αντι να ειναι στη αριστερη μερια, το κανω στην δεξια γιατι ετσι τελικα με βολευει.. κ φυσικα θα αλλαξω καποια χωρισματα κ θα τα μεταφερω σε αλλη θεση για να μπορεσω να ανοιξω το παραθυρο που ο μηχανικος μου ξεχασε να βαλει στα στατικα σχεδια κ εμεινα με τουαλετα χωρις παραθυρο..Αλλα δεν το εκανα θεμα κ εκατσα κ βρηκα μονος μου λυση σε αυτο το θεμα..

δεν αμφισβητω τον μηχανικο η οτι λεει ψεμματα..

Απλα ειναι καπως αυστηρος με τα νομικα θεματα.

Απλα σας ρωτησα αν το θεμα με τις αλλαγες δεν ειναι τοσο σημαντικο που θα πρεπει να κανω αναθεωρηση της αδειας.

Τα ανοιγματα μου...στο σπιτι μου θα τα κανω γιατι ετσι γουσταρω και οσο για το προστιμο ας το φαω γιατι ειμαι λεφτας.... :lol:

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

"Είναι κάπως αυστηρός" και καλά κάνει .Ξέρεις γιατί ?? Γιατί ο μηχανικός έχει από τον νόμο την υποχρέωση να εφαρμόσει τα σχέδια της άδειας, είναι υπεύθυνος γι αυτό απέναντι στον νόμο

και είναι ο μόνος που πάλι από το νόμο έχει δικαίωμα να δίνει εντολές είτε σ' αρεσει είτε δε σ' αρεσει και ας πληρώνεις όσα θες.

 

Η νομοθεσία λέει "ο επιβλέπων" . Οχι "ο πληρώνων".

 

Και σου συνιστώ να το εμπεδώσεις αυτό γιατί άμα ο μηχανικος σου παραιτηθεί της επίβλεψης λόγω μη τήρησης εγκεκριμένων σχεδίων όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει θα σου ρίξει η Πολεοδομία μια διακοπή εργασιών που θα'ναι όλη δική σου. Και τότε θα αγοράσεις ένα μεγάλο μαγκάλι , θα βάλεις τα ευρώπουλα μέσα και θα τα ανάψεις για να βλέπεις και να ζεσταίνεσαι γιατί ούτε ρεύμα δεν θα'χεις αγαπητέ gbalofski.

 

Και κάτσε μετά μέσα στο γιαπί σου να κάνεις ότι "σου καπνίσει" και να "γουστάρεις" όσο θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

Ενάφ!!! (ή ινάφ αν προτιμάτε εγγλέζικη προφορά)

 

Σας παρακαλώ να μη συνεχίσει η κουβέντα για δύο βασικά λόγους:

- η όποια απάντηση δόθηκε άρα η όποια απορία ικανοποιήθηκε,

- περαιτέρω συζήτηση δε θα βγάλει κανένα αποτέλεσμα αφού πάντα θα υπάρχουν ''πελάτες'' οι οποίοι χρησιμοποιώντας το επιχείρημα εγώ-θα-μείνω-στο-σπίτι-και-όχι-ο-μηχανικός θεωρούν ότι έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να διαμορφώνουν αυτοί το χώρο που θα ζήσουν (και δεν εννοώ βέβαια τίποτις διακοσμήσεις).

 

Και ωραία να ρωτήσω εγώ: καλέ μου άνθρωπε όταν έβλεπες το σχέδιο και δε σου άρεσε γιατί δε ζητούσες του μηχανικού σου να το αλλάξει, όπως υποχρεούται να κάνει? Διότι εδώ μιλάμε απλά για θέση ανοιγμάτων και τυφλούς καμπινέδες. Και άντε ας πούμε ότι πήρα κάποια απάντηση - υπάρχει περίπτωση να με ικανοποίησει ως επαγγελματία? Τσου!!!

 

Άρα...για να μην το κλειδώσω το θέμα παρακαλώ πολύ, πολύ...πολύ να μη συνεχίσουμε.

 

Απλά λέω να μείνει ώστε μελλοντικοί χρήστες μη μηχανικοί να γνωρίζουν τί πρέπει να αποφεύγουν. Και ενημερώνω ότι παρόμοια θέματα στην εδώ κατηγορία αν τα προλαβαίνω θα τα σβήνω!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.