Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Faethon αυτό που λες είναι δύσκολο καθώς δεν είναι ευθεία η αναλογία προϋπολογισμού και αμοιβών και μάλλον στην ΥΔΟΜ δεν θα δεχτούν μειωμένο προϋπολογισμό

 

αυτό που λέει ο Avgoust γίνεται

 

αν είναι στο σύστημα του ΤΕΕ δεν μπορείς να βάλεις άλλο προϋπολογισμό και λογικά θα φαίνεται η κατάθεση και το υπόλοιπο

αλλά μάλλον δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση

ας μας πει ο ερωτών...

αν έχει αλλάξει από την εποχή της πληρωμής και ο προϋπολογισμός (λόγω τιμής μονάδας) 

 

άλλη λύση

κάνεις καινούριο έργο με τον ισχύοντα προϋπολογισμό και υπολογίζεις αμοιβές μόνο επίβλεψης και στη συμφωνηθείσα βάζεις την πληρωτέα διαφορά (αφαιρώντας τα ήδη πληρωθέντα)

προφανώς θα προκύψει κάποια επιβάρυνση (ΤΣΜΕΔΕ, ίσως και ΦΠΑ)

αλλά αυτό αφορά την σχέση του μηχανικού με τον ιδιοκτήτη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχεις δίκιο...

Μήπως σωστότερο είναι να χτυπήσει αμοιβές σήμερα και να πληρωθεί το ανάλογο ποσοστό των αμοιβών σαν να είχαμε δύο μηχανικούς; 

Έναν για την παλιά αμοιβή και έναν για την καινούρια αμοιβή;

Δηλαδή αρχικός ΠΥ 100.000, αμοιβές 1.000, πληρώθηκαν αμοιβές για το 30% δηλαδή 300

Σημερινός ΠΥ 1.000.000, αμοιβές 5.000, να πληρωθούν αμοιβές για το 70% δηλαδή 3.500.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δεν είπα όλη την ιστορία από την αρχή για να μην κουφαθείτε  :shock:  :grin: . Αλλά μια και βλέπω ότι σας αρέσουν τα δύσκολα προβλήματα και οι τριτοβάθμιες εξισώσεις ακούστε τι έχει γίνει:

 

'Αδεια του 1996. Δύο ιδιοκτήτες 50%-50% με συγκεκριμένες ιδιοκτησίες να ανήκουν στον καθένα. Ο πρώτος ολοκληρώνει το δικό του κομμάτι το 2005 και πληρώνει το 50% της επίβλεψης που του αναλογεί για να πάρει ρεύμα. Η Πολεοδομία το 2005 επέβαλε και στον δεύτερο να πληρώσει την επίβλεψη που του αναλογούσε για τις εργασίες που είχαν γίνει ως τότε (όλα τα στατικά και τμήμα των υπολοίπων). Θυμίζω ότι το 2005 η ΕΤΑ είναι 44 ευρώ και σύστημα αμοιβών ΤΕΕ δεν υπάρχει. Σήμερα έρχεται ο δεύτερος να πληρώσει τις υπόλοιπες επιβλέψεις που του αναλογούν για να συνδεθεί και αυτός με τα δίκτυα.

 

Ορίστε η τριτοβάθμια  :mrgreen: . Αυτό που σκέφτομαι είναι να βάλω ως προϋπολογισμό το ποσοστό του σημερινού προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στον δεύτερο και που δεν είχε πληρώσει το 2005 (για παράδειγμα αν είχε πληρώσει το 2005 το 50% των αρχιτεκτονικών που του αναλογούσαν - 25% επί του συνόλου- να βάλω σήμερα το υπόλοιπο 50% του προϋπολογισμού αρχιτεκτονικών που του αντιστοιχούν -πάλι το 25% επί του συνόλου.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα, 

 

μου συνέβη κάτι χμ.. χαζό.

μου κατέθεσε ο ιδιοκτήτης την αμοιβή και το φπα στον λογαριασμό μου και εγώ θεωρώντας οτι τα έβαλε με μεταφορά τα έβγαλα και τα ξανακατέθεσα με πληρωμή κανονικά. εν τέλει ο ιδιοκτήτης είχε κάνει την ίδια διαδικασία και τώρα βρίσκομαι να φαίνεται στην τράπεζα δύο φορές κατάθεση αμοιβής και φπα του ίδιου ποσού με ίδιο αριθμό εντολής πληρωμής και διαφορετικούς κωδικούς στα τετράτυπα. αυτό πως διορθώνεται; 

 

υπάρχει κάποιος έλεγχος και κατ επέκταση επίπτωση (βλέπε φορολογηση σε δύο αμοιβές) οπότε πρέπει να γίνει κάποια ενέργεια μέσω τραπέζης ή απλα στην περιοδική του φπα μου δηλώνω μόνο τη μία αμοιβη;

 

γνωρίζει κάποιος;

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς την 1η φορά σου έκανε ο πελάτης απλή κατάθεση στον λογ/σμό σου και μετά τα ξανακατέθεσες με εντολή πληρωμής μέσω συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ; Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα πάντως...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει προβλημα.

Εκτος και αν το ποσο ειναι πχ 100.000Ε ή 1.000.000, οποτε θα εχει θεμα με την εφορια, τον Τσιπρα και το Μπαρουφακη... :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απ'ότι καταλαβαίνω έγινε διπλή κατάθεση με την ίδια εντολή πληρωμής. Σε πρώτη ανάγνωση δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα κόψεις ΑΠΥ ή ΤΠΥ ανάλογα την περίπτωση και θα αδιαφορήσεις για τη δεύτερη κατάθεση ως εκ παραδρομής πραγματοποιηθείσα (θα έκανα και ένα τηλ στο ΤΕΕ για επιβεβαίωση).

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

εκανε και ο πελατης και εγω καταθεση με εντολη και τωρα εχω δυο τετρατυπα καταθεσης με διαφορετικο αριθμο. και δεν ξερω ποιο να βαλω στο φακελο της πολεοδομιας (μαλλον του ιδιοκτητη).

(η λογιστρια μου προτεινε να κοψω μια ατυπη αποδειξη επιστροφης της δευτερης αμοιβης στον ιδιοκτητη για να ειμαι καλυμμενη λογιστικα, αλλα ο ιδιοκτητης ειναι εταιρια και δε δεχεται να πει οτι κατεθεσε δυο φορες το ποσο διοτι δε μπορει να το δικαιολογησει)

 

τελοσπαντων κι εγω θεωρουσα οτι δεν τιθεται θεμα, εφοσων εγω δηλωνω στην περιοδικη μου αυτα που θελω και υποθετω δε φαινεται πουθενα η δευτερη καταθεση (ε?)

στο τεε θα κανω ενημερωση και θα ζητησω επιστροφη η εστω να συμψηφιστουν με τις ετησιες συνδρομες (τα τσμεδε πληρωθηκαν μια φορα μονο, δεν ηξεραν πως να το κανουν αυτοι :Ρ )

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

γιατί; πληρώθηκε και υπέρ ΤΕΕ;

 

Εγώ πντως θα το ξαναπώ, δεν υπααρχει υποχρέωση κατθεσης αμοιβής στην ΕΤΕ με εντολή πληρωμής...

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.