Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

Μας έχεις μπερδέψεις όλους sotn. Τα εργαστήρια είναι ή δεν είναι βασικά για την εκπαίδευση ενός μηχανικού. Και σε ένα τμήμα που δεν έχει εργαστήρια ή είναι της κακιάς ώρας, το επίπεδο σπουδών είναι πολύ χαμηλό ή δεν είναι;

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και τα εργαστήρια τραγικά, και το θεωρητικό μάθημα τραγικό, σε τέτοιο περιβάλλον για να ασκείς δραστηριότητα φοιτητή πρέπει να παίρνεις αντικαταθληπτικα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου; Μίλησα για Κοζάνη και Βόλο που κάνουν μάθηματα χωρίς εργαστήρια σε πολυκατοικίες και αποθήκες σουπερμαρκετ. Ειδικά μεταξύ του ΤΕΙ και της Πολυτεχνικής σχολής Κοζάνης η διαφορά στη ποιότητα σπουδών υπέρ του ΤΕΙ είναι χαόδης. Υπάρχουν λοιπόν ΤΕΙ που προσφέρουν πολύ καλύτερο επίπεδο σπουδών από πολυτεχνικές σχολές και άρα θα έπρεπε ως πτυχιούχοι να έχουνε την αντίστοιχη αναγνώριση. Καταλαβαίνεις τώρα ή πρέπει να στο ζωγραφίσω κιόλας;

Χαχαχα... Απλα γελαω...

 

Δεν ξέρω για τον Βόλο. Αλλά στην Κοζάνη οπου σπούδασα στο τμήμα μηχανολόγων του πανεπιστημίου η διάφορα με το ΤΕΙ ηταν στο υπερπεραν και φυσικά υπέρ του πανεπιστημίου.

 

Απο που να ξεκινησω; επίπεδο φοιτητών; καθηγητών; η μήπως έρευνας; απόφοιτος μας ηταν κιόλας σε ερευνητική ομάδα που κέρδισε Νόμπελ φυσικής. Έχουμε επίσης στείλει αποφοίτους μας σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

συνεργασίες με πανεπιστήμια με όρχεις όπως π.χ. Double degree με το Cranfield και erasmus με το τμήμα μηχανολόγων του tu dresden.

 

Για ρίξε μια ματια στην εξωτερική αξιολόγηση

 

http://mech.uowm.gr/gr/department/εξωτερικη-αξιολογηση

 

Το μονο αρνητικό στο τμήμα είναι οτι δεν έχει κτηριακές εγκαταστασεις.

Edited by sito
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 
 

 

Χαχαχα... Απλα γελαω...

Δεν ξέρω για τον Βόλο. Αλλά στην Κοζάνη οπου σπούδασα στο τμήμα μηχανολόγων του πανεπιστημίου η διάφορα με το ΤΕΙ ηταν στο υπερπεραν και φυσικά υπέρ του πανεπιστημίου.
 

 

Αξιολογητής της ΑΔΙΠ κι εσύ;

Link to comment
Share on other sites

όπως και να το κάνει κανείς, παίζει κάποιο ρόλο και η ύπαρξη κάποιας ακαδημαϊκής παράδοσης. τα τεϊ, όπως και πολλά επαρχιακά αεϊ, που έχουν ιστορία λίγων μόνο δεκαετιών δεν έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως πανεπιστήμια και αυτό περνάει ακόμα και στο dna των φοιτητών. όταν η σχολή για οποιοδήποτε λόγο είναι αμφιλεγόμενη, οι φοιτητές και αυριανοί απόφοιτοι είναι αναμενόμενο να νιώθουν άβολα και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν την αξία τους. εμένα το να γίνεται καλύτερη δουλειά σε ένα τέτοιο τμήμα δε μου λέει κάτι. πχ στην πάτρα που σπούδασα εγώ το τμήμα είχε δυσκολότερα μαθήματα από της αθήνας αλλά αυτό δε μας κάνει καλύτερους μηχανικούς. και τώρα που σπουδάζω γεωργική υδραυλική στο γεωπονικό πανεπιστήμιο συναντώ περισσότερη λεπτομέρεια και δυσκολότερες εξετάσεις στα ίδια μαθήματα αλλά ούτε κι αυτό με κάνει καλύτερο υδραυλικό από ότι ήμουν (πολυτεχνείο vs γεωπονική είναι άλλη μια παρόμοια κόντρα). οκ, πιάσαμε αδιάβαστο ένα διπλωματούχο σε μια λεπτομέρεια. ε και?? το ζήτημα δεν είναι το πλήθος των γνώσεων ή πόσα εργαστήρια παρακολούθησες. το σημαντικό είναι να μάθεις να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με τον αέρα του μηχανικού, όχι μόνο στο επάγγελμα αλλά και στην υπόλοιπη ζωή σου (πχ να είσαι ευρυμαθής και δραστήριος). κι ο αέρας σχετίζεται και με τα πρότυπα που έχεις. ένα τμήμα που ακόμα δεν έχει βγάλει ακόμα διάσημους αποφοίτους δε σου δίνει τα κατάλληλα πρότυπα να μιμηθείς. κι όλη αυτή η γκρίνια του επαγγελματικού αλυτρωτισμού μάλλον δείχνει την έλλειψη αυτοπεποίθησης κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι για τα τμήματα που βγάζουν τέτοιους αποφοίτους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντα ρωτάς. Δε κάνεις το κόπο να απαντήσεις στην ερώτηση μου; Δε κοστίζει τίποτα ξέρεις. Λοιπόν τα εργαστήρια είναι ή δεν είναι βασικά για την εκπαίδευση ενός μηχανικού. Και σε ένα τμήμα που δεν έχει εργαστήρια ή είναι της κακιάς ώρας, το επίπεδο σπουδών είναι πολύ χαμηλό ή δεν είναι;

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απευθυνόμενος προς όλες τις πλευρές: ο σωστός επαγγελματίας κάνει μόνο αυτοκριτική και ποτέ δε δυσφημίζει του ανταγωνιστές του. αλλιώς χάνει το όποιο δίκιο μπορεί να είχε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όλο ΑΔΙΠ αναφέρεις, αλλά έκανες τον κόπο να διαβάσεις καμιά αξιολόγηση?

 

Έχω διαβάσει πάρα πολλές (τα περισσότερα τμήματα μηχανικών φυσικα είτε ΤΕΙ είτε Πολυτεχνικών μιας και τα άλλα τμηματα δεν με ενδιαφέρουν).Εσύ μπορείς να μπεις να ρίξεις μία ματιά στις αξιολογήσεις των τμημάτων μηχανικών των ΤΕΙ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.