Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδηλώσεις και κουκουλοφόροι


g-volos

Recommended Posts

[align=justify:eda406ceca]Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."[/align:eda406ceca]

[align=right:eda406ceca]Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)[/align:eda406ceca]....Και όμως αυτοί οι αρχαίοι τα έχουν πεί όλα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 146
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

[align=justify:477a1dcac4]Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."[/align:477a1dcac4]

[align=right:477a1dcac4]Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)[/align:477a1dcac4]....Και όμως αυτοί οι αρχαίοι τα έχουν πεί όλα!

 

Για ρίξε μια ματιά να δεις τι ακριβώς είπαν οι αρχαίοι...

 

http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Link to comment
Share on other sites

δεν χρειαζεται να ανατρεξουμε σε αρχαιους λογους.

 

ειναι απλα το ποταμι που ξεχειλισε σε ενα ανυπαρκτο κρατος που αποτελειται απο φουσκωμενες καναπεδοπατατες και κοιλαραδες πολιτικους.

 

ειναι το πιο αναμενομενο πραγμα για τη χωρα μας αν κοιταξει λιγο το προσφατο παρελθον.

 

ειναι σαν το ελ νινιο.μονο που τα φαινομενα που προκαλουνται ειναι ακραια κοινωνικα.

Link to comment
Share on other sites

Η βασική διαφορά των λόγων του Ισοκράτη με αυτό που κυκλοφορεί, είναι πως ο Ισοκράτης μιλάει για την πολιτεία ενώ οι λοιποί για τους πολίτες αυτής.

Αλλά υπάρχει μια άλλη βασική διαφορά. Τότε πολιτεία ίσον πολίτες ενώ σήμερα πολιτεία ίσον κυβέρνηση. Διότι οι πολίτες (δηλ. εμείς) την έχουν παραδώσει άνευ όρων στην κυβέρνηση

 

 

υ.γ. Tην ιστορία με το βατραχάκι που έβραζε την ξέρετε?

Link to comment
Share on other sites

Άλλο πράγμα οι διαδηλώσεις από τους μαθητές και τους φοιτητές και τα μικροεπεισόδια ππου αυτοί προκαλούν (καμμιά πέτρα ή κανά νεράτζι στα παράθυρα κτιρίων) και άλλο οι αδιανόητες καταστροφές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι σε διάφορες πόλεις.

Οι καταστροφές δεν είναι λαϊκή εξέγερση ή διαμαρτυρία των πολιτών ενάντια στο κράτος. Αφορμή ψάχνανε οι ομάδες να βγουν και να τα σπάσουν. Οι λόγοι είναι διαφορετικοί και αρχίζουν από απλή βλακεία και φτάνουν μέχρι οργανωμένου σχεδίου με σκοπούς που προφανώς μόνο αυτοί ξέρουν.

Όσο για την αρχική δημοσίευση, και εγώ δεν θα την σχολιάσω όπως ακριβώς θα ήθελα για να μη χρωθώ καμμιά κάρτα. Απαράδεκτα πράγματα.

- Δεν καταλαβαίνω τη λογική ότι η καταστροφή τραπεζών και δημοσίων κτιρίων δε στρέφεται εναντίον του πολίτη. Ειδικά για τα δημόσια κτίρια, ποιός φαντάζεσαι ότι θα πληρώσει τις ζημιές; Απαντώ, ο πολίτης. Ακόμα και τις ζημιές στις τράπεζες ποιός θα τις πληρώσει. Οι μεγαλομέτοχοι από τις τσέπες τους; Στον κόσμο θα τις μετακυλήσουν ασφαλώς.

- Τις καταστροφές τις έκαναν οι μπάτσοι. Καταρχήν γιατί μπάτσοι; Όταν τους χρειαζόμαστε δεν φαντάζομαι να παίρνουμε στο αστυνομικό τμήμα και να ζητάμε να μας στείλουν κάποιο μπάτσο, αστυνομικό ζητάμε. Η συγκεκριμένη, δε, άποψη έχει την ίδια βαρύτητα και την ίδια αποδεικτική ισχύ με την άποψη ότι οι κουκουλοφόροι είναι όργανα των Αμερικανών και θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση γιατί τα έχει καλά με τους Ρώσους. Ήμαρτον πια. Από φοβικά σύνδρομα και αντανακλαστικά εναντίον συγκεκριμένων ομάδων έχει μπουχτίσει ο τόπος.

Link to comment
Share on other sites

Στην χώρα μας υπάρχει μεγάλη παράδοση στην αστυνομική βία, χωρίς να έχει ΠΟΤΕ τιμωρηθεί κανείς. Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που αυτό έγινε οι ποινές ήταν αστείες. Δεν πιστέυω ότι ο κόσμος θα είχε λόγους να κατέβει στις διαδηλώσεις αν ήξερε ότι στην χώρα μας οι εγκληματίες τιμωρούνται, οι καταχραστές πηγαίνουν φυλακή, οι προσλήψεις γίνονται με αξιοκρατία και διαφάνεια και ότι οι πολιτικοί μας κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ανακουφιστεί ο λαός μας από την δύσκολη διεθνή συγκυρία. Τότε ο κόσμος θα ένοιωθε το κράτος περιουσία και προστασία του και όχι τον χειρότερο εχθρό του που συνεχώς τον ταλαιπωρεί και θρέφει όλα αυτά τα λαμόγια με τα ακριβά κουστούμια και τα πολυτελή αυτοκίνητα. Στην περίπτωση αυτή οι διαδηλώσεις δεν θα είχαν λόγο να γίνονται και θα μιλούσαμε καθαρά για βανδάλους που προξενούν φθορές. Δεν πιστεύω ότι ο τάδε συμμαθητής μου που έγινε αστυνομικός, είναι δολοφόνος. Δυστυχώς όμως το ίδιο το κράτος φροντίζει όσους αστυνομικούς έχουν καθαρά χέρια να τους τιμωρεί και να ανταμοίβει τους μπράβους και τους κατάπτυστους. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχε συμβεί αυτή η δολοφονία, σε λίγους μήνες κάποια άλλη αφορμή θα έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους. Αν δεν έχετε ήδη δει, θα πρότεινα να δείτε την ταινία "Μίσος" του Ματιέ Κασσοβίτς. Μακάρι να μην χαθεί τόσο άδικα άλλος άνθρωπος. Η σφαίρα αυτή μας βρήκε όλους.

Link to comment
Share on other sites

Μου έμεινε κι εμένα η εντύπωση που έχει ο Σταύρος. Δείτε τι γίνεται χωρίς την αφεντιά μας.

Νάζια της άπιστης.

Link to comment
Share on other sites

οι τραπεζες οτι αυξησεις επροκειτο να καναν στα επιτοκια των δανειων θα τις κανουν και τωρα που εσπασαν καποια καταστηματα.

δεν βαζουν ουτε ενα λιθαρακι αυτες οι ζημιες (ισως να βαζουν ενα βοτσαλακι μουχαχαχαχα)

 

τωρα για τα υπολοιπα ειπαμε,ελ νινιο.

 

ολα εξηγουνται με πολυ απλο τροπο.

 

για ολα φταιει ο ελληνας πολιτης και κυριως ο καναπεδακιας ελληνας πολιτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.