Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινόχρηστοι χώροι που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Κάπου είχα διαβάσει έναν νόμο που προέβλεπε το δικαίωμα όμορων ιδιοκτησιών να προσκυρώσουν οικόπεδα που είχαν κοινόχρηστο χαρακτήρα αλλά δεν κατασκευάστηκαν ποτέ. Φανταστείτε δηλαδή σε περιοχή εντός σχεδίου να συνορεύετε με οικόπεδο που προοριζόταν για πλατεία και αυτή δεν έχει γίνει ακόμα μετά από 20 ολόκληρα χρόνια ένταξης της περιοχής στο σχέδιο. Τότε έχετε το δικαίωμα να προσκυρώσετε τον συγκεκριμένο χώρο! Προσπαθώ να βρω τον εν λόγω νόμο αλλά μάταια. Ξέρει κανένας τίποτα?? Οποιαδήποτε βοήθειά σας θα ήταν υπερπολύτιμη. Ευχαριστώ

 

Κανένας συνάδελφος??? Από πολεοδομική νομοθεσία???

Link to comment
Share on other sites

Κώστα,

οι κοινόχρηστοι χώροι δεν είχαν ιδιοκτήτες πρίν???

Αυτοί λες να μη θέλουν να κάνουν άρση απαλλοτρίωσης και να πάρουν τα οικόπεδά τους πίσω???

Λες να περιμένουν τους όμορους από οικοδομήσιμα Ο.Τ να τους προσκυρώσουν???

Οπότε αυτό που λες μάλλον παραμένει φαντασία... :???:

Link to comment
Share on other sites

Grtopo, σίγουρα υπήρχαν ιδιοκτήτες πριν την ένταξη στο σχέδιο. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες.. Είναι μία μη αντιστρέψιμη διαδικασία.

Σήμερα έπειτα από τόσα χρόνια όταν βλέπεις μη υλοποιηθέντες κοινόχρηστους χώρους δίπλα σου, δεν ψάχνεις να βρεις τι γίνεται? Κάπου είχα δει το νόμο, είμαι σίγουρος..

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και να έχει συντελεσθεί η απαλλοτρίωση, δηλαδή είναι περιουσία του Δήμου, πως είναι δυνατόν να το αφαιρέσεις από την ιδιοκτησία του επειδή μόνο και μόνο δεν αξιοποιήθηκε. Και πως θα το κάνεις αυτό δηλαδή τη τροποποίηση του ΚΧ σε οικοδομήσιμου?? Με ποιό αιτιολογικό? Φυσικά ξέρεις πως δεν επιτρέπεται η μείωση κοινόχρηστων χώρων παρά μόνο σε λίγες και εξαιρετικές περιπτώσεις..... και αυτή που περιγράφεις δεν έχει ούτε κατα φαντασία τα ερείσματα για να πραγματωθεί.

Αν τον βρείς το νόμο που επικαλείσαι ... πέρασε τον και σε μας !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

μπράβο ρε Ζάβι.

 

να ζητήσεις πνευματικά δικαιώματα αφού όμως κατοχυρωθεί σαν πρόταση.

 

για να έχεις να λαμβάνεις !!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να λαμβάνω.....θέλω την επικρότηση,καθώς η εισήγηση έγινε από ΣΠΟΥΔΑΙΟ άνθρωπο και χειροκροτήθηκε δεόντως.........:)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα περίμενα πάντως την αναγνώριση της πατρότητας της πρότασης αυτής από αυτόν τον "σπουδαίο άνθρωπο". Το clopy-paste δεν είναι δείγμα σπουδαιότητας κατά τα δικά μου δεδομένα. Αν του άρεσε τόσο πολύ η πρόταση ας την άλλαζε τουλάχιστον να δείξει ότι την έχει κάνει κτήμα του κ όχι να την πετάξει έτσι επειδή δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι καλύτερο, οικιοποιώντας παράλληλα την ιδιιοφυία του zavi :)

Link to comment
Share on other sites

Και ομως έχω ακούσει ότι υπάρχει νόμος ο οποίος λέει ότι η απαλλοτρίωση γίνεται μονο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος υπερ του κοινώνικου συνόλου, αν υστερα απο καποια χρόνια ο σοβαρός αυτός λόγος δεν έχει υλοποιηθει, ο πρωην ιδιοκτήτης μπορει να προσφύγει κατα της αποφασης με την οποια υπέστη την απαλλοτρίωση και να παρει πίσω το οικοπεδο του. Έχει συμβεί παρα πολλες φορες στο παρελθον επειδη οι δήμοι δεν έχουν τα λεφτά για να προχωρήσουν στα έργα.

Αυτό μου το έχουν πει σε μια συζήτηση αλλα δεν θυμαμαι καμμια άλλη λεπτομέρεια δυστυχως...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.