Μετάβαση στο περιεχόμενο

800 "ιερά φιλέτα" προς αξιοποίηση φέρνει η συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους


Engineer

Recommended Posts

Πρωσωπικά είμαι όχι απλώς υπέρ του χωρισμού κράτους-εκκλησίας αλλά και υπέρ του χωρισμού Ορθοδοξίας-ελληνικού έθνους.

Ο Καθολικισμός δεν ταυτίζεται ούτε με κάποιο έθνος, ούτε με κάποιο κράτος.

Αν η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη και είχε υπό τη σκέπη της Έλληνες, Ρώσους, Αμερικανούς, Κορεάτες, Αφρικανούς κτλ. ούτε που θα τολμούσε η όποια Ελληνική κυβέρνηση να θέσει ζητήματα "βοήθειας" της Εκκλησίας προς το κράτος.

 

+1 Ακριβώς! Αυτή η ταύτιση έθνους και ορθοδοξίας,πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 200 χρόνια με την εμπλοκή της εκκλησίας στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων,φτάνοντας επί Χούντας στην κορύφωση της απάτης.

 

Η εκκλησία ενωμένη είναι, απλά εμείς οι λαοί δεν έχουμε ακόμα αναπτύξει τη σχετική συνείδηση ώστε να συσπειρωθούμε μεταξύ μας. Κάτι τέτοιο φυσικά θα σήμαινε και την εθνική - κρατική ενοποίηση των ορθοδόξων λαών.

 

Πρώτον,εθνική ενοποίηση με άλλα έθνη δεν αποτελεί ενοποίηση,αλλά αχταρμά εθνών (μόνο κρατική/διοικητική ενοποίηση μπορεί να υπάρξει που πάλι δεν γουστάρω). Στα σημαντικά τώρα,δεν έχω καμία ανάγκη να "συσπειρωθώ" με τον κάθε Ρώσσο-Σέρβο-Βούλγαρο,κ.ο.κ, επειδή πιστεύουν την ίδια εβραϊκή θρησκεία,ίσα ίσα που θα φάνε μολύβι αν πάνε να την βγούνε στο έθνος των Ελλήνων.Τέλος, έχεις δίκιο στο ότι ο χριστιανισμός είναι η πρώτη επιχείρηση συσπείρωσης των λαών,δηλαδή παγκοσμιοποίησης,η ίδια η άλλωστε εκκλησία αυτοαποκαλείται "οικουμενική".

 

Για την ιστορία,αυτήν την διοικητική ενοποίηση,την επιχείρησε για πρώτη φορά ο Ρήγας Φεραίος στην χάρτα του και εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα από το γένος των Ελλήνων.

 

Ολες οι θρησκειες εχουν βιασει παρα φυσιν την εννοια του Θεου, εχουν καταστησει τον Θεο τιμωρο και φόβητρο.

 

Αυτό παρατηρείται στις ανατολίτικες θρησκείες (δηλαδή και και στον χριστιανισμό),καθώς όσο πιο φοβερός κι εκδικητικός είναι ο θεός τόσο μεγαλύτερη υπακοή εξασφαλίζεται προς το ιερατείο του. Επιπλέον,τα "ιερά" κείμενα αυτών των θρησκειών είναι θεόπνευστα,πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Μόνο οι αρχιερείς είχαν το δικαίωμα να τα ερμηνεύουν. Και όποιος τολμούσε έστω και να τα σχολιάσει, του έλιωναν το κεφάλι με πετριές.

 

Σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες ανατολίτικες θρησκείες,οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν ένα δαιμόνιο όργανο που λεγόταν λόγος. Με λογική ανάλυση γ@μούσαν τα πάντα. Βάζανε κάτω και ανθρώπους και θεούς και τους ξεκ@λιαζαν στις φάπες.  Η αμφισβήτηση προς τα θέσφατα ήταν τεκμηριωμένη και η κριτική ευρηματική. Ακόμη και στην μυθολογία ουκ ολίγες φορές οι θεοί "τρώνε ξύλο" από "απροσκύνητους",επιβραβεύοντας στο τέλος αυτόν που τολμά να τα βάλει μαζί τους. Ο Προμηθέας τα βάζει με τους θεούς (την εξουσία) δίνοντας την γνώση στους ανθρώπους και μετά έρχεται ο Ηρακλής να τον σώσει (ξαναμφισβητώντας την εξουσία) και τοι τελευταίοι στο τέλος τον δέχονται ως ημίθεο. Αυτός είναι ο ελληνικός τρόπος σκέψης κύριοι.Ο οποίος πέρα των άλλων,αποτυπώνεται και σε πολλά γνωμικά,πχ "ουκ είθισται τοις έλλησι προσκυνέειν",ή πιό σύντομα όπως το έλεγε και ο παππούς μου χιλιάδες χρόνια αργότερα  "Γ@μώ την προσκύνα".

 

Καλημέρα! :D

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή είναι η ελλάδα. Φτωχός συγγενής ενός προγόνου ένδοξου και πολιτισμένου.

 

Τεράστιο ""πνευματικό"" έργο στα 200 χρόνια ύπαρξης του νεοελληνικού κράτους. Αλλά από υλικά έργα μία γέφυρα (εισαγώμενης όμως τεχνολογίας) και ένας ισθμός. Ανύπαρκτες υποδομές (τρένα, θαλάσσιες μεταφορές), ανύπαρκτη καινοτομία. Σε 200 ολόκληρα χρόνια.

 

Και  μην αρχίσει το παραμμύθι με τους έλληνες που πρόκοψαν στο εξωτερικό. Για το λόγο ότι ήταν ενταγμένοι στις δομές σύγχρονων κρατών πρόκοψαν και όχι γιατί προσκήναγαν είδωλα και μαυροφορεμένους ανθρώπους.

 

 

Εμμονή στη νεκροφιλία, στο προσκήνυμα νεκρών ακόμα και στις σαγιονάρες του Παίσιου και όποιου άλλου απίθανου.

 

Κατά τα άλλα το μηχανιλίκι σας μάρανε και το μέλλον του τόπου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1) Τέλος, έχεις δίκιο στο ότι ο χριστιανισμός είναι η πρώτη επιχείρηση συσπείρωσης των λαών,δηλαδή παγκοσμιοποίησης,η ίδια η άλλωστε εκκλησία αυτοαποκαλείται "οικουμενική".

 

2) Για την ιστορία,αυτήν την διοικητική ενοποίηση,την επιχείρησε για πρώτη φορά ο Ρήγας Φεραίος στην χάρτα του και εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα από το γένος των Ελλήνων.

 

3) Αυτό παρατηρείται στις ανατολίτικες θρησκείες (δηλαδή και και στον χριστιανισμό),καθώς όσο πιο φοβερός κι εκδικητικός είναι ο θεός τόσο μεγαλύτερη υπακοή εξασφαλίζεται προς το ιερατείο του. Επιπλέον,τα "ιερά" κείμενα αυτών των θρησκειών είναι θεόπνευστα,πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Μόνο οι αρχιερείς είχαν το δικαίωμα να τα ερμηνεύουν. Και όποιος τολμούσε έστω και να τα σχολιάσει, του έλιωναν το κεφάλι με πετριές.

 

Σε πλήρη αντίθεση με τις άλλες ανατολίτικες θρησκείες,οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν ένα δαιμόνιο όργανο που λεγόταν λόγος. .

 

 

 

1) Και ποιός είπε ότι η παγκοσμιοποίηση είναι κακό πράγμα?

 

2) Και ιδού τα αποτελέσματα της επιλογής μας.. 

 

3) Ο θεός των ιουδαίων, των ισλαμιστών και των παπικών είναι όντως εκδικητικός και απάνθρωπος γιατί εκεί δεν υπάρχει χριστός και γι' αυτό είναι έτσι και οι λαοί αυτοί. Σε μας είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα όμως..

 

4) Ο Χριστός, είναι ο λόγος του θεού και γι' αυτό η διδασκαλία του μόνο στη χώρα της λογικής έγινε αποδεκτή σε πρώτη φάση: οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δε μπόρεσαν να καταλάβουν πώς γίνεται ένας θεός να μην επιβάλλεται διά της βίας και του εντυπωσιασμού. Ασφαλώς μαζί με τη διασπορά του ελληνικού πολιτισμού γίνεται και η διασπορά του χριστιανισμού, που είναι πια αναφαίρετο κομμάτι του.. Εξ άλλου τα ομηρικά έπη, οι τραγωδίες, τα φιλοσοφικά κείμενα βρίθουν από αμισβήτηση στην αρχαία λατρεία και αναφορών που θυμίζουν χριστιανισμό, έως ότου κατασκευάστηκε ο βωμός σε κάποιο άγνωστο θεό, τον οποίο περίμεναν να τους αποκαλυφθεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η ορθοδοξία είναι απλά μια αίρεση του Ιουδαϊσμού. Οι ίδιοι οι ορθόδοξοι είναι διαιρεμένοι και ξεσκίζονται μεταξύ τους βλέπε Εκκλησία της Ελλάδος vs Πατριαρχείο vs Ρωσική Εκκλησία. Και όλοι μαζί παίζουν ξύλο για το "Αγιο" φως με τους Αρμένιους προφανώς για το ποιος είναι ο περιούσιος.

 

Αλλά στην Ιστορία, ένας ήταν και παραμένει ο Περιούσιος λαός....

 

Από κει και πέρα μπορούν οι ορθόδοξοι έλληνες να ενωθούν και με την Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία ή ακόμα και με την τρίτη Ρώμη του Πούτιν.

 

Το σύμπαν και η βλακεία.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλα εσυ προσκυνα τον Σαμάρα και τον Τσίπρα αυτοι ειναι οι σωτήρες. Και στην τελική αφου δεν το εχεις με τη θρησκεία τι κάθεσαι και ασχολείσαι; Κανε εκει το μηχανιληκι και ασε εμάς τους χαζους να πιστεύουμε

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1) Η ορθοδοξία είναι απλά μια αίρεση του Ιουδαϊσμού.

 

2) Οι ίδιοι οι ορθόδοξοι είναι διαιρεμένοι και ξεσκίζονται μεταξύ τους βλέπε Εκκλησία της Ελλάδος vs Πατριαρχείο vs Ρωσική Εκκλησία. Και όλοι μαζί παίζουν ξύλο για το "Αγιο" φως με τους Αρμένιους προφανώς για το ποιος είναι ο περιούσιος.

 

3) Από κει και πέρα μπορούν οι ορθόδοξοι έλληνες να ενωθούν και με την Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία ή ακόμα και με την τρίτη Ρώμη του Πούτιν.

 

1) Ποιά ακριβώς θρησκεία είναι ο Ιουδαϊσμός?

 

2) Η διαίρεση οφείλεται στον εθνικισμό που ερχόμενος από τη δύση (εμείς δυστυχώς ήμασταν το πρώτο θύμα), μας έκανε να μη νιώθουμε ένας λαός και έτσι ζητάμε να διαχωριστούμε και ως εκκλησίες. Ένας διοικητικός διαχωρισμός δε βλάπτει, ιδίως όταν συμβαδίζει με τις αλλαγές των συνόρων, αρκεί να είναι αναγνωρισμένος από όλους και να μη γίνεται μονομερώς, όπως θα δούμε στο (3).

 

3) Η εκκλησία των Σκοπίων κανονικά ανήκει στο Σερβικό πατριαρχείο. Ωστόσο, πρόσφατα, διακήρυξε μονομερώς το αυτοκέφαλο, για εθνικιστικούς λόγους και δεν αναγνωρίζεται από κανέναν άλλο ορθόδοξο. Συνεπώς με όσους "μακεδόνες" ακολουθούν αυτή την εκκλησία και όχι τη σερβική, δεν είμαστε ομόθρησκοι, αλλιώς θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω όλη την καλή διάθεση ν' ασχοληθώ με όλους, να τσακωθώ ακόμη και να βριστώ αλλά δυστυχώς με μερικά post...

Αυτή είναι η ελλάδα. Φτωχός συγγενής ενός προγόνου ένδοξου και πολιτισμένου.
Τεράστιο ""πνευματικό"" έργο στα 200 χρόνια ύπαρξης του νεοελληνικού κράτους. Αλλά από υλικά έργα μία γέφυρα (εισαγώμενης όμως τεχνολογίας) και ένας ισθμός. Ανύπαρκτες υποδομές (τρένα, θαλάσσιες μεταφορές), ανύπαρκτη καινοτομία. Σε 200 ολόκληρα χρόνια.

Και μην αρχίσει το παραμμύθι με τους έλληνες που πρόκοψαν στο εξωτερικό. Για το λόγο ότι ήταν ενταγμένοι στις δομές σύγχρονων κρατών πρόκοψαν και όχι γιατί προσκήναγαν είδωλα και μαυροφορεμένους ανθρώπους.
Εμμονή στη νεκροφιλία, στο προσκήνυμα νεκρών ακόμα και στις σαγιονάρες του Παίσιου και όποιου άλλου απίθανου.
Κατά τα άλλα το μηχανιλίκι σας μάρανε και το μέλλον του τόπου.

...η λογική αναχωρεί

k11121935.jpg
 

Από κει και πέρα μπορούν οι ορθόδοξοι έλληνες να ενωθούν και με την Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία ή ακόμα και με την τρίτη Ρώμη του Πούτιν.

Το σύμπαν και η βλακεία.

Το σύμπαν και η βλακεία ε; Ωραία που τα λες...

Μόνο που...ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης της αυτοαποκαλούμενης "αυτόνομης μακεδονικής εκκλησίας" βρέθηκε στη φυλακή με ψευδομάρτυρες για οικονομικά σκάνδαλα και υποκίνηση "εθνικού μίσους", αφ ενός γιατί επιδίωξε την επανένωση της σχισματικής του εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Σερβίας και αφ ετέρου γιατί υποστήριξε ότι "για να γίνουμε (οι Σκοπιανοί) Μακεδόνες πρέπει πρώτα να γίνουμε Έλληνες".

Έλεος τι άλλο θ' ακούσουμε εδώ μέσα...  

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.