Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για μία θέση στο.... ΦΩΣ!!!


GRTOPO

Recommended Posts

... (διδακτορικό, δύο μεταπτυχιακά, τρεις γλώσσες, προϋπηρεσία κτλ) να προσλαμβάνονται με μισθό 900 Ευρώ καθαρά και δεν υπάρχει μία εταιρία να τους προσφέρει μισθό 1200Ευρώ Χ 14, που να μην σκέφτονται καν το δημόσιο...

Δεν νομίζω (χωρίς να γνωρίζω συγκεκριμένα φυσικά) ότι είναι μόνο αυτό (900e).

Συνήθως υπάρχουν και τα επιδόματα που υπολογίζουν στον βασικό μισθό. Πχ, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού, ξένης γλώσσας, χρήση υπολογιστή, παντρεμένου, τέκτων κλπ… (οπότε συχνά είναι το διπλάσιο του βασικού)

Επίσης έχει γίνει η παρακράτηση φόρου και οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές που είναι μεγάλο νούμερο…

Οπότε δεν είναι παράδοξο τόσο μεγάλη προσέλευση. Ακόμα και προ κρίσης οικονομικής και της τεράστιας ανεργίας που έχουμε το ενδιαφέρον θα ήταν μεγάλο.

 

Για να είναι ανταγωνιστικό πακέτο από ιδιωτική εταιρία θα έπρεπε το ποσό που δίνει να φτάνει τα 3.000 χωρίς να συνεκτιμηθεί η πιο χαλαρή απασχόληση στη ΔΕΗ (8 ωρο και όχι όσες χρειαστεί η εταιρία) και η υψηλή βεβαιότητα της θέσης στην ΔΕΗ αντί σε ιδιωτική όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να απολυθεί. Ειδικά για γυναίκες που η μητρότητα πολλές φορές είναι πέταγμα εκτός εργασίας.

Οπότε καλό είναι να βλέπουμε και τα υπέρ και κατά του κάθε δημόσιου τομέα (άμεσα ή έμμεσα) αλλά και τον κανιβαλισμό του ιδιωτικού που δίνει αξία στον δημόσιο.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ξεχασες τα τροφεία.....;

είναι στα κ.λ.π.  :mrgreen:

Και δεν ξέρω αν είναι θέμα το Χ συνδικαλιστική ή όχι… αυτό που ξέρω είναι ότι καλό είναι να μη κατακρίνουμε εργατικούς τομείς που έχουν επιτύχει κάτι καλύτερο και να αναζητάμε την ισότητα μπρος τον χειρότερο παρανομαστή…

Αλλά να αναζητάμε την ισότητα προς το πιο καλό.

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πες τα ρε Διδονη. Ολοι βριζουμε και λοιδωρουμε τα οποια προνομια εχουν οι εργαζομενοι στο δημοσιο και κανεις δε σκεφτεται να διεκδικησει κατι και στον ιδιωτικο τομεα, Μονο να λεει για Φωτοπουλους και να επιζητα την εξισωση προς τα κατω για να ικανοποιησει το αισθημα δικαιοσυνης

  • Upvote 7
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο σοσιαλισμός τελειώνει , όταν τελειώσουν τα λεφτά των άλλων , είπε η μαργαριτούλα .

 

Ετσι ο φωτοπουλισμός , που κάποτε το 80 μας έκλεινε το ρεύμα γιά 20 μέρες και πολλές επιχειρήσεις πέταξαν εμπορεύματα γιατί σάπισαν , αντί να οδηγηθεί στην φυλακή όπως έπρεπε σε κάθε πολιτισμένη χώρα , η στον τοίχο όπως γινόταν σε κάθε απολίτιστη , έγινε πρώτη μούρη .

 

Τώρα περιμένουμε ποιός θα μας κόψει το νερό , αν και αυτό έχει γίνει γιά να πάρει αύξηση .

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

κανεις δε σκεφτεται να διεκδικησει κατι και στον ιδιωτικο τομεα

 

Σαν τι θα μπορούσε κανείς να διεκδικήσει στον ιδιωτικό τομέα?

Link to comment
Share on other sites

αυτό που ξέρω είναι ότι καλό είναι να μη κατακρίνουμε εργατικούς τομείς που έχουν επιτύχει κάτι καλύτερο και να αναζητάμε την ισότητα μπρος τον χειρότερο παρανομαστή…

Αλλά να αναζητάμε την ισότητα προς το πιο καλό.

 

Από σύμπτωση πάντα το πιο καλό είναι το δημόσιο; Από σύμπτωση τα επιδόματα προπέλας, ύψους, έγκαιρης προσέλευσης; Ή είναι το αποτέλεσμα ενός καλά οργανομένου παρασιτικού παρακράτους; Στην ίδια χώρα ζούμε νομίζω. Αν τα λεφτά που πετάξαμε σε αργομισθίες και επιδόματα τύπου προπέλας τα είχαμε δώσει για ανάπτυξη*, ο ιδιωτικός τομέας θα ήταν εξίσου ελκυστικός.

 

* όχι προφανώς σε επιδοτήσεις για να πάρει καγιέν ο Λαρισαίος αγρότης κτλ

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

..Από σύμπτωση τα επιδόματα προπέλας, ύψους, έγκαιρης προσέλευσης; ..

Αγαπητέ, οι ίδιοι άνθρωποι που διοικούσαν και έδιναν επιδόματα προπέλας ήταν και  οι ίδιοι που έπαιρναν τα δις σε μίζες για εξοπλισμούς, για οποιοδήποτε δημόσιο έργο και για οποιαδήποτε αγορά ή πώληση έκανε το κράτος κάθε χρόνο….

Όλα αυτά τα χρόνια τα χαμένα πόσα από αυτές τις μίζες ή παράδοξες πρακτικές υπολόγισε τες περίπου στο 10% του κάθε εξόδου εσόδου που άμεσα είχε εμπλοκή το κράτος ή οι φόρους του επί 40 και χρόνια κάθε χρόνο.

+ υπολόγισε πέρα του ποσοστού και όλη την ίντριγκα και όλο το παιχνίδι που έκαναν για να καλύψουν ίχνη και πολλά άλλα.

 

Είμαι σίγουρος ότι το επίδομα προπέλας πρέπει να ήταν ψυχούλα στο συνολικό χρέος.

 

Φυσικά δεν είμαι υπέρ για επιδόματα προπέλας….

Δες τα πιο αναλυτικά όμως. Το 95% των επιδομάτων που δόθηκαν ήταν παζάρια στις εποχές που τρέχαμε με πληθωρισμό 15 έως και 25% που το κράτος αντί για αυξήσεις (Ανάλογες του πληθωρισμού) έδινε ένα κλάσμα μικρό και χρύσωνε το χάπι με επιδόματα που τα βάφτιζε όπως τους ερχόταν κάθε στιγμή.

Μη απλοποιούμε και μη γενικεύουμε… αυτή είναι η γνώμη μου.

 

Και να έχουμε ως πρότυπο για ισότητα το καλύτερο και όχι το χειρότερο.

(μπορεί να λέω και αρλούμπες φυσικά όπως λες και εσύ στην υπογραφή σου ότι όλα τα άλλα είναι τούφες)

 

Πέραν αυτού όμως εγώ θα θελα να ευχηθώ στους νέους συνάδελφους στην ΔΕΗ (που σίγουρα αρκετοί είναι κι από εμάς εδώ, να κάνουν καλή δουλειά να αναβαθμίζουν τον ρόλο του μηχανικού σε όποια θέση και αν βρίσκονται και να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους τον τομέα που θα ασχοληθούν.

 

Και ναι όλα τα άλλα είναι τούφες …. 

Edited by Didonis
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.