Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση αρτίων γηπέδων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποιά είναι η χρονολογία δημιουργίας του νέου γηπέδου που προκύπτει από τη συνένωση των 2?

Δεν μπορεί να προκύψει χρονολογία δημιουργίας νέου οικοπέδου με συμβολαιογραφική έννοια. Το όλο "τέχνασμα" αν θες (που για εμένα είναι λογικό) είναι καθαρά πολεοδομικό...

Link to comment
Share on other sites

OK [email protected] , εγώ το ερμήνευσα λάθος ..

 

Λοιπόν δείτε αυτό καi ελέγξτε οι ενδιαφερόμενοι αν ισχύει ακόμα :

 

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Χ.Ο.Π. Αθήνα 7.6.1983

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ4/β Αριθ. Πρωτ. 31052/5908

 

ΘΕΜΑ : Διαβιβάζεται αίτηση και δίνονται διευκρινίσεις για την κατά παρέκκλιση αρτιότητα.

 

Σας στέλνουμε αίτηση της κ. *********** με την οποία ζητά πληροφορίες πολεοδομικές φύσεως και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες. Για το θέμα που αναφέρεται στην αίτηση σας γνωρίζουμε τα εξής : Eάν σε γήπεδο το οποίο σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές διατάξεις είναι άρτιο κατά παρέκκλιση προστεθεί σήμερα επιφάνεια άλλου παρακείμενου γηπέδου δεν χάνεται η κατά παρέκκλιση αρτιότητά του διότι με την αύξηση της επιφάνειας βελτιώνεται η κατά παρέκκλιση ιδιοκτησία.

 

Η Διευθυντής

Β.ΓΡΥΛΛΗ"

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση του εγγράφου είναι σαφέστατη.

Όμως μπορείς να επικαλεστείς μία απάντηση υπηρεσίας και μάλιστα από το 1983 για να πείσεις μία άλλη υπηρεσία σήμερα για το ορθό της άποψής σου;

 

Και για να το κάνω πιο χοντρό το αρχικό ερώτημα: Είναι δυνατόν με συνένωση ενός αρτίου κατά κανόνου γηπέδου με ένα άρτιο κατά παρέκλιση να προκύπτει μη άρτιο γήπεδο;

Link to comment
Share on other sites

παιδιά το γεγονός οτι ένα κατα παρέκκλιση άρτιο γήπεδο παραμένει άρτιο με την συνένωσή του με άλλο γήπεδο έστω μη άρτιο είναι σίγουρο, βελτιώνεις την αρτιότητα του και άρα θα ήταν παράλογο το νέο μεγαλύτερο γήπεδο να μην χτίζει. Υπάρχουν πληθώρα ερωτημάτων που το στηρίζουν αυτό. Τώρα στην περίπτωση που εξετάζουμε πως θα υπολογιστεί ο απομένων συντελεστής δόμησης είναι το θέμα και όχι αν το γήπεδο είναι άρτιο ή μη.

Link to comment
Share on other sites

Παράδειγμα και σταματώ με αυτό το θέμα:

 

Συμβολαιογραφικά και ιδιοκτησιακά ποιά είναι η ημερομηνία ''γέννησης-ύπαρξης'' ενός γηπέδου-οικοπέδου?Οι τίτλοι μετά οδηγούν στο πολεοδομικό θέμα....

 

Το παραπάνω hint που σας δίνω θα σας οδηγήσει να κρίνετε ο καθένας το γράμμα του νόμου,ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στο ΦΕΚ 270 Δ'/85 και κατ' επέκταση στην εντός σχεδίου δόμηση.

 

Π.χ. γήπεδο πριν το '62 με πρόσωπο 10 μ σε κοινοτική οδό και βάθος 75 μ (άρτιο στην παρέκκλιση)συνενώνεται εν έτει 2009 με το όμορό του ΟΛΟΙΔΟ όμορό του(πάλι άρτιο στην παρέκκλιση).Το νέο γήπεδο έχει δηλαδή πρόσωπο 20 μ σε κοινοτική οδό με βάθος 75 μ. Είναι το νέο γήπεδο άρτιο?

Προσωπικά, αν μου έφερναν τοπογραφικό και τίτλο του νέου γηπέδου μάλλον θα έλεγα ότι δεν είναι....

 

Όποιος γνωρίζει διάταξη που να αμφισβητεί τα λεγόμενά μου,παρακαλώ ας την αναρτήσει,μήπως και ανοίξουν και τα δικά μου μάτια.

 

Κρατάω μια επιφύλαξη πάλι:Το 1 γήπεδο στη συγκεκριμένη περίπτωση εχει ήδη δομηθεί.Δεν γνωρίζω απόλυτα να πω τη γνώμη μου, όσον αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση.Για την εντός είμαι απόλυτα σίγουρος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες γνώσεις μου και το γεγονός ότι είμαι ακόμα εκτός φυλακής :lol:

 

 

EDIT:

@avgoust

 

Xα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα σας τσάκωσα!!!!!!!!

Ποιά είναι η ημερομηνία της απόφασης που επισυνάπτεις? 8-)

Ποια είναι η ημερομηνία του ΦΕΚ 270Δ'?????????/

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Link to comment
Share on other sites

Το έγγραφο λέει πως αν η αρτιότητα είναι 10-200 με παρέκκλιση σήμερα και έχεις ένα κατα παρέκκλιση πες 10-150, αν για κάποιο λόγο αγοράσεις ένα όμορο το οποίο είναι πχ 40τμ το ΝΕΟ οικόπεδο που ΣΗΜΕΡΑ δημιουργείται (Ε=190τμ) δεν είναι μη αρτιο επειδή δεν έχει τα 200μ αλλά παραμένει κατά παρέκκλιση καθότι βελτιώνει το εμβαδό του. Βασίζεται στην λογική της τακτοποίησης όλο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

zavi είναι άρτιο σίγουρα, μην με κάνεις όμως να ψάχνω τα χαρτικά μου ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα..anyway θα το ψάξω!

 

edit. το έχει βάλει παραπάνω ο avgoust, το 270Δ είναι νεότερο της απόφασης, ούτως ή άλλως έχουν ισχύσει κατα καιρούς διάφορα διατάγματα για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.