Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγάνωση (στεγανοποίηση) και θερμομόνωση δωμάτων


apanton

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Σε πολυκατοικία δεκαετίας του 1970 στο τελευταίο όροφο στο δώμα η μόνωση είχε γίνει με μωσαϊκό και αρμούς. Φαίνεται ότι από τους αρμούς όμως περνάει νερό βροχής. Η απορία μου είναι αν το ασφαλτόπανο θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το υπάρχον μωσαϊκό θεωρώντας το σαν υπόστρωμα ή θα πρέπει να αποξηλωθεί όλο το μωσαϊκό και η τσιμεντοκονία και κατόπιν να μπει το ασφαλτόπανο.

 

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση

 

Συνάδελφε από το 1970 η κατάσταση είναι όπως την περιγράφεις.

Πόσο δύσκολο είναι λιπών να κάνει υπομονή ο ιδιοκτήτης έως τον επόμενο Αύγουστο που θα έχουν όλα στεγνώσει με φυσικό τρόπο και να εφαρμόσεις το σύστημα που λες, επάνω από το μωσαϊκό, αλλά με ασφάλεια.

Για δες το και έτσι..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε από το 1970 η κατάσταση είναι όπως την περιγράφεις.

Πόσο δύσκολο είναι λιπών να κάνει υπομονή ο ιδιοκτήτης έως τον επόμενο Αύγουστο που θα έχουν όλα στεγνώσει με φυσικό τρόπο και να εφαρμόσεις το σύστημα που λες, επάνω από το μωσαϊκό, αλλά με ασφάλεια.

Για δες το και έτσι..

 

καλησπερα,

εαν τοποθετηθει ασφαλτοπανο η αλλου τυπου στεγανοποιηση πανω στο μωσαικο, το προβλημα θα χειροτερευσει ως εξης: με ολη την υγρασια που εχει κατακρατηθει τοσα χρονια μεταξυ πλακας και μοσαικου, θα αρχισει η υγρασια να πιεζει προς τα κατω πλεον ωστε να τεινει να ξεθυμανει εφοσον πλεον εχει στεγανοποιηθει απο πανω. ως τωρα καποια ποσοτητα υγρασιας εξατμιζοταν απο τους αρμους και τυχον ρωγμες. ειναι απλα μονοδρομος η αποξηλωση μεχρι την πλακα και ειναι βεβαιον οτι το θεαμα θα ειναι εντυπωσιακο. εχω δει περπτωση το νερο να αναβληζει σαν συντριβανι στη κυριολεξια! καλη επιτυχια

 

Ευχαριστώ Ilias

 

και εγώ αυτό σκεφτόμουνα καθώς δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να στεγνώσεις τη πλάκα κάτω απο το μωσαϊκό χωρίς να σπάσεις το μωσαϊκό. Νομίζω ότι είναι το μόνο που μπορεί να γίνει, αν και δεν το θέλει ο ιδιοκτήτης καθώς λέει πως το πάχος της πλάκας είναι ιδιαίτερα μικρό μόλις 12εκ και δε θέλει κομπρεσερ.

 

πρεπει να βγει το μωσαικο ωστε να ελαφρυνει η πλακα!!!

επισης η εγλωβισμενη υγρασια διαβρωνει το μπετον της πλακας και εν συνεχεια τον οπλισμο της

Link to comment
Share on other sites

Μία άλλη λύση είναι το PENETRON SYSTEM απο μέσα. Βέβαια θα έκανα πρωτα έλεγχο για διάβρωση, αντοχή σκυροδέματος, ενανθράκωση, χλωριόντα, υπέρηχο, κλπ μήπως και το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και η μόνωση είναι το ελάχιστο.

Link to comment
Share on other sites

Για ανεστραμμένο δώμα θα χρησιμοποιήσεις εξηλασμένη πολυστερίνη και θα αφήσεις ένα κενό για να κυκλοφορεί το νερό κάτω από τη θερμομόνωση και πάνω από τη στεγάνωση οπότε δεν θα έχεις τέτοια προβλήματα.

 

το θεμα ειναι οτι οταν χαλασει η υγρομονωση μετα απο καποια χρονια τοτε θα πρεπει να τα ξηλωνω ολα... στο παρελθον ειχα κανει μονωση και στεγανοποιηση με spray πολυουρεθανης, οι ιδιοτητες του υλικου και ο τροπος εφαρμογης του απλα εμπνεει εμπιστοσυνη

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Γνωρίζει κανείς αν η επάλειψη πολυεστέρα με εμποτισμό υαλοϋφάσματος είναι κατάλληλη στεγανωτική στρώση δωμάτων? Μου το έχουν αναφέρει κάτι γνωστοί μου που το είχαν εφαρμόσει και το συνιστούν ως την πιο οικονομική λύση.

Ψάχνοντας το λίγο στο ίντερνετ όμως προβληματίστηκα αφού δεν βρήκα καμία τέτοια αναφορά. Ο πολυεστέρας χρησιμοποιείται για την κατασκευή σκαφών και τη στεγανοποίηση δεξαμενών.

 

Ξέρει κανείς αν μπορεί να τοποθετηθεί σε ταράτσα?

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. Θελω να σε ενημερωσω οτι αν και θεωρητικα ο πολυεστερας με υαλοπανο ειναι απολυτα στεγανος παρουσιαζει δυο μεγαλα μειονεκτηματα!!! Πρωτον δεν αναπνεει καθολου και εγκλωβιζει υγρασιες απο τυχον υπολλειμματα υγρασιων η ρωγμωσεις στην επιφανεια οποτε μετα γινεται πανικος απο κατω και δευτερον ειναι πολυ ευθραυστο και με το παραμικρο μπορει να ρηγματωθει χωρις να φαινεται οποτε χανεται το οποιο πλεονεκτημα. Θα μπορουσε θεωρητικα να μπει κατω απο πισα και πλακακια με νευρωματα ανα τακτα διαστηματα αλλα δε θα το συνιστουσα!!!:grin:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, η ερώτησή μου νείναι η εξής:

πλάκα οροφής (δώμα) κατασκευασμενη το 1985 χωρίς πλεον ρυσεις,

λιμναζοντα νερα παντου στην μισή πλακα οπου στο μερος αυτο το μπετο δεν ειχε λειανθει κατα τη σκυροδετηση,

αν λειανθει τωρα και γινουν καποια "ρυακια" προς τα λουκια

και μετα περαστει ενα ελαστομερες ειναι ενταξει.

ολα αυτα διοτι :

οι ιδιοκτητες δεν εχουν χρηματα για ρυσεις και ασφαλτοπανα

επισης το οικιμα εχει αερα ο οποιος σε 2-3 χρονια θα εκμεταλευθει.

Αν αυτο γινεται με τι μηχανημα θα γινει η λειανση?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Λείανση (αν είναι απαρα'ιτητη) με μηχανή μωσαικού.Εφαρμογή πολυουρεθανικού επαλειφόμενου υλικού (γιατί έχει μεγάλη αντίσταση στην υδρόλυση)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τη μηχανή του μωσαικού το σκεφτηκα και εγω αλλα θεωρώ οτι δεν θα μου δωσει κανεις τη μηχανη του για αυτη τη δουλειά. Στην ουσία αυτό που θέλω να κάνω είναι αυλακωσει ρπανω στην πλακα απο τα σημεία που λιμνάζει το νερό προ τα λούκια και δεν μπορω να βρω αυτο το μηχανημα που θα χρησιμοποιησω. Θα είναι ο τροχος με ένα εργατη που θα κάθεται 5 μέρες για αυτη τη δουλεια? Πάντος κομπρεσερ δε βαζω με τιποτα.

 

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.