Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΟΜΙΔΑ: Η ΓΓΠΣ να ζητά ενεργειακά πιστοποιητικά μόνον στις νέες μισθώσεις, όχι στις τροποποιήσεις


nik

Recommended Posts

άρθρο 16

3. Εντός τεσσάρων (4) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, επιβάλλεται η αρχική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού. 

Δηλαδη εως 15/2/2017

 

Τιποτα αλλο δεν απαιτειται στον 4122

οποτε οτι και να ζητα απο δευτερα το buildingcert, στα τετοια μας

εχω την εντύπωση ότι επιβάλλεται εντός 4 ετων εφόσον δεν χρειασθεί ΠΕΑ , εκτός και βγεί ΠΕΑ ενδιάμεσα, οπότε απαιτείται τότε πρίν το ΠΕΑ. Δεν θυμάμαι ποιά διάταξη το έλεγε αυτό, εκτός απο την παραπάνω που καταργείται!

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ελπίζω όταν πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους να μην απαιτούν επιθεώρηση συστημάτων ακόμα και απουσία συστήματος (όπου βάζουμε δηλαδή κτιρίου αναφοράς).

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο νέο περιβάλλον του buildingcer για τις επιθεωρήσεις κτιρίων έχει πεδίο που συμπληρώνεις αν απαιτείται, βάσει του Ν. 4122/2013 Αρθ. 14/15, να έχει γίνει Επιθ. Συστ. Θέρμανσης ή Κλιματισμού και αν απαιτείται συμπληρώνεις τα στοιχεία της επιθεώρησης.

 

Επίσης έχει και νέο πεδίο που ζητάει τα σκαριφήματα/σχέδια του ΠΕΑ!!!

Εννοείς στο Θεωρητικό  εκπαιδευτικό περιβάλλον buildingcer.? Πάντως η ανακοίνωση στο  buildingcer της 30-12-2015 λέει ότι από 11-1-2016 αρχίζουν οι επιθεωρήσεις θέρμανσης - κλιματισμού. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει υποχρέωση για θέρμανση-κλιματοσμό. Εν ευθέτω χρόνο. . .βλέπουμε.

Για τα ΠΕΑ σε ανανεώσεις γιατί να μην χρειάζεται? Ίσα ίσα αυτοί πρέπει να κάνουν ΠΕΑ που το ακίνητό τους ενοικιάζονταν ήδη για καιρό, είχαν κάποιο επιπλέον εισόδημα και τώρα γίνεται απλά ανανέωση (άλλο αν τους χρωστάν ενοίκια!). Ενώ ο άλλος που το έχει ξενοίκιαστο ξαφνικά με το καλημέρα, ένα μέρος θα φύγει για ενεργειακό και επιπλέον αμοιβή μεσίτη σε περίπτωση διαμεσολάβησης. Ρε μπας και εννοεί ο ποιητής ότι βασική προϋπόθεση είναι να έχει ήδη εκδοθεί ΠΕΑ για το ακίνητο και σε περίπτωση ανανέωσης δεν απαιτείται καινούριο :). Άλλο είχαν στο μυαλό τους, άλλο είπαν και άλλο εννοούσαν και άλλο ενόησαν ότι εννοούσαν.  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παντως στην πλατφορμα μισθωσεων στο taxis η συμπληρωση του ΠΕΑ παραμενει προαιρετικη, με μοναδικη αλλαγη μια κοκκινη επισημανση απο πανω που λεει οτι βασει του ταδε νομου, αν το ακινητο χρηζει εκδοσης ΠΕΑ, τοτε πρεπει να συμπληρωθει υποχρεωτικα.

Βρασε ορυζα...

Ρε παιδιά έχει δοκιμάσει κανείς να συντάξει μισθωτήριο συμφωνητικό ακινήτου χωρίς να εισάγει κανένα στοιχείο στα πεδία του taxisnet που αφορούν στο ΠΕΑ?? Προχωράει το σύστημα σε αυτήν την περίπτωση??Δηλαδή μήπως εν τέλει δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην παραμετροποιήση του συστήματος ώστε να αποτρέπει την έκδοση του μισθωτήριου συμφωνητικού σε περίπτωση που κάποιος δεν εισάγει στοιχεία ΠΕΑ??Μήπως τελικά η "υποχρέωση" έκδοσης και εισαγωγής ΠΕΑ σχετέζεται με το κατά πόσο θα "ψαρώσει" από την κόκκινη επισήμανση ο κάθε ιδιοκτήτης και με το κατα πόσο θέλει να είναι παράνομος παραβλέποντας το ΠΕΑ??

Έχετε ακούσει κάποιον λογιστή να λέει ότι δοκίμασε χωρίς ΠΕΑ και το σύστημα δεν προχωράει??

Link to comment
Share on other sites

Μόνο κόκκινη επισήμανση στο σύστημα και η διαδικασία προχωράει χωρίς ΠΕΑ. Το μόνο θετικό είναι ότι οι λογιστές πλέον έβαλαν μυαλό, ενημερώνουν και ο κόσμος δειλά δειλά απευθύνεται σε μηχανικό. Δύο τηλεφωνήματα σήμερα για διαμερίσματα<50μ2.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο κόκκινη επισήμανση στο σύστημα και η διαδικασία προχωράει χωρίς ΠΕΑ. Το μόνο θετικό είναι ότι οι λογιστές πλέον έβαλαν μυαλό, ενημερώνουν και ο κόσμος δειλά δειλά απευθύνεται σε μηχανικό. Δύο τηλεφωνήματα σήμερα για διαμερίσματα<50μ2.

 

Το αν θα υπάρξει ΠΕΑ δε το καθορίζει ο λογιστής που καταχωρεί το μισθωτήριο συμβόλαιο στο σύστημα taxis , αλλά ο ιδιοκτήτης-επικαρπωτής του ακινήτου , ο οποίος και πληρώνει για την έκδοση του ΠΕΑ και ο οποίος θα αναλαμβάνει και τον σχετικό κίνδυνο από την μη ύπαρξη του ΠΕΑ (όπου αυτό είναι αναγκαίο ) . Το να εμφανίζεται ένας επαγγελματικός κλάδος συλήβδην ως ανόητος δεν είναι σωστό .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν είναι δουλειά του λογιστή να επιβάλει την έκδοση ΠΕΑ και σίγουρα  τελική ευθύνη είναι του ιδιοκτήτη, αλλά ο κόσμος είναι τόσο μπουχτισμένος από πληρωμές φόρων, ΕΝΦΙΑ, κτλ και από αλλαγές επί αλλαγών στο πότε πρέπει να πληρώσει κάτι που ξεκίνησε ως υποχρεωτικό, "ατόνησε" στην πορεία, για να επιστρέψει τελικά ως υποχρεωτικό και γενικότερα με την ασάφεια του φορολογικού, που ακούει για Μηχανικό, ΠΕΑ και βγάζει καντήλες. Η στάνταρ ατάκα που ακούω από τους λιγοστούς πελάτες μου είναι : "....εντάξει τώρα αυτό είναι για να βγάλετε εσείς οι Μηχανικοί χρήματα και να μαζέψει το κράτος φόρους...". 'Αντε τώρα εμείς να "βγάλουμε χρήματα" από τέτοιο πελατολόγιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πας να βγάλεις χρήματα απο τα ΠΕΑ.. Απο την αλλη πες τους κυνικά έτσι λεει ο νόμος τα παράπονα τους στην κυβέρνηση

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.