Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα σενάρια για τις εισφορές των μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

Το προβλημα μας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι η νοοτροπία του μεγαλύτερου ίσως μέρους της κοινωνίας.

Το μόνο που τους νοιάζει (και ένοιαζε τόσα χρόνια εννοείται) είναι το βόλεμα, η μονιμότητα, η μηδενική προσπάθεια και ευθύνη, το μηδενικό άγχος, η πολύ πρόωρη και τερατώδης σύνταξη και τελειωμό δεν έχει η λίστα.

Φυσικά εννοείται πως όλα τα προηγούμενα κάποιος πρέπει να τα πληρώσει. Άρα ένα κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας παρασιτεί σε βάρος του άλλου και το κάνει συνειδητά. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατάσταση έφτασε εδώ που έφτασε και δεν πρόκειται και να αλλάξει με τίποτα, παρά μόνο με τη βία και εννοώντας βία εννοώ την πλήρη κατάρρευση του σάπιου συστήματος που έχουν δομήσει, κάτω από το ίδιο του το βάρος.

Αρνούμαι προσωπικά να είμαι υποχρεωμένος να χρωστάω και να πληρώνω κερατιάτικα. Αρνούμαι πως πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να έχω ένα τεράστιο δημόσιο χρέος στη πλάτη μου, με το χρέος αυτό να πήγε στον κάθε (με μέσον εννοείται) διορισμένο ο οποίος τα έκανε μερσεντές, μπε-εμ-βε, διακοπές, ταξίδια στο εξωτερικό και τα έσπαγε στα μπουζούκια. Τι σχέση έχω να χρωστάω σε όλη μου τη ζωή τις πολυτέλειες και τη μονιμότητα καποιανού, ο οποίος ήταν ανίκανος για κάθε εργασία και έτυχε απλά να βρεί ένα μέσον στη ζωή του; Αυτός τα έφαγε, αυτός και αυτοί που τον διόρισαν να τα πληρώσουν. Όλοι οι υπόλοιποι τι σχέση έχουμε;

Μόνο και μόνο η συνειδητοποίηση του τι έγινε το τεράστιο αυτό δημόσιο χρέος προκαλεί ανατριχίλα. Δανειζόμασταν τόσα χρόνια αλόγιστα, τερατώδη ποσά και δημιουργήσαμε το αδιανόητο εξωτερικό χρέος του περίπου μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο και πρόβλεψη για το αύριο. Έλα όμως που όλα αυτά κάπως θα έπρεπε (και ήρθε η ώρα) να πληρωθούν πίσω. Τα δανειστήκαμε λοιπόν, τα φάγανε κάποιοι και τώρα δεν υπάρχει μια πλέον, αλλά πρέπει να πληρωθούν από όλους ανεξαιρέτως. Και μετά έχουν και το θράσος όλοι αυτοί να το παίζουν κακομοίρηδες, αδικημένοι και να μιλάνε για κατσίκες του γείτονα και άλλα εμετικά πράγματα.

Δυστυχώς αυτοί είμαστε σαν κοινωνία*, βολεψάκηδες, εαυτούληδες, συμφεροντολόγοι, ευθυνόφοβοι και άλλα πολλά. Οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά πως για να επιβιώσουν πρέπει να δουλέψουν και να προσπαθήσουν, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τη χώρα τους, γιατί αλλιώς δεν θα έχουν ψωμί να φάνε. Εδώ λέμε "έλα μωρέ σιγά, θα βάλω εκεί ένα μέσον να μπώ στο δημόσιο να κάααααθομαι και να πληρώωωωωνομαι". Έλα όμως που χρηματόδεντρα δεν υπάρχουν...

 

*Φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλη την κοινωνία, αλλά στο κομμάτι που προανάφερα.

 

Θυμάμαι οτι σε είχα κατακρίνει έντονα σε παρόμοιο post που είχες γράψει σε μια παλαιότερη συζήτηση. Τα περισσότερα από αυτά, οχι οτι δεν είναι αλήθειες αλλά τα ακούω βερεσέ όταν τα λέμε απλά για να κατακρίνουμε και να βγάλουμε το άχτι μας.

Γιατί και εσύ αν είχες την ευκαιρία να προσληφθείς με μέσον σε μια δουλειά θα την αξιοποιούσες, το ίδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει αν είχες την ίδια ευκαιρία να περάσεις στο δημόσιο και μην ακούσω τα κλασσικά οτι εγώ είμαι άνθρωπος που όλα τα έκανα με την αξία μου χωρίς βοήθεια από κανέναν και μόχθησα και μπλα μπλα, γιατί έχω βαρεθεί αυτά να τα ακούω. Τώρα αν επέλεξες στην ζωή σου να τα δημιουργήσεις όλα μόνος σου, καλά έκανες αλλά δική σου επιλογή ήτανε, το ήξερες ανέκαθεν οτι εσύ θα κουραστείς σωματικά και ψυχικά ενώ ο μόνιμος ΔΥ που "δεν τον κουνάει κανένας" δεν έχει λόγο να κάτσει να εργαστεί σκληρά και ούτε έλεγχο έχει πάνω απ' το κεφάλι του.

 

Δεν έχω κανέναν φίλο ή γνωστό να εργάζεται στο δημόσιο αλλά ακόμα και στον ιδιωτικό που εργάζονται όσοι δεν είναι άνεργοι ακόμα, όλοι με μέσον και κονέ βρήκαν δουλειά, ναι μεν τον ιδιωτικό υπάλληλο δεν τον πληρώνουμε εγώ και εσύ μέσω της φορολογίας αλλά από την άλλη βαρέθηκα να ακούω για ανθρώπους της αξιοκρατίας και του μόχθου. Όλοι πάνω κάτω από κάπου λάβαμε μια βοήθεια η οποία μπορεί να είναι υπο διάφορες μορφές. Να δεχθώ οτι κάποιες μορφές μπορεί να είναι αποδεκτές (ηθικές) και κάποιες άλλες ανήθικες λ.χ κομματόσκυλα δημοσίου κτλ

 

Για την άρνηση να πληρώνεις φόρους, να ξερες και εγώ πόσες φορές το έχω πει αυτό. Τους τρόπους πάντως για να σε αναγκάσει το κράτος να πληρώσεις, τους έχει στην διάθεσή του και το ξέρεις οτι εσύ δεν έχεις το πάνω χέρι, εκτός αν μιλάμε οτι είσαι άστεγος στον δρόμο και χωρίς περιουσία τότε οκ.

Οχι οτι ψάχνω στην στην πω μ' αυτά, αλλά και σε αυτό το κομμάτι, κουράστηκα να ακούω από τον κόσμο να λέει δεν έχω και δεν μπορώ να πληρώνω αλλά τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους να υπερβαίνουν τους στόχους, πράγμα που σημαίνει οτι κόσμος έτρεξε να πληρώσει. Δεν βλέπω στάση πληρωμών του κόσμου προς το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ενας γυφτος το πρωι στο δρομο μονολογουσε: "τεε μου βοηθησε με.."...

 

Μηχανικος πρεπει να ηταν..

κυκλοφόρησε από χθες

http://www.michanikos.gr/topic/383-%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7/page-306?do=findComment&comment=833865

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

@Giorgos 1987

 

Οσο έχεις εσυ βαρεθεί να ακούς αυτά για τα οποία έγραψες, άλλο τόσο έχω βαρεθεί και εγώ να ακουώ απο διαφόρους σαν και εσένα το: "αν είχες και εσύ το μέσον..."

Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις κάποιον με βάση υποθέσεις. Το "αν..." δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η πραγματικότητα και τι έχει και τι δεν έχει κάνει κάποιος.

Αν για παράδειγμα είχα κερδίσει το τζόκερ, θα είχα εκατομμύρια. Έλα όμως που δεν το έχω κερδίσει. Μήπως λοιπόν να κριθώ και να οργανώσω κι όλας τη ζωή μου με το αν το είχα κερδίσει; Όσο παράλογη και "κουφή" σου ακούγεται η τελευταία αυτή μου πρόταση, άλλο τόσο είναι και η δική σου υποθετική του "αν".

 

Και για την ιστορία, όχι ρε φίλε δεν έγλυψα ποτέ μου, δεν προσέγγισα ποτέ μου, δεν προσπάθησα ποτέ μου να βρω μέσον και αυτή είναι η πραγματικότητα είτε σου αρέσει είτε όχι.

Τέλος

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Και για την ιστορία, όχι ρε φίλε δεν έγλυψα ποτέ μου, δεν προσέγγισα ποτέ μου, δεν προσπάθησα ποτέ μου να βρω μέσον και αυτή είναι η πραγματικότητα είτε σου αρέσει είτε όχι.

Τέλος

 

Πάλι γενικεύεις ή τα λες όπως σου αρέσει, δεν είναι απαραίτητο να έψαξες εσύ να βρεις μέσον ή γνωστό ή να γλύψεις κάποιον, μπορεί να σου προταθεί και να σου παρουσιαστεί μπροστά σου η ευκαιρία κατά τύχη χωρίς να κάνεις κάτι εσύ και μετά απλά επιλέγεις αν θα την αξιοποιήσεις ή οχι, δεν μιλάω μόνο για τον δημόσιο τομέα μιλάω και για τον ιδιωτικό.

Πέραν λοιπόν του αν εσύ κάθησες να ψάξεις μέσον ή να γλύψεις υπάρχει και αυτό που είπα παραπάνω και αν σου παρουσιάστηκαν τέτοιες ευκαιρίες και δεν δέχτηκες ούτε να αξιοποιήσεις τα παραπάνω, τότε το ήξερες οτι θα έχεις περισσότερες δυσκολίες στο να πετύχεις τους στόχους σου.

Είναι σαν να θες να μεταβείς από το σημείο Α στο σημείο Β, ο λαμόγιος με τον μπάρμπα στην κορώνη θα το κάνει με μια δανειζόμενη ferrari, αυτός χωρίς μπάρμπα αλλά που παρόλα αυτά έλαβε κάποια βοήθεια με μέσον θα πάει με ένα δανειζόμενο nissan, κάποιος που δεν θέλησε να ψάξει για μέσον παραταύτα του παρουσιάστηκε κάποια ευκαιρία και την αξιοποίησε μπορεί να πάει τον μισό δρόμο με το nissan και τον υπόλοιπο με τα πόδια. Εσύ που θες όλα να τα κάνεις μόνος σου χωρίς να αξιοποιήσεις τίποτα θα πρέπει να κάνεις όλη την απόσταση με τα πόδια. Άδικη η ζωή συμφωνώ σε αυτό πες οτι θέλεις, αλλά μετά μην ακούω γκρίνιες γιατί οι προηγούμενοι έφτασαν πριν από εσένα στο σημείο Β.

Επίσης στο παραπάνω παράδειγμα, οπου "μέσον ή μπάρμπας στην κορώνη" αντικατέστησέ το με "λεφτά και οικονομική βοήθεια από γονείς για να αγοράσεις το αμάξι". Και αυτό τον ίδιο συμβολισμό έχει αν και δεν θεωρείται επουδενί ανήθικο να λάβει το παιδί χρήματα από τους γονείς για να βοηθηθεί σε κάτι, εκ του αποτελέσματος όμως, αυτό είναι το ίδιο με το προηγούμενο παράδειγμα, ο άλλος θα σε έχει προσπεράσει.

 

Τα υπόλοιπα περί κατάκρισης, μη αρεστής αλήθειας από εμένα, τι μου αρέσει και τι οχι είναι να έχουμε να λέμε. Η μόνη αλήθεια είναι οτι σε ένα φραγμένο φρεάτιο με κόπρανα στο οποίο δεν μπορεί να γίνει απόφραξη και αναβλύζει έντονη ενοχλητική μυρωδιά, ακόμα και 1 τόνο αρώματα να ρίξεις πάλι μυρωδιά κοπράνων θα αναβλύζει, απλά συμβιβάζεσαι και συνεχίζεις την ζωή σου.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έχουν σχέση με το θέμα όσα διαβάζω στις τελευταίες σελίδες? Δεν θα ήταν πιο σωστό, καθώς μας ενδιαφέρει όλους, να μείνουμε στο θέμα και στα νέα σενάρια που ακούγονται?

Edited by nascar1
Link to comment
Share on other sites

Αν  θελουν  να  βαλουν  τελος  στον  κατηφορο  επιτελους  να  κατασκευασουν  κατι  δικαιο

ας  αναστειλουν   πρωτα  τις  συνταξεις  κατω  των  65 ,  θα  εξοικονομησουν  πολλα  δις  ευρω  τον  χρονο

να  αποδισουν  συνταξεις  και  παροχες  ανταποδοτικες  αναλογα  με  το  ποσα  χρηματα  εχει  πληρωσει  ο  καθενας

όχι  στις  οριζόντιες   μειωσεις  συνταξεων

ανταποδοτικοτητα  στις  παροχες  ώστε  να  υπαρχει  κινητρο  αποδοσης  εισφορων .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1 αλλά αυτά που λες έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του κομματικού στρατού . Οπότε τι περιμένεις .

 

Βλέπω με ικανοποίηση ότι οι αγρότες τους ζορίζουν και ζορίζονται και οι δημοσιογράφοι των καναλιών που είναι μέρος της παρεούλας των πολιτικών .

Link to comment
Share on other sites

Οι αγρότες εχουν περισσότερη προβολή γιατι κανουν επικοινωνιακό γκελ.. Κλείνουν δρόμους και προκαλούν χάος.. Απο την αλλη οι δικηγόροι κρεμανε γραβάτες (κλαίν μαιν δηλαδη) περισσότερο να χαζεύουν οι περαστικοί στο Σύνταγμα και οι μηχανικοι απλα παρίστανται (πως δεν σκέφτηκαν να ακουμπήσουν κανά διαβήτη η κλιμακομετρο)..

Οποτε ποιος κλάδος περιμένεις να ακουστεί περισσότερο; Βλεπω χτες στην tv έναν μηχανικό ξεκινούσε να λεει για τους επιστήμονες..σε χρόνο dt τον διακόπτει "παμε τωρα να δούμε τι γινεται στα μπλόκα.." Παρέμεινε για τουλαχιστον 10'

Όχι οτι θα πετύχουν κατι οι αγρότες αλλα τους υπόλοιπους τους εχουν απλα για τα @@ τους

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ξερεις  όμως  κατι  , μη  ανταποδοτικες   εισφορες   που  εισαγει  η  κυβερνηση  θα  οδηγησει 

την  πλειοψηφεια    που  ακομα  πληρωνει  να  αλλαξει  συνήθειες  , θα  βρεθει  τροπος ,  αρκει  να  το 

θελησει  η  πλειοψηφια , αυτό  θα  καταβαραθρωσει  τα  εσοδα  των  ταμειων αλλα  και  τα  φορολογικα  που  ας  μην  γελιομαστε 

στηρίζονται  στους   ελευθερους  επαγγελματιες  ,  οπερ  θα  σημανει  και  αυτόματες  περικοπες  πελατων  συνταξιούχων 

και  νεα  φορολογικα  μετρα  ,  ουσιαστικα  το  νομοσχεδιο  κατρουγκαλου  θα  φερει  μεγαλυτερη  καταστροφή   στην  χωρα  εντος  διετιας  .

μην  ξεχνατε  πτι οι  επιχειρήσεις  φευγουν  η  μια  πισω  από  την  άλλη  για  άλλες  χωρες  ,  το  βαρος  πολύ  συντομα  θα  πεσει   σε 

ελευθερους  επαγγελματιες    οι  οποιοι  και  αυτοι  σταδικα  θα  αφησουν  το  αλεξη   μονο  του ,  να  πελαγοδρομει  με  τις  ιδεοληψίες  του  .

Edited by loser
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.