Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικό: «Ιδιωτική» πόλη, «κλειστό» πάρκο


Engineer

Recommended Posts

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα όταν είδα τα σχέδια - ότι πάνε να το κάνουν ad hoc "ιδιωτικό", αφού θα είναι περίκλειστο από τις νέες αστικές αναπτύξεις (που ίσως και να είναι και κλειστού τύπου, όπως περιγράφεται στο άρθρο), οπότε αφενός δε θα είναι προσβάσιμο σε walking distance στους κατοίκους των γύρω περιοχών αφετέρου θα είναι ένα μέρος ανοίκειο στους κατοίκους της πρωτεύουσας, άρα και μη επισκέψιμο στην πράξη.

Ακριβώς αυτό Είναι άμεσα εμφανές βλέποντας τα σχέδια 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έβλεπα πριν λίγες μέρες κάτι ανάλογο αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, στο Ρίο. Συγκροτήματα πολυτελών πολυκατοικιών, με μαντρότοιχους, σεκιουριτάδες, κάμερες, σκυλιά και ένας δρόμος, σαν ποτάμι να τις χωρίζει από την απέναντι φαβέλα. Ούτε οι φράχτες ούτε τα όποια μέτρα ασφαλείας θα γλυτώσουν τους μέσα, όταν παραφουσκώσει το ποτάμι της αγανάκτησης. Άλλωστε, αυτοί που μια κάποια χρονική στιγμή θα είναι σε πολύ μια καλύτερη οικονομική κατάσταση, από τους "άλλους", είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσουν μια μέρα και να πρέπει να τα μαζέψουν για να βρεθούν απέναντι.

 

Και ναι, με φοβίζει και είναι αποκαρδιωτικό, αυτό που είπε ο Καρυστινός:

...αλλά το πιο επικίνδυνο από την δημιουργία τέτοιων πόλεων είναι η αποδοχή τους στην κοινωνία , όπως διαβάζω και εδώ.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συγκρίνουμε το Ρίο της Βραζιλίας με την Αθήνα. Οκ.

 

Το ενδεχόμενο στη θέση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού να γίνει μια φαβέλα με πρόσφυγες και γύρω-γύρω οι "πλούσιοι" τωρινοί κάτοίκοι δεν σας πέρασε από το μυαλό, ε;

 

Παιδιά κάντε μια βόλτα Πεδίον του Άρεως-Βικτώρια-Μεταξουργείο-Ζήνωνος και αν βγείτε ζωντανοί ελάτε να μιλήσουμε για ανοικτά πάρκα-φράκτες- αναδιανομή του πλούτου κλπ.

 

Παρεμπιπτώντος, η Βραζιλία έχει μια ακμάζουσα βαριά βιομηχανία και προφανώς όποιος τολμήσει να σηκώσει το χέρι του σε οτιδήποτε αφορά τη βιομηχανία αυτή (εγκαταστασεις-προσωπικό) θα του το κόψουν πριν καν κάνει την κίνηση.

 

Μη βλέπετε που στην Ψωροκώσταινα κάθε βολεμένος μικροαστός μπορεί να το παίζει εθνικοσωτήρας ριζοσπάστης αριστερός του ορθόδοξου τόξου.

 

Και ο νοών νοείτω.

  • Upvote 4
  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ένα πράγμα δεν κατάλαβα, έστω οτι δημιουργούνται όλες αυτές οι υποδομές, από ποιους θα αξιοποιηθούν όλα τα παραπάνω; Χιλιάδες τετραγωνικά με γραφεία εμπορικά κέντρα επαγγελματικοί χώροι, κατοικίες και διαμερίσματα.... σε μια Αθήνα με ένα σωρό ξενοίκιαστα απούλητα και κλειστα ακίνητα κάθε είδους, σε μια οικονομία πνιγμένη στην κρίση και ακόμα σε ύφεση......  Εγώ λέω ακόμα κι αν γίνουν θα μείνουν αναξιοποίητες και σε αχρηστεία οι υποδομές μέσα στην φθορά και το σάπισμα.

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον! Δεν ήξερα ότι είχαν εξασφαλίσει ειδικούς όρους δόμησης. Αυτοί οι "πύργοι" θα έχουν ύψος 200μ αν ευσταθεί το ρεπορτάζ. Συγκριτικά, ο πύργος των Αθηνών έχει μόλις 103μ και αυτός του Πειραιά 84μ. Χτίστηκαν την περίοδο της δικτατορίας..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

To Ελληνικό είναι από τα καλύτερα οικόπεδα του κόσμου . Προφανώς θα μιλάμε για μια ειδική πόλη . Για μένα δεν είναι κακό . Προτιμώ ένα κλειστό πάρκο που μπορώ να επισκεφθώ με ασφάλεια κάποιες ώρες της ημέρας , παρά ένα πάρκο που μπροστά του το πεδίο του Αρεως που δεν μπορεί να διασχίσει κανένας το βράδυ θα είναι παιδική χαρά .  

 

Τα ακίνητα θα τα αγοράσουν , αυτοί που θα έχουν και τα σκάφη τους στην μαρίνα του Αγ. Κοσμά . Ενα είδος Μονακό στο Ελληνικό , θα δώσει ανάπτυξη στην χώρα . Οπως έδωσε τεράστια ανάπτυξη στην Μεσσηνία το costa Ναβαρίνο .

 

Προφανώς κάποιοι έχουν ιδεολογικούς λόγους που θα διαφωνήσουν με αυτό . Τώρα βέβαια έχουν λιγοστέψει αφού οι κορμοράνοι έγιναν κυβέρνηση και αγαπούν την Μέρκελ .

 

Αλλωστε έχουμε μια ιδέα της μαρίνας του Φαλήρου που είναι ιδιωτική και νομίζω αρκετός κόσμος την επισκέπτεται . Εγώ βέβαια έχω πάει μόνο 1-2 φορές και δεν έχω άποψη , οπότε κάποιοι ντόπιοι μπορούν να μας πουν την άποψη τους . 

 

Στο καθαρά αρχιτεκτονικό κομμάτι , όπως είναι οι πύργοι , εκεί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ο διάλογος θα είναι γόνιμος .

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό;

Αν οι δρόμοι ανάμεσα στις κατοικίες είναι ιδιωτικοί ή τελοσπάντων απαγορεύεται η κυκλοφορία στους μη-κατοίκους, θα είναι υποχρεωση του Δήμου να τους συντηρεί;

Ή απο την στιγμή που είναι ιδιωτικοί είναι υποχρεώση της εταιρίας να τους συντηρεί;

 

Κατα τ' άλλα ή δημιουργία ιδιωτικών περιοχών είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Σίγουρα θεωρώ απαράδεκτο το να είναι προσβάσιμο το πάρκο μόνο σε ορισμένα σημεία.

Απο την άλλη το να μην επιτρέπεται η είσοδος στις κατοικημένες περιοχές ή τελοσπάντων να ελέγχεται εν μέρει δεν είναι απόλυτα κακό.

 

Το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι αν όλα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην τιμή πώλησης και αν ήταν γνωστά την στιγμη της πώλησης.

Γιατί άλλο να δίνει το κράτος μια περιοχή για αξιοποίηση και αυτή στην συνέχεια να είναι προσβάσιμη απο όλους και άλλο να την πουλάει ολοκληρωτικά και να γίνεται κυριολεκτικά κτήμα ορισμένων (προφανώς στη δεύτερη περίπτωση το κράτος πρέπει να ζητήσει περισσότερα χρήματα την στιγμη που παραδέχεται ότι η ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες περιοχές είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ποιος έχει αποτρέψει και τι?

 

 

να το πεις στις μελετητικές που συνεχίζουν τις μελέτες σε πλάνο εφαρμογής

ξέρω συγκεκριμένα από συναδέλφους σε τι στάδιο είναι

 

απλά ο λατσης δεν θέλει να πληρώσει τώρα γιαυτό καθυστερουν οι τελικές υπογραφές

 

και οι 3 δήμοι   γλυφάδας, ελληνικό-αργυρούπολη, αλίμου  ήδη  τα έχουν βρει με τα αντισταθμιστικά

ήδη οι δημότες με την απαξίωση  των ακινήτων περιμένουν πως και πως   ελληνικό και αστερα να προχωρήσουν

 

Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος σχετικα με τα αντισταθμιστικα? 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος σχετικα με τα αντισταθμιστικα? 

 

αν δεν πέσουν υπογραφές  και έρθουν έργα είναι  λόγια του αέρα....αλλά δεν είναι τυχαίο ότι στους 3 δήμους έχουν ηρεμήσει και οι πολιτικές παρατάξεις  και οι δημότες

 

απόσο έχω ακούσει γιαυτό μου έκανε και εντύπωση ότι δεν υπάρχουν παρκα προς το μέρος της γλυφάδας και του ελληνικού

εχουν πει ότι θα δημιουργήσουν και μικρά πάρκα περιμετρικά του ελληνικού για ευκολη πρόσβαση των κατοίκων των 3 δήμων

επίσης  πριν πέσουν οι υπογραφές και κατά τη διάρκεια του έργου για κάποιες ''χορηγίες''

ότι θα προσληφθούν για το έργο και τη λειτουργία του άνεργοι δημότες  κτλ

 

πολλά λένε.....λίγα περιμένω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.