Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξάρτηση τοπογραφικού


Recommended Posts

Οι ανακοινώσεις των Συλλόγων ΑΤΜ και ΠΜ όπως και τα "εγγραφα" του ΤΕΕ δεν αποτελούν νομοθεσία.

Μάλλον ξεμείναμε από επιχειρήματα. Δεκτόν.

  • Upvote 2
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 66
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και εγώ συμφωνώ με το συνάδελφο ΠΜ  Δεν είμαι ούτε νομικός και δεν θα γίνω για να αρχίσω να ψάχνω παράθυρα  από την  κάθε απόφαση και τον κάθε νόμο , τον  ένα μετά τον άλλο Εγώ όπως διάβασα την συγκεκριμένη απόφαση κατάλαβα ότι δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένων άλλοι πλην των ΠΜ και των ΑΤΜ Παρόμοιες αποφάσεις υπάρχουν και για άλλα θέματα που εγώ εφαρμόζω άλλοτε υπέρ μου άλλοτε εναντίων Αν μια νομοθεσία - νομολογία δεν μου δίνει δικαίωμα να κάνω κάτι , απλά  δεν το κάνω Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεων του και πράττει ανάλογα Εγώ προσωπικά ποτέ δεν πρόκειται να κάνω αγωγή σε ένα συνάδελφο που δεν θα λάβει υπόψη του τις δικαστικές αποφάσεις , αλλά η διοίκηση είναι άλλο πράγμα και οφείλει να είναι νόμιμη σύμφωνα με τις νομοθεσίες και τις νομολογίες  Ούτε θέλω να πείσω κανένα , ούτε να επιχειρηματολογήσω σχετικά 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάλι βλέπετε αποσπασματικά τα πράγματα . Υπάρχει ολόκληρο νομικό θέμα για όλο το επάγγελμα και προφανώς αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων όπως οι σύλλογοι , ή οιονεί συνδικαλιστικών φορέων όπως το τεε , δεν έχουν την δυνατότητα να πείσουν κανένα . 

 

Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται η εύκολη χρήση των αρνητικών ψήφων αντί επιχειρημάτων . 

 

Προφανώς στο κράτος που ζούμε κάθε ένας μπορεί να βρεθεί στην ανάγκη να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας . 

 

Ακόμα αυτή η πρακτική του τεε να μην επικαιροποιεί ΕΔ 50 ετών , δείχνει χαμηλό ήθος . Το έχει κάνει με τα ΕΔ των υπομηχανικών , συνεχίζει να το κάνει σε κάθε ευκαιρία . Αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά , παρά σε ανούσιες αντιπαραθέσεις στα φόρα . Βέβαια είναι πάγια τακτική των συνδικαλιστών του τεε , να πουλάνε το θέμα των ΤΕ σαν αγώνα και συνδικαλιστική επιτυχία , ώστε να μην κάνει κάτι στα σοβαρά , πέρα από αυτά που βολεύουν τους μηχανικοπατέρες . Το κάνει εδώ και δεκαετίες , για αυτό έφερε το επάγγελμα σε αυτά τα χάλια . 

 

Βέβαια όταν πέφτουν οι διορισμοί , οι απ΄ ευθείας αναθέσεις και τα υπουργιλίκια , πως να προλάβεις να ασχοληθείς με τα πραγματικά προβλήματα ... 8-)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι μηχανικοί και μη, κατ'αρχήν μέρες που είναι, ας μην χαλάμε τις καρδιές μας.

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι, η πίτα της δουλειάς ολοένα και μικραίνει, οπότε ο καθένας προσπαθεί να σταθεί όπως μπορεί. Εγώ πχ, αν και αρχ. μηχ. αποφάσισα να διευρύνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες ώστε να αυξήσω το εισόδημα μου κάνοντας μερικά μεροκάματα σαν γιατρός, νευρολόγος-νευροχειρούργος για την ακρίβεια (έχω 2 ειδικότητες γιατί απλώς μπορώ) . Δέχομαι κόσμο/ασθενείς στο γραφείο μου, κάνω την εξέταση μου και κανονίζω χειρουργεία, όποτε κρίνω οτι είναι αναγκαία.

Αντίστοιχα άλλοι κάνουν εξαρτημένα τοπογραφικά. Σιγά τα ωά.

 

Δεν μπορώ να καταλάβω την έκρηξη ορισμένων...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

... κάνοντας μερικά μεροκάματα σαν γιατρός, νευρολόγος-νευροχειρούργος για την ακρίβεια (έχω 2 ειδικότητες γιατί απλώς μπορώ) . Δέχομαι κόσμο/ασθενείς στο γραφείο μου, κάνω την εξέταση μου και κανονίζω χειρουργεία, όποτε κρίνω οτι είναι αναγκαία....

(Αρχίζουν τα όργανα…. Οι βάσεις υπήρχαν εξ αρχής …)  8-) 

 

Αν είχες και το ψυχανάλυση θα σου ερχόμουν για πελάτης (με μερικά από όσα προηγήθηκαν και τα περισσότερα που θα επακολουθήσουν). ….. τώρα μ έχασες με μόνο νευρολόγος νευροχειρουργός…..  :mrgreen:

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

epapamik 

 

 

αν συνταγογραφείς κιόλας,θα κάνεις θραύση...ειδικά με αυτά που ακούμε ώρες-ώρες δεν τα γλυτώνουμε τα φάρμακα...πες μου που είναι το "ιατρείο-τεχνικό γραφείο" σου...μόλις κέρδισες νέο πελάτη! :grin:

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες και το ψυχανάλυση θα σου ερχόμουν για πελάτης (με μερικά από όσα προηγήθηκαν και τα περισσότερα που θα επακολουθήσουν). ….. τώρα μ έχασες με μόνο νευρολόγος νευροχειρουργός…..  :mrgreen:

 

 

Έχω έναν πολύ καλό φίλο ηλ. μηχ που, ένεκα η κρίση, το γύρισε στην ψυχανάλυση. Είναι βέβαιως οπαδός της Gestalt και δεν ξέρω αν θα σου κάνει... Κάναμε και κοινό φάκελο για το εσπα ως συμπληρωματικές ειδικότητες και ελπίζουμε να πάρουμε την χρηματοδότηση την πρέπουσα ώστε να αναπτυχθούμε περαιτέρω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με γλαφυρότητα και χιούμορ επιθυμεί να αναφέρει ο συνάδελφος, είναι ότι βάση της νομοθεσίας αλλά και της πρόσφατης απόφασης του ΣΤΕ, (προσφυγή απόφοιτων Τεχνολογικής εκπαίδευσης για υπογραφή εξαρτημένων σε ΕΓΣΑ τοπογραφικών) δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικών εξαρτημένων σε ΕΓΣΑ για οποιαδήποτε πράξη έχουν μόνο οι διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί (απόφοιτοι ΑΕΙ) και οι διπλωματούχοι τοπογράφοι μηχανικοί (απόφοιτοι ΑΕΙ)...οποιαδήποτε πράξη συνταχθεί με άλλου είδους υπογραφή στο τοπογραφικό είναι άκυρη.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με τα τοπογραφικά . Αλλά υπάρχουν αρκετοί που ασχολούνται επί δεκαετίες και έχουν επενδύσει σε εξοπλισμό , βασιζόμενοι στο νομικό πλαίσιο εκείνης της εποχής . Προφανώς δεν μπορεί αυτά να αλλάζουν κατά περίπτωση και αποσπασματικά . Είναι εκτός των άλλων θέμα χρηστής διοίκησης και προφανώς θα πρέπει αυτά τα θέματα που επηρεάζουν τις ζωές κάποιων , να τα βλέπουμε με την δέουσα σοβαρότητα . Τουλάχιστον οι απλοί πολίτες , αφού από τους ηγετίσκους , δεν αναμένουμε κάτι τέτοιο .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πως κατέληξε το νήμα στα επαγγελματικά δικαιώματα πάλι δεν κατάλαβα.

Τέλοσπαντων ο συνάδελφος θα κάνει το τοπογραφικό ό,τι και αν λέμε εμείς εδώ μέσα και αυτό ωφείλεται σε οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.

Επομένως ας συμβουλέυσουμε τον άνθρωπο με σκοπό να κάνει όσο πιο καλά την δουλειά του και όχι να του κάνουμε bullying μεσω του φόρουμ.

Εγώ από την μεριά μου θα του έλεγα ότι επειδή τα τοπογραφικά είναι μία σοβαρή δουλειά η οποία γίνεται σωστά μετά την απόκτηση μεγάλης εμπειρίας αλλά και προσωπικού αρχείου να βρεί έναν ακομπλεξάριστο τοπ μηχανικό της περιοχής να συνεργαστεί ακόμα και αν χρειαστεί να μεταβιβασει το 40-50% της αμοιβής.

Τέλος προς του συνταγματολόγους του φορουμ να ενημερώσω ότι άλλο πράγμα η νομοθεσία και άλλο η νομολογία. Επομένως όσες αποφάσεις και αν βγάλουν τα δκαστήρια (ΣΤΕ, ΝΣΚ, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ κτλ) η διοίκηση (ΥΔΟΜ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΥΠΟΘΥΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ κλτ) ακολουθούν νόμους, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΠΟΝΑ ΣΑΣ λοιπόν στους αιρετούς μας (υπουργούς, βουλευτές και ΤΕΕ) που δεν έχουν λύσει τα ζητήματα εδώ και 35 έτη, και όχι στους συναδέλφους Τ.Ε.-Π.Ε. μηχανικούς που παλεύουν για την επιβίωση.

Φιλικά ένας Π.Μ. που υπογράφει τοπογραφικά

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.