Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέσεις στάθμευσης στον υποχρεωτικά φυτεμένο χώρο


Recommended Posts

Έχεις δίκαιο Dimitris. Είναι κατάλοιπα του Γ.Ο.Κ. '85 πού δουλέψαμε αρκετά χρόνια.

Ευχαριστώ για την επισήμανση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

 

παραθέτω τα εξής: 

 

Π∆/3-8-87 ΦΕΚ-749/∆/87 Παρ.2.β: Ως μη στεγασμένος (υπαίθριος) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου που ανεγείρεται το κτίριο.

Στην περίπτωση αυτή το μέγιστο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου που επιτρέπεται να καλυφθεί από το κτίριο και το χώρο στάθμευσης, ορίζεται κατά 10% μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου και μέχρι 80% (σήμερα 70%) κατ' ανώτατο όριο 

Έτσι όταν τοποθετούνται θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο, τα 2/3 για την υποχρεωτική φύτευση μπορούν να υπολογίζονται ως εξής:
[
Ε οικοπέδου – (Επιτρεπόμενο Ποσοστό κάλυψης + 10%) χ Εοικ ] Χ 2/3

 

 

 

• Ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μη στεγασμένος (υπαίθριος) ή με ελαφρά κατασκευή, της παρ.6.ιγ του άρθ.11, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου στο οποίο ανεγείρεται κτίριο. Στην περίπτωση αυτή το μέγιστο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου που επιτρέπεται να καλυφθεί από το κτίριο και το χώρο στάθμευσης, ορίζεται κατά 10% μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου (μετά την ισχύ του ΝΟΚ, θα πρέπει να θεωρείται ότι επιτρέπεται το 70% κατ ́ ανώτατο όριο) σύμφωνα με το άρθ.1 παρ.2.β του Π∆/3-8-87 ΦΕΚ-749/∆, και όχι το 10% της κάλυψης, όπως αναφέρεται στην Απόφ.63234/12 Άρθ.17 παρ.2.α., δεδομένου ότι δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το νόμο. 

Επομένως όταν τοποθετούνται υπαίθριες θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο, τα 2/3 για την υποχρεωτική φύτευση μπορούν να υπολογίζονται ως εξής: 

[Ε οικοπέδου – (Ποσοστό κάλυψης + 10%)] Χ 2/3] 

 

Η δεύτερη παράγραφος είναι από σημειώσεις της Λεμπέση.

Ο προβληματισμός μου είναι που το βασίζει ότι μπορεί να είναι και με ελαφρά κατασκευή (του 11.6.ιγ του ΝΟΚ) ο χώρος στάθμευσης ο οποίος σχετίζεται και με το θέμα το 10% της  φύτευσης, ενώ, στο Π∆/3-8-87 ΦΕΚ-749/∆/87 αναφέρει μόνο μη στεγασμένος. 

Έχω καποιους πελάτες που θέλουν να κατασκευάσουν τετοιου τύπου ελαφρά κατσκευή σε μια οικοδομή, στην οποία αυτή τη στιγμή είναι μη στεγασμένος ο ακάλυπτος και ο μηχανικος-εργολάβος είχε χρησιμοποιήσει το 10% και στη πολεοδομία δεν το δέχονται, βασιζόμενοι στο ότι το ΠΔ λέει μη στεγασμένος.

 

Ευχαριστώ

Edited by aspire
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Η εξασφάλιση της υποχρεωτικής φύτευσης είναι προυπόθεση για την κατασκευή του 11.6.ιγ

Για το 10% που αναφέρεται στις τεχνικές οδηγίες για το άρθρο 17.2α δεν κάνει λόγο για καμιά κατασκευή. Μιλά για ανοιχτούς χώρους στάθμευσης. Ίσως η Λεμπέση υπέθεσε ότι επειδή η ασκεπής πέργκολα για στήριξη φυτών μπορεί να είναι μέσα στον χώρο φύτευσης μπορεί και ο στεγασμένος χώρος στάθμευσης... ποιος ξέρει.

Κατά την άποψή μου, η πολεοδομία σωστά αρνείται αυτή την κατασκευή με αυτές τις προυποθέσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, συμφωνώ. Απλά προσπαθώ να καταλάβω μη μου διαφεύγει κατι απο το οποίο θα μπορουσα να πιαστώ. Δε στεκομαι τόσο στο 11.6.ιγ. Είναι κατανοητό οτι τέτοιου είδους κατασκευή δε μετράει στη δόμηση και εννοείται οτι θα πρέπει να ειναι ενταξει και η φύτευση στο οικόπεδο. Εστιάζω στο πως αναφέρει την ελαφρά κατασκευή, και με τους όρους του 11.6.ιγ για να μη μετράει προφανώς στη δομηση, και στην περίπτωση του 10% ενώ οι οδηγίες λένε για μη στεγασμένο χώρο στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλημερα..θα ηθελα να ρωτησω εαν επι της  ραμπας προς το υπογειο που βρισκεται εντος προκηπιου (πρασιας) μπορει να τοποθετηθει θεση σταθμευσηςΗ ραμπα εχει διαστασεις 2,95 x7.10 ..ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ενας ειναι ο ιδιοκτητης...δεν τον απασχολει αυτο.. εξαλλου το υπογειο επικοινωνει και εσωτερικα απο το κλιμακοστασιο...αν επιτρεπεται βασει νομοθεσιας ειναι το ερωτημα 

Link to comment
Share on other sites

...μα η ράμπα είναι για να περνάνε τα αυτοκίνητα...., τι σχέση έχει το κλιμακοστάσιο???

 

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο παράλογος νόμος, που να το επιτρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.