Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριοθέτηση οικοπέδου


Recommended Posts

Ο γείτονας κατά τη διάρκεια εσκαφών στο οικοπεδό του γκρέμισε τη μάντρα μας!! Για άλλους λόγους, η οικοδομή του δεν θα γίνει, οπότε το ξαναμπάζωσε και ήρθε η ώρα να ξαναορίσουμε το όριό μας βάσει του ισχύοντος τοπογραφικού. Εγώ είμαι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος 2008, και οι ένοικοι της πολυκατοικίας μας θέλουν να παρακολουθώ αν οι μηχανικοί του γείτονα (που πληρώνει φυσικά τη ζημιά) θα τα κάνουν καλά. Μπορεί κάποιος συνάδελφος τοπογράφος να μου συστήσει κάποιο βιβλίο ή οδηγίες, ή να μου πει καμια ιδέα, να μην γίνω ρεζίλι...τα μαθήματα γεωδαισίας στη σχολή πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ ήταν τα απολύτως βασικά και εντοπίζονταν σε μετρήσεις και όχι την αντίστροφη διαδικασία της υλοποίησης ορίων...

Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεσαι.θα΄βγάλεις ένα αντίγραφο του τοπογραφικού, θα το έχεις μαζί σου την ώρα που οι άλλοι θα δουλέυουν (ψαρωτικό αυτό!), θα πάρεις ένα κλιμακομετράκι από ένα βιβλιοπωλείο και με τη βοήθεια της κλίμακας του τοπογραφικού και μιας μετροταινίας θα τσεκάρεις αποστάσεις (οριζόντιες) της μάντρας από άλλα σταθερά σημεία.είναι η πιο απλή μέθοδος.για πιο σύνθετα υπάρχουν άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο gzin .

 

Αν είναι θέμα ενός μόνο ορίου δε θα σου χρειαστεί τίποτα παρά μια κορδέλα και ελέγχους να δεις πως εσύ δεν χάνεις και ο άλλος δεν κερδίζει από εσένα.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με αυτά που σου είπαν οι καλοί συνάδελφοι αλλά διαφωνώ κάθετα μαζί σου κώστα.

 

η λογική των ιδιοκτητών να "παρακολουθείς" τους συναδέλφους αν και είναι λάθος μπορώ να την καταλάβω. τη δικιά σου όμως?

 

δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων?

 

προτείνω να τους αφήσεις να κάνουν τη δουλειά τους όντας μηχανικοί και να πας αφού τελειώσουν αν θες να τσεκάρεις, στο κάτω κάτω δεν είναι εργάτες να κάθεσαι πάνω από το κεφάλι τους να τους επιβλέπεις.

είναι μηχανικοί και πρέπει από την αρχή να έχεις καλή πίστη για το σωστό της δουλειάς τους.

 

(θωμά η υπογραφή σου όλα τα λεφτά!!!)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλους τους πάνω για τον τρόπο ελέγχου και με τον chrisven για το πότε θα γίνει ο έλεγχος . Αν δεις πως δεν τοποθέτησαν κάτι σωστά τότε τους καλείς για να λύσετε τη διαφορά ...

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοι συναδελφοι

απο ποτε η επανεφαρμογες οριων και μαλιστα σε οικοπεδο γινονται με¨"κλιμακομετρακι" και μετροταινια

προτεινουμε σε ενα νεο συναδελφο μεθοδους περασμενων δεκαετιων?

τι ακριβεια εχει η γραφικη εκτιμηση απο ενδεχομενως παλαιο Τοπογραφικο και σε φωτοτυπια.

η αποψη του συναδελφου chrisven ειναι απολυτως σωστη,επαγγελματικη και πανω απο ολα συναδελφικη

δεν ειναι σωστο να ελεγχουμε δουλεια συανδελφου με εμπειρια και εξοπλισμο καποιων χιλιαδων ευρω με μεθοδους ξεπερασμενες ισως επαναλαμβανω ισως και "κομπογιανιτικες"

συναδελφε ΚωσταΘ δεν ειναι προσβλητικο το να λεμε οτι δεν εχουμε τα μεσα η τις δυνατοτητες να κανουμε καποια δουλεια ο σωστος τροπος ειναι η συνεργασια με άλλους συναδελφους μεχρι να αποκτηθει η απαιτουμενη εμπειρια και υποδομη

Link to comment
Share on other sites

μηχανικός σημαίνει γ ε ω μ ε τ ρ ί α.γιά όσους καταλαβαίνουν.μακάρι ο αρχιμήδης, ο πυθαγόρας και όλοι αυτοί οι σπουδαίοι που στα σχολικά βιβλία τους κάναμε σαϊτες να είχαν Gps,ήλεκτρονικά όργανα και σχέδια στο autocad!...για λίγη σοβαρότητα....αν δεν ξεκινήσει κανεις από το κλιμακομετράκι (που δυστυχώς βλέπω να απαξιώνεται...) μην περιμένει να γίνει μηχανικός από Η/Υ! ο μηχανικός πρέπει να έχει στο μυαλό του Α Π Λ Α πράγματα γεωμετρίας και αυτά να τα υλοποιεί πρώτα εκέι και μετά στο έδαφος πριν ακόμα οι γύρω του καταλάβουν τι κάνει.κ εγώ νέος συνάδελφος είμαι σχετικά αλλά δε μπορώ να δεχτώ τη λογική ορισμένων συναδέλφων "κάτσε να φέρω το όργανο ακριβείας και μετα να τσεκάρω..."αυτά τα ολίγα και ελπίζω να με καταλαβαίνουν όσοι μπορούν....

Link to comment
Share on other sites

Η επιστήμη της γεω-μετρίας αναπτύχθηκε με τις πρώτες ανάγκες των ανθρώπων να ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΟΥΝ επάνω στη γη.

 

Συμφωνώ με gzin και thomas και όσον αφορά το κοινωνικό μερος της δουλειάς με τον chrisven.

 

ΚώσταςΘ

Αν θες να έχεις απόκλιση μέχρι 10-15 cm μπορείς να ακολουθήσεις τη μεθοδολογία της κορδέλας και του κλιμακόμετρου.

Αν θες μεγαλύτερη ακρίβεια,απευθύνσου σε ένα Τοπογράφο Μηχανικό για οριοθέτηση με όργανα ακριβείας.Το κόστος της αμοιβής του θα είναι εξευτελιστικό για κάθε ένοικο αν το μοιραστείτε όλοι οι συνιδιοκτητες της πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Επιτρέψτε μου να εκφράσω μια ταπεινή άποψη.

Η κάθε μέθοδος, η "συμβατική" και η "τεχνολογική", έχει τις "σωστές" εφαρμογές της.

Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι, μάλλον, υπερβολική η επιστράτευση τοπογραφικού εξοπλισμού, ενώ πράγματη το πρόβλημα λύνεται με την εφαρμογή της γεωμετρίας και μάλιστα με μικρότερη απόκλιση απο αυτή που αναφέρει ο [email protected] (εκτός και αν έχουμε μεγάλες κλίσεις)

Σε περιπτώσεις μεγάλων εκτάσεων επίσης, μάλλον η συμβατική είναι απλή ταλαιπωρία και με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Πρέπει απλά να μάθουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία εκεί που πραγματικά μας λύνει τα χέρια ουσιωδώς.

Παν μέτρον άριστον κύριοι. (και στα αρχαία ειχα 15 :P)

Link to comment
Share on other sites

Σε μικρό και οριζόντιο οικόπεδο, με την μετροταινία αντε να πέσει εξω 3 πόντους.

Το ερωτημά μου είναι με τι τοπογραφικό θα πάρει τα μέτρα? Μάλλον με αυτό που εβγαλε την άδεια ο γείτονας και στο οποίο ήταν όμως αποτυπωμένη σωστα η μάντρα που έπεσε? έχουν παραμείνει τώρα καποια σταθερά σημεια για να γίνει η εξάρτηση;

Εγώ έχω δει ότι αρκετες άδειες έχουν βγεί με τοπογραφικά που δεν έχουν γίνει με όργανο, απόλυτες ευθέιες και γωνιασμένα οικόπεδα, προφανώς για να συμπίπτουν με τα τετραγωνικά κάποιον παλαιών συμβολαίων,οποτε ειναι εικονικά και δεν έχουν πολυ σχέση με την πραγματικότητα. Για αυτο άλλωστε και αν παρεις τα τοπογραφικά δυο γειτονικών οικοδομών και τα παραθέσεις δεν είναι υποχρεωτικό ότι "κουμπώνουν"! Πόσο μάλλον και να ταιριάζουν με παλαιά σκαριφήματα συμβολαίων και παραχωρητηρίων από τα οποία κρατιέται μονο το νούμερο των τετραγωνικών!

Συμβαίνει ή δεν συμβαίνει έτσι στην πραγματικότητα που ζούμε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.