Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση μετά απο καταγγελία


Mary2016

Recommended Posts

όπως εγραψα μπορεί και να μπει στον 4178 για την διαμερισμάτωση.... 

 

πρώτα με αυτό και ότι δεν καλύπτει αυτό (ο μηχανικός θα σου πει) με ΕΕΜΚ και σωστές και οι επισημάνσεις του avgoust, όπου πάλι ο μηχανικός σου θα κρίνει.

Τεχνικά δεν είναι εύκολο (αν δεν υπάρχει το αυτόφωρο) να αποδείξει κάποιος τρίτος αν κάτι έγινε τον μήνα τάδε ή 5 μήνες πριν ή 5 μετά....

 

4178 μπαίνεις διότι είχες διαφορετικά τα σχέδια απο την πραγματικότητα αρκετά πριν το 11.... 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας.

Αν είναι εύκολο κ εφικτό θα ήθελα τη βοήθεια σας. Μετά από ανακαίνιση που έκανα εντός του διαμερίσματος μου,δυστυχώς χωρίς άδεια, δέχτηκα καταγγελία μετά από 4 χρόνια από συγγενικό μου πρόσωπο κ αναμένω την πολεοδομία. Η αλήθεια είναι πως ειδοποιήθηκα άτυπα από γνωστό που εργάζεται εκεί κ με συμβούλεψε να στείλω την επόμενη κιόλας μέρα μηχανικό να μιλήσουν! Τον μηχανικό τον ενημέρωσαν πως καλό θα είναι να ξεκινήσουμε το φάκελο για τη νομιμοποίηση προτού μας ειδοποιήσουν επίσημα κι έτσι ξεκίνησε ο συνεργάτης μου. Οι εργασίες που έκανα ήταν μεταφορά κουζίνας σε άλλο δωμάτιο, γκρέμισμα ενός τοίχου και τα υπόλοιπα είναι πατώματα,κουφώματα,μπάνιο,φυσικό αέριο. Από την πολεοδομία μας είπαν πως θα κοιτάξουν να παραβλέψουν το κομμάτι του ΙΚΑ αν δεν είναι κάτι τρομερό,δεν ανέφερα τι εργασίες ακριβώς έκανα. Το πρόβλημα μου είναι το εξής...ο δικηγόρος μου με συμβούλεψε να μη δεχτώ ότι έκανα όλες αυτές τις εργασίες καθότι η οικοδομή είναι παλιά κ τα σχέδια ακόμη κ του εργολάβου ήταν ότι να'ναι. Κ ο λόγος που μου το είπε αυτό είναι γιατί ισχυρίζεται πως τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί κ για να μην μπλεχτεί το ΙΚΑ κ πληρώσω πολλά χρήματα. Ο μηχανικός μου ωστόσο επιμένει πως πρέπει να δηλωθούν όλες οι εργασίες που έγιναν εκείνο το διάστημα.

Είναι εύκολο να μου δώσετε κάποια συμβουλή;

Έχει δίκιο ο δικηγόρος. Μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ.

Η πολεοδομία δεν θα κάνει φάκελο συθαιρέτου γιατί οι εργασίες που έκανες δεν απαιτούσαν άδεια.

Πες ότι το σπίτι ήταν έτσι από την αρχή.

Edited by m_seit
Link to comment
Share on other sites

Στον 4178 διευκρινίζεται οτι οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν αποτελουν πολεοδομικη παραβαση. Για τη διαμερισματωση επειδη ειναι μετα το 2011, επιλεγεται η αδεια νομιμοποιησης. Αρα παραβολο 500 ευρω κ αδεια ενοποιησης των διαμερισματων (αυτο βεβαια μπορει να απαιτήσει και τροποποίηση της συστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών στο μελλον). Για το ικα: πινακας 3 με ξερω γω 10 ενσημα υπερ αγνωστων κ τελος.

 

Σε καθε περιπτωση η γνωμη μου ειναι βασισμενη στο τι διαβασα, δεν ειναι δεσμευτική για την ορθότητα της κ ο καθε συναδελφος που ασχολείται με την υποθεση ξερει καλυτερα. Οπου εμπλεκεται δικηγορος σε πολεοδομικα θεματα, αυτα ποτε δεν τελειωνουν ανωδυνα.

Link to comment
Share on other sites

Τα μετέφερα όλα στο συνάδελφο σας κ μου ανέφερε κ τον 4178. Συγκεκριμένα μου είπε πως αν δηλώσω ότι οι εργασίες έγιναν το 2011 θα πληρώσω μόνο το 500αρικο κ την αμοιβή του φυσικά. Αύριο θα πάρω αντίγραφο της καταγγελίας να σιγουρεψω ότι αναφέρει τη χρονολογία. Δλδ αν ισχυριστώ εγώ ότι έγιναν το 2011 υπάρχει τρόπος να με στριμώξουν; Από εμπειρία σας γνωρίζετε; Ο συνεργάτης μου έχει τους ενδοιασμούς του,φοβάται μήπως μου ζητήσουν αποδείξεις γιατί πιθανόν να μετράει ο λόγος αυτουνου που έκανε την καταγγελία.σαφως κ θεωρεί όμως ότι αυτό θα είναι και το καλύτερο...γιατί άλλο 1000 κ άλλο 5-6.000. Δεν έχει αναλάβει κάτι παρόμοιο άλλη φορά. Μήπως έχετε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο;;;;

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Και για να διευκρινήσω λίγο....παρατυπίες υπάρχουν από τα αρχικά σχέδια του εργολάβου. Εκτός από ένα διαμέρισμα λιγότερο που φαίνεται στο δικό μου σπίτι το οποίο φαίνεται στο σπίτι της μητέρας μου που είναι δίπλα,αλλά επειδή ήταν εξαδιαιρετου πριν 8 χρόνια περίπου έγινε διανομή κ φαίνονται τα σωστά μέτρα σε συμβολαιογραφική πράξη, υπάρχουν παρατυπίες σε παράθυρα (που φαίνονται μπαλκονόπορτες στα σχέδια κ όχι μόνο στο δικό μου διαμέρισμα αλλά σε όλα της οικοδομής) όπως κ αλλά. Αυτό που έκανα εγώ στο σπίτι το καλοκαίρι του 2012 και μετακόμισα τον Οκτώβριο, ήταν αλλαγή κουφωμάτων εσωτερικών κ εξωτερικών,Εγκατασταση φυσικού αερίου,laminate πάτωμα παντού, μεταφορά κουζίνας από ένα δωμάτιο σε άλλο κ ρίξιμο ενός τοίχου στο σαλόνι για να γίνει σάλο κουζίνα, αλλαγή πλακάκια κ είδη υγιεινής στο μπάνιο. Κ 2 κλιματιστικά τα οποία υπήρχαν από τους γονείς μου (τα οποία απ'οτι ξέρω θέλουν κ αυτά άδεια).

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά κ η δίκη σας άποψη σαφώς κ μετράει

Edited by Mary2016
Link to comment
Share on other sites

 

Κ 2 κλιματιστικά τα οποία υπήρχαν από τους γονείς μου (τα οποία απ'οτι ξέρω θέλουν κ αυτά άδεια).

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλά κ η δίκη σας άποψη σαφώς κ μετράει

 

Τα κλιματιστικά πλέον δεν θέλουν άδεια, κάνεις μια έγγραφη γνωστοποίηση στην πολεοδομία που ανήκεις οτι θα εγκατασταθούν, λαμβάνεις πρωτόκολλο και τέλος, ούτε περνάνε να ελέγξουν εκτός αν μιλάμε για ειδικό κτίριο, αρχαιολογικός χώρος, διατηρητέο κτλ. Για τις υπόλοιπες εργασίες δεν γνωρίζω.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα κλιματιστικά πλέον δεν θέλουν άδεια, κάνεις μια έγγραφη γνωστοποίηση στην πολεοδομία που ανήκεις οτι θα εγκατασταθούν, λαμβάνεις πρωτόκολλο και τέλος, ούτε περνάνε να ελέγξουν εκτός αν μιλάμε για ειδικό κτίριο, αρχαιολογικός χώρος, διατηρητέο κτλ. Για τις υπόλοιπες εργασίες δεν γνωρίζω.

Εγώ παιδιά (κι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας) τα πέρασα ακόμη κ αυτά στον 4178.Θα έρθουν σε λίγες μέρες από την υπηρεσία κ με συμβούλεψαν ακόμη κ αυτά να περάσω μέσα γιατί σε περίπτωση που δεν έχω αυτή τη γνωστοποίηση όπως είπατε, το πρόστιμο που μπορεί να φάω μόνο γι αυτά μπορεί να είναι κ πολύ τσουχτερό.Και συγκεκριμένα γνωριζω και άτομο που για 2 κλιματιστικά που είχε,μετά από καταγγελία συγκεκριμένα γι αυτά, η όλη ιστορία του στοίχισε περίπου 2000€.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.