Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεωρείται το ρέμα εντός οικισμού κοινόχρηστος χώρος;


Recommended Posts

σωστά

ανεξάρτητα απο τον τρόπο και χρόνο δημιουργίας δεν μπορεί να υπάρξει επέμβαση,ούτε να εμποδισθεί με οποιοδήποτε τρόπο η λειτουργία και ο σκοπός τέτοιων έργων

μπορεί φυσικά να δικεκδικήσει ότι θεωρεί ότι του ανήκει και τυχόν αποζημιώσεις.

Αν υποθέσουμε ότι δεν ηταν αποσταργγιστικό κανάλι αλλά δρόμος θα τον έκλεινε?????

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε ερωτημα Πολ.μιας για ακίνητο ,με υπαρξη υδραυλακα αναδασμου σε εντος οριοθετημενο οικισμο(κατω 2000) , αν θεωρείται προσωπο για να κατατμηθουν περεταιρω αρτια και οικοδομησιμα οικοπεδα.

Απαντησεις

1. Η τοπικη υπηρεσία εχει αποψη συνοπτικα αναφερω πως ναι αποτελει προσωπο(κ.χ αρθρ.2 γοκ85 και αρθρ.967 αστ.κωδικας).

2.Η ΠΕ.ΧΩ συμφωνει επισης και αναφερει πως τεθηκε ο υδραυλακας σε κοινη χρηση με νομιμο τροπο απο την διδικασια του αναδασμου.

3.Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ απαντά σους παραπάνω πως ΟΧΙ γιατι ο υδραυλακας δεν εχει καθοριστεί ως κοινοχρηστος χωρος για την διελευση του κοινού αλλα ως προς την λειτουργεία του...σωστη απορροη......

 

τωρα τι να πω...το θεμα ομως δεν θα μεινει εκει...Εχω και προσωπικο συμφερον αλλα και ολος ο οικισμος γνωστοι και φιλοι μου δεν ξερουν τι να κανουν..Εχουμε πληρωσει εκατομμυρια για αγορες σε φορους και αρα θα πρεπει να λαβουμε απαντησεις....Δεν ημουν αδικος ποτε αλλα ειναι αδικοι αλλοι...

Link to comment
Share on other sites

ΓΟΚ

2. Κοινόχρηστοι χώροι είναι οι κάθε είδους δρόμοι, πλατείες, άλση και γενικά οι προοριζόμενοι για κοινή χρήση ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο.

3. Κοινωφελείς χώροι είναι οι χώροι του οικισμού που, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, προορίζονται για την ανέγερση κατασκευών κοινής ωφελείας.

4. Δρόμοι είναι οι κοινόχρηστες εκτάσεις που εξυπηρετούν κυριώς τις ανάγκες κυκλοφορίας.

 

 

 

 

 

η αποληξη δρομου θεωρειται προσωπο?????

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε GEODEL79

η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι "δυστυχώς" σωστή αν και η αιτιολόγηση τους μερική-αποσπασματική

Link to comment
Share on other sites

Οι σωστοί ορισμοί των ΚΧ αναφέρονται στον ΓΟΚ, όπως τους παρέθεσε ο gkerasias. Το φαινόμενο, η μία πολεοδομία να δίνει διαφορετική ερμηνεία σε μια διάταξη ή σε ένα ορισμό από κάποια άλλη, το έχουμε δει πολύ συχνά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η "στρεβλή" ερμηνεία δημιουργεί κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να ειναι συνεδελφε Θεοχαρη αλλα συγκεκριμενα

1.Γινεται ενας ολοκληρος οικισμος οριοθετημενος κατω των 2000 κατοικων(οριοθετηση 1990) που βρίσκεται σε αναδασμό και απο τα 3000μ συνολικού μηκους εκατενωθεν οδοστρωματος-δρομων να θεωρουται τελικα προσωπο μονο το πολυ τα 1000 μ.Οι αλλοι δηλαδη πανε φουντο...

2.Να εχουν εκδοθεί τοσες αδειες και τωρα προβλημα..

3.Να πληρωνεις φορους αντικ.αξια στην εφορια για κατι αχρηστο με συγκριτικα τερατα τοσα χρονια.

4.Θα επρεπε απο την οριοθετηση κα μετα ολος οικισμος να ειναι 30 ιδιοκτησιες(αμιγη αγρ.αναδ.) και τωρα να ειναι 300..

5.Αν οι δημόσιες υπηρεσιες μεταφραζουν διαφορετικα την νομοθεσια καποιος κανει λαθος τελικα..Ο εκαστοτε ιδιοκτητης τι θα πρεπει να καταλαβει?

6.Με δεδομενο τον αναδασμο ,τα καναλετα και αυλακες του η αρτιοτητα ειναι καμμενο χαρτι.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι μπερδεύεις, συνάδελφε, το πολεοδομικό καθεστώς που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο οικισμό (<2000) με άλλες έννοιες (πχ αναδασμός κλπ) που δεν συσχετίζονται με το πολεοδομικό καθεστώς. Το πδ, για τους οικισμούς αυτής της κατηγορίας, είναι συγκεκριμένο και προβλέπει, εκτός των άλλων, και πρόσωπο σε ΚΧ, συγκεκριμένου ελάχιστου πλάτους, για να θεωρείται ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπερδευω τιποτα εγω συναδελφε.Απλα αναφερω τις σκεψεις μου και τα πεπραγμενα.Ο αναδασμός εγινε 73-74, ο οικισμός οριοθετηθηκε το 90, ποιο το νοημα του οικισμού; ..(ισως να μην ειμαι και σαφεστατος)

Ο αναδασμός πωσ δεν συσχετιζεται με το πολ/κο καθεστως οταν εξαιτιας αυτο δεν θεωρειται οτι εχουν τα ακινητα εχουν πρόσωπο..

Link to comment
Share on other sites

Ο αναδασμός έχει σχέση με την ενιαιοποίηση των διάσπαρτων αγροτεμαχίων και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διαθέτουν οι κάτοικοι σε μια συγκεκριμένη περιοχή, με στόχο τη συγκέντρωση, όσο είναι δυνατόν, της γης που έχει κάθε ιδιοκτήτης, ώστε να μειωθεί ο χρόνος απασχόλησης στα χωράφια, να βελτιωθεί η καλλιέργεια, και τελικά η απόδοση της καλλιεργούμενης γης.

 

Η υπαγωγή ενός οικισμού σε μία από τις κατηγορίες πολεοδομικού καθεστώτος έχει άλλο στόχο, όπως γνωρίζεις, τελείως διαφορετικό από τον προηγούμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.