Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση στη σύσταση


Recommended Posts

Αγαπητέ GRTOPO, στα δύο τελευταία post σου λες διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα.

Συμφωνώ και εγώ ότι η θεωρία διαφέρει από την πράξη, αλλά θα προσθέσω και ότι η νομοθεσία και η εφαρμογή της διαφέρει (πολύ ή λίγο) από Πολεοδομία σε Πολεοδομία. Και αυτό το γεγονός είναι που κάνει σπουδαίο αυτό το φόρουμ (πέρα από όλους τους υπόλοιπους λόγους).

Σεβαστή λοιπόν η εμπειρία σου καθώς και το γεγονός των καβγάδων-διεκδικήσεων-δικαστηρίων των συνιδιοκτητών, μου είναι και εμένα γνωστά. Όμως έχω την εντύπωση ότι αρκεί το πρωτόκολλο αυθαιρέτου - από εκεί και πέρα τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις αδειών που έχουν εκδοθεί μόνο με το πρωτόκολλο αυθαιρέτου, ευτυχώς εμένα δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η πράξη πρέπει να μας διδάσκει ότι σωστή είναι η Θεωρία.

Εμείς με την ιδιότητα που έχουμε πρέπει να εφαρμόζουμε την θεωρία δηλαδή σύνταγμα, νόμοι, κανονιστικές διατάξεις, κανόνες δικαίου.

Η πράξη δηλαδή η παρανομία, η αδικία, το μη ηθικό δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.

Μάλλον μας έχει οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση της χώρας μας.

Ας μη γινόμαστε συνένοχοι για παραπέρα κατήφορο.

Link to comment
Share on other sites

ότι η νομοθεσία και η εφαρμογή της διαφέρει (πολύ ή λίγο) από Πολεοδομία σε Πολεοδομία.... Όμως έχω την εντύπωση ότι αρκεί το πρωτόκολλο αυθαιρέτου

 

Aκριβώς εκεί είναι το θέμα. Σε μία περίπτωση η μία πολεοδομία μου ζήτησε μόνο την έκθεση αυτοψίας του αυθαιρέτου. Σε άλλη περίπτωση άλλη πολεοδομία ζήτησε αυτά που ανέφερε ο GRTOPO.

 

Συμπέρασμα :κατά την πάγια αντίληψη του κράτους μας περί εφαρμογής της πολεοδομικής νομοθεσίας έχετε -κατά περίπτωση (=πολεοδομία)-και οι δύο δίκιο.

 

Πρόταση : στο άρθρο του ΓΟΚ περί έκτασης εφαρμογής να προστεθεί παράγραφος "το άρθρο ν εφαρμόζεται στις πολεοδομίες i,j κ.ο.κ."

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον όπου μπαίνει θέμα ερμηνείας και δεν έχει βγει κάποιο έγγραφο, δημιουργείται εθιμικό δίκαιο.

@avgoust: ψηφίζω την πρότασή σου για προσθήκη στο ΓΟΚ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, δεν ξέρω τι να σας πω....

Εγώ φαίνεται είμαι γκαντεμόσαυρος και στις 5 περιπτώσεις, μου απαιτήθηκε η τελεσιδικία της αυθαιρεσίας και η αποκατάστασή της..... Και αυτό σε 3 πολεοδομίες.... (Αγ. Παρασκευής, Μαρκοπούλου και Περισσού).

Κι εγώ φίλτατε p.varvaris και 2016 ten ten πήγα όλες τις φορές (είτε πρώτη φορά σε μια πολεοδομία, είτε δεύτερη αλλά σε άλλο υπάλληλο), "συνάμενος - κουνάμενος" με την απόφαση που ανέφερες ανά χείρας...... και η αντιμετώπιση ήταν αυτή που σας περιέγραψα.

Συμφωνώ μαζί σας ότι εμείς ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμόζουμε ως ευσυνείδητοι μηχανικοί, τις κείμενες διατάξεις και ότι με δεδομένη αυτή την απόφαση, θα έπρεπε οι πολεοδομίες να παίρνουν τη σκυτάλη και να αρχίζουν τη διαδικασία περί αυθαιρέτων παράλληλα και ανεξάρτητα από την διαδικασία έκδοσης της νέας αδείας ....

ΟΜΩΣ επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και επειδή ΔΕΝ έχω την πολυτέλεια να χάνω δουλειές και επειδή δεν έχω τη διάθεση να φαίνομαι ανίκανος στα μάτια του πελάτη, ο οποίος με επέλεξε να του φέρω την υπόθεσή του εις πέρας..... Πλέον δείχνω τα των αδειών.

Κι αυτό από τη στιγμή που η ανωτέρω απόφαση δεν εφαρμόζεται όπως διατυπώνεται.... ΔΕΝ λέει πουθενά ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία προκειμένου να λάβει ο αιτούντας την οικοδομική άδεια και οι πολεοδομίες και οι υπάλληλοι την ερμηνεύουν κατά το δοκούν.... Εγώ επέλεξα την εμφάνιση των νομίμων...

Link to comment
Share on other sites

- Tο οικόπεδο 1-2-3-4-1 χωρίστηκε σε 4 ίσου εμβαδού οικόπεδα (a, b, c, d) με σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας

 

- τα οικόπεδα a, b, c δεν έχουν οικοδομηθεί

 

- το οικόπεδο d έχει οικοδομηθεί

 

αν ο ιδιοκτήτης του d έχει οικοδομήσει περισσότερα τετραγωνικά από όσα δικαιούται (π.χ. αντί για 150 τμ εχει οικοδομήσει 250 τμ συνολικά), τότε αυτό επηρεάζει το οικόπεδο c?

 

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ,GRTOPO

post-12782-131887219786_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

οχι απαραιτητα....υπάρχει βεβαίωση αυθαιρετου απο πολεοδομία? μονο τότε εχεις πρόβλημα...διαφορετικά ολα οκ...δειχνεις αυτα που δειχνει η αδεια του (και οχι as built) και απο δω παν και οι αλλοι...

διαφορετικά ειναι πιο συνθετο...αλλα δεν χάνει τα τετραγωνικά ο δικός σου παραυτα

Link to comment
Share on other sites

Όχι παιδία το κτίσμα δεν είναι αυθαίρετο. Δηλαδή τα 100 τετραγωνικά (περίπου) που έχει χτίσει παραπάνω δεν επηρεάζουν καθόλου τους δίπλα? Όταν γίνεται σύσταση κάθετης, τότε τα τελικά οικόπεδα είναι αυτοτελή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να επηρεάσει το ένα το άλλο?

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.