Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πολυκατοικία μας μετατρέπεται σε πύργο της Πίζας!


 
Pianist

Recommended Posts

Με λίγα λόγια.

 

Δεν είμαι μηχανικός.

 

Στο όμορο οικόπεδο δίπλα στην πολυκατοικία μας ανεγείρεται νέα πολυόροφη πολυκατοικία. Φυσικά, πριν ξεκινήσει το κτίσιμο της προηγήθηκε πολύμηνος εκβραχισμός εις βάθος, διότι η κατασκευή προβλέπεται να έχει τριόροφο υπόγειο γκαράζ. Επί μήνες, η πολυκατοικία μας έχασκε σα μεμονωμένο δόντι γηραιάς κυρίας, ένα όχι τόσο όμορφο θέαμα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι αισθητικό.

 

Την Παρασκευυή 20.02.09 διαπιστώσαμε ότι από την άλλη πλευρά της πολυκατοικίας μας, εκείνη δηλαδή που εφάπτεται σε διπλανό υπάρχον κτίριο, έχει δημιουργηθεί κενό πλάτους 2 εκατοστών, κατά μήκος όλης της εφαπτόμενης πλευράς. Οχι καθ΄ύψος, αλλά κατα μήκος.

Με άλλα λόγια, είναι σαν η πολυκατοικία μας να έχει "γείρει" ή "μετατοπιστεί" ολόκληρη προς την πλευρά που έγινε ο εκβραχισμός.

 

 

Όπως καταλαβαίνετε, βρισκόμαστε σε πανικό.

 

Τη Δευτέρα 23.02.09 κάνουμε καταγγελία στην πολεοδομία στο τμήμα επικινδύνων περιστατικών. Προφανώς θα έρθει εμπειρογνώμονας και θα αποφανθεί.

 

Τι άλλο όμως πρέπει να κάνουμε; Πρώτη προτεραιότητα είναι φυσικά η σωματική ασφάλεια όλων των ενοίκων της πολυκατοικίας μας. Από εκεί και πέρα, τι άλλες προεκτάσεις έχει το όλο ζήτημα; Πρέπει να γίνει μήνυση στον εργολάβο της οικοδομής; Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μας; Πώς πρέπει να κινηθούμε ώστε να διασφαλιστεί η σωματική μας ακεραιότητα, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας;

 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας,

 

 

 

Ι. Μ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλε πιανιστα..

φανταζομαι οτι προκειται για την ιδια οικοδομη που μιλαγαμε προ καιρου.. (βλεπει σε 2 δρομους κλπ κλπ..

 

Η συμβουλη ειναι η ιδια.. Να βρειτε ΑΜΕΣΑ μηχανικο και να κανει αυτοψια στο χωρο.. Να συμβουλευτειτε επισημα καποιον ο οποιος θα μπορεσει να κρινει με τα ιδια του τα ματια τι συμβαινει και ποιες ειναι οι απαραιτητες ενεργειες που πρεπει να γινουν..

 

Καμια συμβουλη μεσα απο το φορουμ δεν μπορει να σου δωσει κατι παραπανω.. Γιατι πολυ απλα καθε περιπτωση ειναι ιδιαιτερη και ξεχωριστη..

 

Οσο γρηγοροτερα καταλαβεις κι εσυ και οι υπολοιποι ευπροσδεκτοι μη μηχανικοι οτι δια τηλεφωνου ή διαδικτυου δεν μπορει κανενας μηχανικος να σου δωσει λυσεις, τοσο γρηγοροτερα θα λυσεις οτι προβλημα αντιμετωπιζεις

 

Π.Κ.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν ψυχραιμία. Μία οικοδομή δεν πέφτει από μία ρωγμή.

Το θέμα σου συζητήθηκε με μεγάλη προθυμία από πολλούς συναδέλφους πριν λίγο καιρό. Μας είπες ότι πήρες αντίγραφα από την Πολεοδομία κ.λπ.κ.λπ.

Όμως αν θυμάμαι καλά όταν πρωτοείπες το θέμα σου στο φόρουμ όλοι οι συνάδελφοι σου συνέστησαν να απευθυνθείς σε κάποιον μηχανικό. Τι έκανες? Συνεργάστηκες με κάποιον μηχανικό? Και αν όχι, γιατί όχι? Δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε και να τα κάνουμε όλα μόνοι μας! Τέλος πάντων.

Καλέστε αμέσως δύο μηχανικούς της περιοχής σας που τους έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη. Καλέστε οπωσδήποτε και τον επιβλέποντα μηχανικό της όμορης οικοδομής. (Αυτής που έχει σχήμα Γ και έχει ανισοσταθμίες κ.λπ κ.λπ.) Δείξτε τους τη ρωγμή και αφήστε τους να συνεχίσουν την αυτοψία μόνοι τους. Αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν και αν θα πρέπει να λάβουν κάποια μέτρα. Αυτό μπορείτε να κάνετε σήμερα.

 

Όταν οι μηχανικοί της πολεοδομίας θα κάνουν τη δική τους αυτοψία και σας κοινοποιήσουν το φύλλο ελέγχου της αυτοψίας κοινοποιείστε το αμέσως και στους τρεις μηχανικούς.

 

Υ.Γ. Μιλάτε για μήνυση. Χωρίς αιτιολογημέμη γνωμάτευση μηχανικών τί μήνυση θα κάνετε. Κάνετε αυτά που πρέπει (αυτά που έπρεπε δηλαδή ήδη να είχατε κάνει). 'Ολα τα άλλα έπονται.

 

Ξαναδιαβάστε και αυτά που σας λέει ο pk10gr. Λέμε τα ίδια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατρέ μου .... σας τηλεφωνώ γιατί πονάει το στομάχι μου και έχω και πόνο στο στήθος... Τι να κάνω?

Τηλεδιαγνώσεις και τελεαυτοψίες ΔΕΝ είναι εφικτές.

Ακολούθα τις (αυτονόητες) υποδείξεις των pk10gr & camelot.

Σε περίπτωση που κρίνουν και οι συνάδελφοι πολ. μηχ ότι απαιτείται συνεχή παρακολούθηση, προσλάβετε και έναν τοπογράφο για έλεγχο των μετακινήσεων της πολυκατοικίας σας.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που κρίνουν και οι συνάδελφοι πολ. μηχ ότι απαιτείται συνεχή παρακολούθηση, προσλάβετε και έναν τοπογράφο για έλεγχο των μετακινήσεων της πολυκατοικίας σας.

 

Ή κοινώς ''monitoring''

 

Μπράβο GRTOPO!!!!Φανταστική ιδέα!!!

 

Απ' το στόμα μου το πήρες!!!!

 

Pianist κ εγώ τελευταία νιώθω ότι πλησιάζει το τέλος...Αφού φαίνεσαι άνθρωπος των Τεχνών,γιατί μετά από τόσες συμβουλές προσπαθείς ακόμα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου?

 

Στον Πύργο της Πίζας παρεπιπτόντως,μία έδεναν τον πύργο με καλώδια από τη μία μεριά όταν έγερνε και μία από την άλλη...σε κάποια θέματα οι Ιταλοί είναι ολόιδιοι με τα Γιουνάνι!!!!:D:D:D:D

Λέτε να μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολυκατοικίες η ίδια μεθοδολογία??

Link to comment
Share on other sites

απευθυνομενος στον pianist

επειδη δεν ειναι σιγουρο οτι οι συναδελφοι στους οποιους θα αναθεσετε την υποθεση

και ο εργολαβος θα συμφωνησουν σας προτεινω

1. Ζητηστε αμεσα την διενεργεια πραγματογνωμοσυνης απο το ΤΕΕ

2. Αναθεστε σε εναν Τοπογραφο Μηχανικο την παρακολουθηση της οικοδομης με γεωδαιτικες μεθοδους

3. Ενημερωστε εναν δικηγορο για να ειστε και νομικα καλυμμενοι

4. Μην αναλαμβανεται να ερμηνευσετε την συμπεριφορα της οικοδομης και τα φαινομενα που βλεπετε απο μονος σας

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχετε δίκιο.

 

Μόνο μια ερώτηση: Γιατί προτείνεται να εμπλακούν στην υπόθεση 2 ανεξάρτητοι μηχανικοί; Για να είμαστε σίγουροι για την "ανεξάρτητη" γνωμάτευση;

 

Ο Θεοχάρης προτείνει την εμπλοκή του ΤΕΕ. Να γίνει κι αυτό ή αρκούν για την αρχή οι μηχανικοί;

 

Και τώρα η ωραιότερη ερώτηση: Εγώ δεν έχω δυστυχώς κανέναν γνωστό ή έμπιστο μηχανικό.

Πώς βρίσκει κανείς έμπιστο μηχανικό; Απλώς ανοίγω το χρυσό οδηγό και καλώ το πρώτο νούμερο που βλέπω;

 

Και πάλι ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα τότε κάποιον από τους υπόλοιπους ενοίκους-ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας σου αν έχουν κάποιον γνωστό μηχανικό και αν όχι τότε ρώτα και μάθε ποιος είναι ο καλύτερος στην περιοχή σου και ο πιο ανεκτικός . Τα παραπάνω 2προσόντα τα θεωρώ απαραίτητα στην περίπτωσή σου γιατί θεωρώ πως είσαι πολύ δύσκολος πελάτης που όλο τρώγεται με τα ρούχα του και έχει και άποψη αν και είναι εκτός χώρου και όποιος σε αναλάβει πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή για να τελειώσει ότι θα έχει αρχίσει .

Link to comment
Share on other sites

Κάνε κίνηση... μπορείς να απευθυνθείς στο ΤΕΕ να σου προτείνουν μηχανικούς ή αυτόν που έφτιαξε την πολυκατοικία σου ή κάποιον γνωστό του γνωστού που έκανε καλή δουλειά και ήταν συνεργάσιμος κλπ. Πάρε τοπογράφο ο οποίος θα μετρήσει. Γνώμη μου είναι να ανακατέψεις το ΤΕΕ και την Πολεοδομία σου.

Μην παιζεις κμε τα τι κανω πως πρεπει κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.