Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Απλά προσπαθώ γενικότερα να μελετάω και να μην διαβάζω. Η Εγκ.21/2018 που ανέφερα θεωρώ ότι ήταν από τις ΒΑΣΙΚΕΣ στον τρόπο που ο ΕΦΚΑ "κινεί/εκκαθαρίζει" τον"αλληλόχρεο λογαριασμό" ... δηλαδή την ανοησία με το ίδιο RF ... την οποία ευτυχώς "έσπασαν" στον εκκαθάριση του 2019 ορίζοντας διαφορετικό RF ...

Δεν θα ήθελα να δω τι θα συνέβαινε ειδικότερα τώρα που πήρε παράταση αυτή για τον Μαρτ'21 αν δεν κάνω λάθος...

ή μάλλον περίπου το έχω δει με τις προηγούμενες εκκαθαρίσεις ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Απλά προσπαθώ γενικότερα να μελετάω και να μην διαβάζω.

Πες αλήθεια είσαι ο εφκα 😄

Πάντως έπαθα το ίδιο με τον 993cc κ χωρίς να πάω για τα 165, αλλά για την αναστολή, τώρα από κάθε πληρωμή πηγαίνουν τα 220 στην προηγούμενη και τα 75 στην τωρινή κ να σου κ τα εκπροθεσμα!

Link to comment
Share on other sites

Περίπου το ίδιο μάλλον έπαθες κι εσύ, απλά το έπαθες απ' ότι καταλαβαίνω, με τον τροπο που το γράφεις, στο τελεταίο covid-ειδοποιητήριο του 5ου/2020, αφού καταλαβαίνω ότι μόνο τα 2ου,3ου,4ου/2020 τα βλέπεις ως με το σχόλιο αναστολή και όχι του 5ου ή

τέλοσ πάντων κάποια τα βλέπεις με αναστολή και κάποια ... κάπως ... κάποτε .. σε τσάκωσε ... και την έχασες την... αναστολή !!!! .

Θέλει χρόνο γαι αν το καταλάβεςι αν δεν το έχεις καταλάβει ... Μελέτησε την λογική που γράφω παραπάνω ... χαρτί ... μολύβι ... και αναλυτικά (ποσό & ημερομηνία) τι πήγε εξόφλησε ... τι άφηνε (αν άφηνε) ανεξόφλητο κλπ κλπ ... 

Σε γενικές γραμμές αν και δεν φαίνεται υπάρχει πολύ πληροφορία στην καρτέλα μας στον ΕΦΚΑ .... απλά θέλει καθαρό μυαλό και χρόνο ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τωρα τα πλήρωσα, τα Χριστούγεννα!!

Ωραίοι πάντως, κάνουν κ μλκιες βγάζουν κ εξτραδάκια 😄

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια φόρμα υποβολής αιτήματος στο efka.gov.gr; Γιατί με τα mail δεν βγαίνει η δουλειά, μου απαντάνε με τυπικότητες (μου ζήτησαν και το τηλέφωνό μου για να επικοινωνήσουν αυτοί -ακόμα περιμένω)

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, georgegaleos said:

αν το σύστημά τους έβρικε χρονικά μεταξύ της εμπρόθεσμής ημερομηνίας πληρωμής του ειδοποιητηρίου Ε (π.χ. 3ου/2020) και της ημερομηνίας έκδοσης του ειδοποιητηρίου Ε+1 (δηλ. 4ου/2020) για κάποιο λόγο ποσό περισσότερο από το covid-ποσο-165€ θεωρούσε ότι ήθελες ακόμη να εξοφλήσεις το Ε (3ο/2020) στο σύνολό του έστω και εΚπρόθεσμα.

ΜΗΝΑΣ---ΗΜ.ΕΚΔ.---ΗΜ.ΠΡΟΘΕΣΜ.
1ος----16/3----------20/3
2ος----4/4-----------10/4  ----covid-ειδοποιητήριο
3ος----27/4----------5/5  ----covid-ειδοποιητήριο
4ος----3/6-----------10/6  ----covid-ειδοποιητήριο
5ος----23/6----------3/7  ----covid-ειδοποιητήριο
6ος----4/8-----------20/8

Αν κάποιος ήθελα να πληρώσει τον 2ο ως covid θα έπρεπε μεταξύ 20/3 και 10/4 να υπάρχουν 165€ στον λογαριασμό και όχι περισσότερα.

 

Είχα εκφράσει και εγώ τον προβληματισμό μου τότε εδώ διότι είχα κάνει το πείραμα να εξοφλήσω το 2ο ειδοποιητήριο (1ο Covid ειδοποιητήριο) με μία μικρή στρογγυλοποίηση προς τα άνω του τελικού ποσού μετά την έκπτωση και τελικά το σύστημα δέχθηκε ότι η εξόφληση αφορούσε το Covid ειδοποιητήριο.

Στην συνέχεια είπα ότι δεν είμαστε για τέτοια επικίνδυνα πειράματα και εξοφλούσα το ακριβές ποσό των Covid ειδοποιητηρίων.

Τελικά το μικροποσό το εμφάνισε σαν πίστωση στο πρώτο μη Covid ειδοποιητήριο δηλαδή το 6ο / 2020.

Οπότε υπάρχει πιθανότητα ο αλγόριθμος να "έβλεπε" πληρωμές σε ένα εύρος τιμών γύρω από το ποσό χωρίς και με έκπτωση και να τις καταχωρούσε αντίστοιχα. Προς στιγμήν ομολογώ ότι μου πέρασε η ιδέα να πληρώσω ακριβώς τον μέσο όρο των δύο ποσών για να δω τι θα γίνει αλλά μετά επικράτησαν άλλες σκέψεις. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Το Σεπτέμβριο ξεκίνησα εργασία σε σύμβαση ορισμένου χρόνου ως μισθωτός.
Το Δεκέμβριο έκανα έναρξη στη ΔΟΥ ως ελεύθερος επαγγελματίας
Πρέπει να προσκομίσω στον εφκα (πρώην ικα) βεβαίωση εργοδότη της μισθωτής απασχόλησης, ώστε να μην πληρώσω 2 φορές τις εισφορές που απαιτούνται, λόγω παράλληλης ασφάλισης;
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδερφοι, ξέρει κάποιος πώς μπορεί να υποβληθεί αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας μή μισθωτών; Θέλω να αλλάξω  την κατηγορία που είχα επιλέξει αρχικά αλλά στο site του ΕΦΚΑ δεν βρίσκω κάτι σχετικό. Από ότι θυμάμαι είχαν πεί ότι μπορείς να αλλάξεις κατηγορία αλλά η νέα κατηγορία για τον υπολογισμό των εισφορών θα ισχύει απο την 1η του επόμενου έτους.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την Εγκ.3/2020, 1."Γενικές Αρχές"
"... Η σχετική αίτηση υποβάλλεται κατά τη διάρκεια του έτους και ενεργοποιείται από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. ..."

Οπότε έxουν πάρα πολλές ημέρες ακόμα ... 28..29 ημέρες να ανοίξουν την επιλογή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.