Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληροφορίες για το νέο «εξοικονομώ»: υποχρεωτική η αναβάθμιση κατ’ ελάχιστον στη Β’ ενεργειακή κλάση, αναλόγως εισοδήματος


panos-vicious

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και όπως έγραψε ένας φίλος στο FB ....:

 

"Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. 

Κι αν γίνουν έλεγχοι, θα γελάσει και το σουβλιστό κατσίκι.1f642.png
Άκου Β' ενεργειακή κλάση !"

Edited by nick_61
Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύσει τελικά το πλαφόν >Β τάξη, θα γελάσει ή θα κλάψει ο κάθε πικραμένος. Η πλειοψηφία των κατοικιών ήταν διαμερίσματα του '60-'70 χωρίς μόνωση, με μονά (ή έστω διπλά) τζάμια, που θερμαίνονται με ξυλόσομπα καθώς σταμάτησαν την κεντρική θέρμανση. Κατηγορίες Ζ και Η επί τω πλείστον με ιδιοκτήτες που διέθεταν 2-3χιλ για τις παρεμβάσεις. Πως θα ανεβούν στην Β' κατηγορία;
Η τοποθέτηση επιδαπέδιας θέρμανσης ή νέων σωμάτων ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Εξάλλου είναι πολύ κοστοβόρος... Οπότε πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την θέρμανση της κατοικίας αν δεν υπάρχουν χρήματα για παρεμβάσεις ή δεν υπάρχει χώρος για νέους λέβητες πέλλετ πχ.
Για την ψύξη δεν το συζητάμε καν. Τα μικρά και μεσαία εισοδήματα δεν ενδιαφέρονται για την ψύξη της κατοικίας λόγω κόστους.

Link to comment
Share on other sites

Αν το βλέπεις σαν το τι θα βάλεις στην τσέπη, τότε OK. Σταματώ εδώ λοιπόν.

 

Εσύ πως το βλέπεις δηλαδή ? Ότι θα γίνει το νέο σχέδιο Μάρσαλ..?! Μερικές επιδοτήσεις μέχρι 25.000 θα δοθούν ανά κατοικία για ενεργειακή αναβάθμιση. 

 

Ξαναλέω, δεν έχεις καταλάβει μάλλον τι πάει να πει στατική ενίσχυση κτιρίου για αυτό το λες έτσι απλά. Μιλάμε για τεράστια ποσά. Τι τα μπλέκεις λοιπόν με το παρόν πρόγραμμα δεν μπορώ να καταλάβω....!

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι λάθος να μπουνε τα σπλιτ. Δεν είναι μέθοδος θέρμανσης κατοικίας τα σπλιτ.

nik εγώ έχω 3 split daikin (αυτονομία σε επίπεδο δωματίου) με 100% κάλυψη τα οποία δίνουν (ονομαστικό) cop=4.5 και eer=6. Μια χαρά θερμαίνομαι και οι καταναλώσεις είναι ελάχιστες. Είχαν τότε κόστος 3400€ μαζί με την εγκατάσταση.

Το καλοκαίρι 1€ τα πληρώνω και 6€ μου αποδίδουν.

 

Αν μας ενδιαφέρει να θερμαίνεται 100% και να καίει ελάχιστα με μικρό αρχικό κόστος επένδυσης, που νομίζω αυτό είναι το σκεπτικό εξοικονομώ τότε γιατί να μην μπουν;

Αερόψυκτη αντλία είναι και το split.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν δίκιο τα παιδιά. Πρέπει να γίνουν σημαντικές επεμβάσεις για να πάει απο  Δ-Ε στο Β. Σε κάθε περίπτωση όσο πιο κάτω θα πηγαίνειςσε κατηγορία, τόσο πιο αναγκαία θα είναι η θερμοπρόσοψη.

Δεν είναι μόνο πως καλύπτεις τις ανάγκες και τις απώλειες. Σημασία έχει να μειώσεις τις απώλειες....

Link to comment
Share on other sites

Κ το μπάνιο πως το ζεσταίνεις? Δηλάδη ένα σπίτι με 3Δ κ σαλόνι θα έχει 4 εξωτερικές μονάδες κρεμασμένες στο μπαλκόνι. Κ αν έχει ξεχωριστά κουζίνα, θα έχει 5 μονάδες? Μια αρχιτεκτονική ομορφιά! Κ το μπάνιο με τι θα ζεσταίνεται? Η μήπως δεν θα ζεσταίνεται? Η θέρμανση με αέρα δεν προβλέπεται για κατοικία. Δεν προσδίδει άνεση. Έχει ρεύματα αέρα τα οποία είναι ενοχλητικά.  Μηχανικοί είμαστε.. Υπάρχει περίπτωση να προτείνεις σε κάποιον, στο πρόγραμμα να βάλει κλιματιστικά για θέρμανση? Θα κάνει θερμομόνωση, θα βάλει σωστά κουφώματα κ θα επιλέξει σύστημα θέρμάνσης με θερμό μέσο το νερό. Ότι και να επιλέξει θα καίει ελάχιστα.

Edited by *olga*
Link to comment
Share on other sites

 Σε κάθε περίπτωση όσο πιο κάτω θα πηγαίνειςσε κατηγορία, τόσο πιο αναγκαία θα είναι η θερμοπρόσοψη.

Δεν είναι μόνο πως καλύπτεις τις ανάγκες και τις απώλειες. Σημασία έχει να μειώσεις τις απώλειες....

Μα η θερμοπρόσοψη είναι η σημαντικότερη παρέμβαση και για μένα θα πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση.

Πάντως από το δικό μου δείγμα, το 80% των κατοικιών μετά από τις παρεμβάσεις είναι κατηγορία Β. Όταν επιλέξει κάποιος να μπει στο πρόγραμμα, του δίνεται η επιδότηση και η δυνατότατη δανείου γιατί να μην προχωρήσει σε όλες τις παρεμβάσεις? Θερμοπρόσοψη- Κουφώματα - Αέριο - Ηλιακός συνήθως οδηγούν σε Β.

Edited by *olga*
Link to comment
Share on other sites

Πιο δίκαιο θα ήταν να ανεβαίνει το ποσοστό της επιδότησης όσο ανεβαίνει η ενεργειακή κατηγορία και να παραμείνει το 30% εξοικονόμηση ως κατώτατο όριο για την υπαγωγή.

Με αυτό το αναγκαστικό "Β" εάν τελικά ισχύσει, βλέπω σχεδόν όλα τα διαμερίσματα προ του 80 να μένουν απέξω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.