Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληροφορίες για το νέο «εξοικονομώ»: υποχρεωτική η αναβάθμιση κατ’ ελάχιστον στη Β’ ενεργειακή κλάση, αναλόγως εισοδήματος


panos-vicious

Recommended Posts

Φίλε μου τελικά μιλάς για σπλιτ....Συγνώμη αλλά διαφωνώ 100% μαζί σου. Το σπλιτ δεν θερμαίνει χώρο. Πετάει ζεστό αέρα σαν το πιστολάκι για τα μαλιά. Μόλις κλείσει απλά...παγώνεις! Θέρμανση σημαίνει να κρατάει και ζέστη ο χώρος έστω για μισή ώρα. Δεν γίνεται θέρμανση με A/C , απλά λες ότι δεν κρυώνεις στον εαυτό σου , φοράς και ένα πουλόβερ όλην την ώρα κάθεσαι κάτω από την κουβέρτα και οκ...

 

Εκτός αν έχεις 5 σπλιτ αναμένα συνεχώς σπίτι σου. Που και πάλι στο πολύ κρύο θα καις αντιστάσεις....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Nik να σου πω το δουλευω στους 25-26.

Ποτε δεν πεφτει κατω απο 20-22 ο χωρος (μετρημενο με ubiquity mport και καταγραφεα Τ).

Αναβει-σβηνει, δινει λιγο, δινει πολυ. Εξαρταται την ωρα, τη μερα.

Δεν καιει ολη μερα. Αυτη την περιοδο πχ δεν καινε παρα μονο το βραδυ για καμια ωρα.

 

Ειμαι στην Α ζωνη. Η Ν-Α οψη λειτουργει ως παθητικο ηλιακο απο πρωι εως μεσημερι. Μετα κλιματιστικο. Πατας το δαπεδο και δεν κρυωνεις. Το κραταει.

 

Εχει γυρω στα 1000-1200 το ενα. Εχει λειτουργια ρυθμισης υγρασιας και οτι προμοταρουν για τα φιλτρα :) Στα χιονια δεν εσβησαν ποτε και εκαιγαν ολη μερα. Ειναι το μοναδικο συστημα στο διαμερισμα.

 

Ποτε δεν ενιωσα κρυο και το κοστος ειναι μικρο. Τι να πω.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα split (τοπικές κλιματιστικές μονάδες), είναι κατάλληλα για θέρμανση.

 

Το γεγονός ότι στην πράξη δεν ζεσταίνουν οφείλεται σε κακή μόνωση και έλλειψη μελέτης.

 

Την ίδια διαφορά θερμοκρασίας που δίνει στην ψύξη μπορεί να την δώσει και στην θέρμανση (με χαμηλότερο βαθμό απόδοσης όμως για θερμοκρασίες περιβάλλοντος <5°C).

 

Το καλοκαίρι έχει έξω 40°C και μέσα με το κλιματιστικό έχει 26°C. Ακόμα και οι εμπειροτέχνες λένε τόσα BTU για τον τάδε χώρο έχοντας αυτό στο μυαλό τους.

 

Έστω ότι όντως το κλιματιστικό που εγκατέστησε ο "ειδικός" με την "οφθαλμομετρική" μελέτη του μας δίνει 40-26=14°C.

Δεν μπορεί να απαιτήσουμε με το ίδιο split να έχουμε έξω 5°C και μέσα να έχουμε 21°C (21-5=16°C>14°C).

 

Επίσης οι περισσότεροι έχουν βάλει ότι πιο οικονομικό υπάρχει. Τα οικονομικά κλιματιστικά δεν έχουν συστήματα απόψυξης και γενικότερα δεν είναι σχεδιασμένα για χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε όταν μειώνεται σημαντικά η θερμοκρασία η απόδοσή τους μειώνεται κατακόρυφα.

 

Αν γίνει σωστή μόνωση και σωστή μελέτη τα split είναι ΙΔΑΝΙΚΑ για θέρμανση και ψύξη. Έχω δει split με COP >5 (SCOP έως 6.2),  δεν υπάρχει κεντρική αντλία θερμότητας με τέτοια απόδοση.

Link to comment
Share on other sites

Μαύρα μαντάτα για τους ενεργειακούς επιθεωρητές... Άντε τώρα να πάει κατοικία του 70-80' Β κατηγορία... Θα πρέπει να αλλάξει τα πάντα που σημαίνει ότι θα τα σκάσει χοντρά. Ποιος θα είναι αυτός την σημερινή εποχή; Και για πιο λόγο στην τελική; Από Η σε Β αν δεν πειράξεις κέλυφος δεν πας που να χτυπιέσαι όποτε άκυρο.. Μια ελπίδα υπήρχε πάει και αυτή

Στο προηγούμενο οι περισσότεροι άλλαζαν κουφώματα για αισθητικούς λόγους πιο πολύ άντε βάζανε και έναν ηλιακό που τον είχανε σταμπάρει καιρό (και αν υπήρχε ο χώρος) τώρα θα πρέπει να κάνουν ανακαίνιση

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

 

Γι' αυτό επιτρέπεις να μπουν κι άλλοι σε ακριβότερες περιοχές που θεωρητικά έχουν χρήματα για να ξοδέψουν και δεν θα τους χάλαγε μια βοήθεια... :P

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι στην Α ζωνη.

 

Ε πες το έτσι βρε συνάδελφε άρα μιλάμε για άλλα δεδομένα. Εσείς δεν έχετε χειμώνα. Το ίδιο κ με τον Ikaro που γράφει ότι αλλάζουν μόνο τα κουφώματα στην Αθήνα. Εγώ μιλάω για Θεσσαλονίκη. Για ένα ελλιπώς μονωμένο διάμερισμα 80 τμ με λέβητα πετρελαίου (που είναι η πλειοψηφία των υφιστάμενων διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη), θα πληρώνει  κάποιος σε πετρελαίο από 500Ε το χρόνο (εάν είναι ενδιάμεσος όροφος και καλυμμένο από πολλές πλευρές) έως 1.500€ το χρόνο (εάν είναι πρώτος ή τελευταίος και εκτεθειμένο). Σε ένα τέτοιο διαμέρισμα με 15.000Ε προυπολογισμό, μπορείς να κάνεις θερμομόνωση, κουφώματα, αέριο και ηλιακό και να ανέβει στην κατηγορία Β κ πάνω. Μετά τις παρεμβάσεις το κόστος για το αέριο θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 200€ το χρόνο ανάλογα με το χειμώνα. Έαν κάποιος είναι στο 70% θα κάνει απόσβεση του κόστους των παρεμβάσεων περίπου σε 3 με 4 χρόνια. Άρα είναι μονόδρομος,  να προχωρήσει σε όλες τις παρεμβάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ίδωμεν. Με εισοδηματικά κριτήρια θα είναι έτσι κι αλλιώς οι απαιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση, οπότε εν αναμονή.

Link to comment
Share on other sites

nik εγώ έχω 3 split daikin (αυτονομία σε επίπεδο δωματίου) με 100% κάλυψη τα οποία δίνουν (ονομαστικό) cop=4.5 και eer=6.

 

Ποια μοντέλα της Daikin έχεις;

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι τα κλιματιστικά split για θέρμανση στο σπίτι. Όσοι μιλάνε περί παγώματος όταν τα κλείνεις και μπλα μπλα, προφανώς μιλάμε για λανθασμένη επιλογή κλιματιστικού και χαμηλότερης ισχύος μηχάνημα από τις θερμικές ανάγκες του χώρου.

 

Όσο για το νέο εξοικονομώ, η αλλαγή που θα περάσει αποτελεί και την οριστική ταφόπλακα του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το νέο εξοικονομώ, η αλλαγή που θα περάσει αποτελεί και την οριστική ταφόπλακα του προγράμματος.

 

Περι Β' λές;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.