Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησία-χωματόδρομος.


Recommended Posts

το έχω ξαναγράψει για παρόμοιο θέμα αλλά μάλλον δεν με καταλάβατε μερικοί.κ επειδή αρχίζω κ αναβάζω πίεση κ επειδή το θέμα είναι σοβαρό.θα συμφωνήσω ότι πρέπει να γίνει ψάξιμο με το 5 άρι, πρέπει να ψαχτεί (αν υπάρχει) η απόφαση νομάρχη, πρέπει, πρέπει...πρέπει ο μηχανικός να κάνει τον τιραμόλα..όλα κατανονητά.κ ρωτώ.ΓΙΑΤΙ κ κάποια ρημάδα υπηρεσία να μην αναλάβει ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ? στείλε 2-3 αντίγραφα του τοπογραφικού με την υφιστάμενη κατάσταση στην τεχνική Υπηρεσία του τοπικού Δήμου και με μια αίτηση για χαρακτηρισμό του υφιστάμενου δρόμου να σου απαντήσουν!κ εγώ σου λέω άντε και είναι ιδιωτικός.μπορείς αύριο το πρωί να πας να τον κλείσεις?4 μέτρα είναι...εδώ άλλοι για να "βγάλουν" πρόσωπο σε αγροτικό βαφτίζουν το κρέας ψάρι κ εσύ θα αγνοήσεις 4 μέτρα δρόμο???στο φινάλε δεν ευθύνεται ο μηχανικός για το αν κάποιος είχε το χωράφι του "ξέφραγο αμπέλι" κ είτε οικιοθελώς έιτε εν αγνοία του (αλλά χωρίς να το κάνει κάτι να δηλώσει την κυριότητά του επί αυτού) άφησε να περάσει δρόμος από μέσα.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.κ θα σου πω και το άλλο.έχετε πάει ποτέ σε εκτός σχεδίου να αποτυπώσετε όμορο αγροτεμάχιο από αυτό που είχατε πριν καιρό αποτυπώσει?ΤΟ ΓΕΛΙΟ!!οι αλληλοεπικαλύψεις είναι για γέλια από τα υποδεικνυόμενα όρια!κ εκέι έρχεται ο μηχανικός που πρέπει να κρατήσει ισορροπίες.σκέψου λοιπόν εσύ να έχεις φάει 10 μέρες στις Υπηρεσίες, να έχεις βγάλει τα μάτια σου για μια απόφαση και να πεις ότι είναι ιδιωτικός και να σε φωνάξει κάποια στιγμή ο δίπλα να του αποτυπώσεις το δικό του!εκείνος θα θεωρεί ότι εχει προσωπο σε αγροτικό δρόμο και θα ονειρεύεται ήδη το νέο του σπίτι.άντε εξήγησέ του...για να συνοψίσουμε.κάνε το δικό σου ψάξιμο αλλά μέχρι εκεί.εφόσον είσαι στο 50 - 50 για το τι είναι ο δρόμος άσε να αποφανθεί η τεχνική υπηρεσία.η διαδικασία για την αίτηση και την αυτοψία ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ.κ εσύ θα είσαι οκ και ο πελάτης δεν θα μπορεί να έχει αμφιβολία ούτε για σένα ούτε για τίποτα γιατί θα έχει απάντηση από Δημόσια υπηρεσία.

και κάτι τελευταίο..ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΗΡΕΣ????????ρωτάω εγώ......

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι η απαντηση του varvaris τα καλυψε ολα.

 

gzin δεν εχουν ολοι οι δημοι τεχνικη υπηρεσια, θα σε παραπεψουν στη νομαρχια η οποια μαλλον θα δηλωσει αγνοια και θα σε ξαναστειλει πισω στο δημο που καποτε ηταν κοινοτητα και τρεχα γυρευε..... Για την προκαταβολη συμφωνω :)

Link to comment
Share on other sites

Giorgeron, για το αν και το πώς του δρόμου είναι σημαντικό και σε ποια υπηρεσία/δικαστήριο θα χρησιμοποιηθεί το τοπογραφικό που θα συντάξεις. Σου προτείνω λοιπόν να ερευνήσεις και το τι συνηθίζεται καθώς και το πώς έχουν χαρακτηρίσει το δρόμο σε γειτονικές ιδιοκτησίες. Η πιο απλή αντιμετώπιση είναι να τον αποτυπώσεις ως έχει και να γράψεις ένα "αγροτική οδός"...

Link to comment
Share on other sites

Giorgeron, κάνε έρευνα όπως σε συμβούλεψαν οι συνάδελφοι αφού όμως πρώτα κατοχυρώσεις την απαραίτητη για την εργασία σου αμοιβή.

Κάνε έρευνα χαρτών ΓΥΣ, αεροφωτογραφιών για να εξακριβώσεις την παλαιότητα του δρόμου.

Προχώρησε την έρευνά σου σε υπηρεσίες όπως είπε και ο gzin. Είναι πιθανό όμως η Νομαρχία να σε παραπέμψει στον οικείο Δήμο με την αιτιολογία ότι αυτός έχει την υποχρέωση συντήρησης του δρόμου. Με τη σειρά του ο Δήμος μπορεί να σου απαντήσει ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τον δρόμο αφού δεν τηρεί αρχείο χαρακτηρισμών...

 

Άποψη μου είναι ότι είναι προτιμότερο αν δεν είσαι σίγουρος για το αν ο δρόμος είναι ιδιωτικός να μην τον ενσωματώσεις στη ιδιοκτησία και να τον δείξεις ώς αγροτικό όπως είπε ο p.varvaris, εμφανίζοντας ουσιαστικά δυό αγροτεμάχια.

 

Ξαναδιάβασε την συμβουλή του Θεοχάρη. Ανάλογα τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν μπορείς να βελτιώσεις την χάραξη του δρόμου...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Εαν ο χωματόδρομος δεν ενώνει οικισμούς, απλά χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε αγροτεμάχια, τότε τι γίνεται; είναι ιδιωτικός; χωρίζει το γήπεδο σε δυο τμήματα;

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα.Καλώς σας βρήκα. Γράφω εδώ για πρώτη φορά.

Για το θέμα παραπάνω.Δίπλα από τυφλό εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο από τον προπάππου μου , ανοίχτηκε χωματόδρομος 4 μ πλάτος και έφτασε μέχρι το μπροστινό από το δικό μου αγροτεμάχιο. Ο κάθε ιδιοκτήτης άφησε 2 μέτρα δεξιά η αριστερά. Επειδή ο μπροστινός ($*@) μου δεν μου αφήνει περασά όπως του άφησαν αυτού οι μπροστινοί του, και του τσιμεντόστρωσαν τον δρόμο απο τον δήμο, εκανα αίτηση στον δήμο το 2006 για το εάν α) εάν ο δρόμος είναι ιδιωτικός η δημοτικός (δημόσιος) β) ο δήμος τσιμεντοστρώνει ιδιωτικούς δρόμους.

Επειδή δεν μου απαντούσαν αποτάθηκα στον συνήγορο του πολίτη και με τα πολλά ,μου απάντησαν οτι "σας γνωρίζουμε οτι ο αναφερόμενος δρόμος δεν έχει χαρακτηριστεί δημοτικός,όπως φαίνετε απο τα τηρούμενα αρχεία μας . Επίσης ο δρόμος αυτός διαστρώθηκε με μπετόν αρμέ μερικώς, σε δύσβατο σημείο του, μετά απο αίτηση παρόδιων ιδιοκτητών".

Edited by dimos40
Link to comment
Share on other sites

καλημερα,

εχουμε χωραφι 23 στρ.. απο τον παππου...και -οπως ειπωθηκε- χωρις κανεναν τιτλο.

Σε ενα σημειο περναει αγροτικος δρομος που το κοβει σε 3 στρ. και 20 στρ.

δλδ ενας ιδιωτικος δρομος που εξυπηρετει και τα διπλανα χωραφια...

τα 23 στρ. ειναι δεδομενα..

αυτο που μπορει να γινει ειναι να μεταβιβασει ο ενας αδελφος , λογω νομης και κατοχης απο ατυπη δωρεα απο τον παππου πριν 30 χρονια, στο παιδι του ενα τμημα και ο αλλος το αλλο τμημα και ο δρομος να δειχτει αναμεσα στα τμηματα αυτα ως " αγροτικος δρομος"

Υπαρχει ομως το προβλημα οτι ο δρομος εξυπηρετει και τους εκατερωθεν που περναγαν απο εκει...

Επομενως πρεπει να γινει ενα "Π" και να επιστρεφει ο δρομος εκει που ηταν στα διπλανα χωραφια.

αλλο καλυτερο δεν βλεπω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.