Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 088 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα πριν την 28.07.2011 - Περίπτωση 1 (Κατασκευές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενους νόμους)


Recommended Posts

Άρα, στη τότε μελέτη έγινε λάθος καθώς ο χώρος που δεσμεύονταν για χώρο στάθμευσης δεν προσμετρούσε στη δόμηση. Όμως, μένουμε στο Δ.κάλυψης που δείχνει στον υπολογισμό πραγματοποιούμενου Σ.Δ τον χώρο να προσμετρά στον Σ.Δ. Συνεχίζω να μην αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο τα 40 τμ του χώρου θα μπορούσαν να "μεταφερθούν" αφού σήμερα η υφιστάμενη χρήση αφορά κατάστημα (κύρια χρήση) και η τότε χρήση  που αφορούσε θέση στάθμευσης, είχε δεσμεύσει την επιφάνεια στη δόμηση. Αυτό που μένεις να δεις είναι όλα τα παραπάνω. Διατάξεις ΝΟΚ, έλεγχος όλου του ακινήτου, επιτρεπόμενο ύψος, θέσεις στάθμευσης κλπ.

Link to comment
Share on other sites

οχι... Τον χώρο δεν τον είχε βάλει ο συμβολαιογράφος, δεν τον δέσμευσε ο συμβολαιογράφος τα 40τμ σαν χώρο στάθμευσης. Ο μελετητής Αρχιτέκτονας Μηχανικός κατά την ταπεινή μου άποψη μέτραγε τον χώρο σαν ΣΔ ενώ μπορούσε να μην τον μετρήσει, καθώς ήταν χώρος στάθμευσης. Μετά εγώ ουσιαστικά το ξαναβάζω στην δόμηση του ακινήτου αφού τον τακτοποιώ να υπάρχει νόμιμα σαν κατάστημα. Η αλλαγή χρήσης είχε γίνει, σήμερα έχουμε κατάστημα, ο π ότε Συνάδελφε, λέω.. Αφού έχει μετρήσει 2 φορές σαν δόμηση, δεν μπορώ να αφαιρέσω την μια?

Link to comment
Share on other sites

Ας το πω τρίτη φορά. Ο χώρος στάθμευσης δεν θα προσμετρούσε στο Σ.Δ αν είχε δεσμευτεί συμβολαιογραφικά για την εν λόγω χρήση. Αν λοιπόν δεν υπήρχε δέσμευση τότε ορθώς τον προσμέτρησε. Ξεκαθαρίσαμε λοιπόν ότι ο χώρος με εγκεκριμένη χρήση προσμέτρησε στο Σ.Δ. Η συνέχεια είναι η εγκατάσταση αυθαίρετης χρήσης καταστήματος και η ρύθμιση αυτής με αναστολή κυρώσεων για 40 έτη μέσω του Ν. 3843/10. Είμαστε σε αυτό το σημείο σήμερα. Από που "περισσεύει" ο ΣΔ για να τον χρησιμοποιήσεις; (δεν προσμέτρησε δυο φορές ο χώρος. Προσμέτρησε στην αρχική χρήση ως κλειστός χώρος στάθμευσης και σήμερα λόγω υφιστάμενης χρήσης και πάλι προσμετρά και δεν αφαιρείται από τη δόμηση). Νομίζω ότι το ξεκαθαρίσαμε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

σε αυτήν την περίπτωση να ψάξω τότε αν η θέση έχει δεσμευτεί συμβολαιογραφικά, γιατί τότε κακώς τον μετράει σαν δόμηση "που υλοποιείται στο οικόπεδο". Αρα θα μπορούσα να ισχυριστώ στην ΥΔΟΜ να αφαιρεθεί από το ΔΚ, ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την γνώση σου Pavlo33 όταν θα έχεις χρόνο απάντησε μου σε παρακαλώ αν μπορεί να γίνει έτσι, εφόσον έχει δεσμευτεί. 

Link to comment
Share on other sites

Aκόμη και έτσι να είναι, δηλαδή να έχεις την πράξη δέσμευσης (και να μην αναγράφεται στο Δ.Κ) θα πρέπει να γίνει κάποια διόρθωση ενδεχομένως με ενημέρωση της αρχικής άδειας προκειμένου να φανεί. Όμως, ακόμη και έτσι να γίνει ο χώρος σήμερα προσμετρά στη δόμηση λόγω της χρήσης του οπότε δεν κερδίζεις τίποτα. Αν θες να δεις από που μπορεί να προκύψει περίσσευμα Σ.Δ δες τις διατάξεις του ΝΟΚ (αφαίρεση επιφάνειας κλιμ/σιου, φυτεμένα δώματα κλπ). Επιπλέον δες αν καλύπτεσαι από τις θέσεις στάθμευσης καθώς η μια που πλέον έχει καταργηθεί, μήπως ήταν μέσα στις υποχρεωτικές για την έκδοση της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, Arche said:

....................η ρύθμιση αυθαιρέτων του parking το οποίο είχε μετατραπεί σε κατάστημα και επίσης είχε συνενωθεί με ένα άλλο κατάστημα στο ισόγειο. Ρυθμίστηκε να υπάρχει νόμιμα σαν κατάστημα με τον Ν.3843/10.......

Καλά βρε μπαγάσα Άρτσι, την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης την ρύθμισες με τον 3843, την αυθαίρετη συνένωση πως το κατάφερες;

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν την αυθαίρετη συνένωση δεν θυμάμαι αν το έχω δηλώσει, είναι και παλιά η ρύθμιση, δεν έχει γίνει και τίποτα τρομερό, μην νομίζεις, σε έναν τοίχο περίπου 12εκ πλάτος έχει ανοιχτεί ένα άνοιγμα περίπου 85εκ. Δεν έχει γίνει τίποτα σπουδαίο εκεί Ψηλέ..

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

On 9/5/2024 at 1:47 ΜΜ, Arche said:

....... Μπορώ να πάρω τα μέτρα του από το ΔΚ, να πω ότι μπορεί να υπάρχει σαν κατάστημα με την ρύθμιση με τον 3843, και να πάρω τα μέτρα του από το ΔΚ να τα μεταφέρω σε ανέγερση ιδιοκτησίας στο βατό δώμα?

Όχι δεν μπορείς! Με τον 3843 ρύθμισες την "αλλαγή χρήσης" και τίποτε περισσότερο! Η επιφάνεια αυτή προσμετρά σήμερα στο ΣΔ... Δεν έχει καμία σημασία το αν προσμετρούσε και τότε.... Κάνοντας σήμερα μια μελέτη για το συνολικό ακίνητο (προσμετρώντας και όλα όσα οφείλουν να προσμετρηθούν στο ΣΔ) θα δεις αν υπάρχει υπόλοιπο για extra δόμηση στο δώμα ή όπου αλλού. Προσοχή όμως στο ακίνητο υφίσταται ΣΟΙ.

Χριστός Ανέστη!

Υ.Γ. Έχεις ακόμα να ρυθμίσεις την αυθαίρετη λειτουργική συνένωση.....

 

On 9/5/2024 at 6:52 ΜΜ, Arche said:

Λοιπόν την αυθαίρετη συνένωση δεν θυμάμαι αν το έχω δηλώσει.......

Δεν ρυθμίζονταν με τον 3843 αυτό....

On 9/5/2024 at 6:52 ΜΜ, Arche said:

Δεν έχει γίνει τίποτα σπουδαίο εκεί....

Ναι βρε μπαγάσα, Πιστοποιητικό ΗΤΑ δεν εκδίδεται!

On 9/5/2024 at 6:52 ΜΜ, Arche said:

....Ψηλέ..

Όταν ήμουν π.χ. 40 ετών ήμουν 1,85... δεν το λες και ψηλό.... Σήμερα στα 62 μου έχω μαζέψει (λέω αλήθεια)!!!! Φτάνω δεν φτάνω τα 1,82....

Link to comment
Share on other sites

Σε έχω πετύχει, εγώ με 1,80 στα 44μου σήμερα, 51 έχω βρεθεί στα 1,79 όταν καμαρώνω. Αρα ψηλός είσαι.
Εντάξει το βλέπω πως πάμε για άλλα, εκεί δεν είναι εύκολο, ο Δήμος Περιστέρι και η ιδιοκτήτρια έχει αποκλειστική χρήση δώματος, να χτίσει όμως το βλέπω ΠΟΛΥ Δύσκολο... Εχω αρχίσει να το κοιτάω τελευταία και την μεγάλη τάπα την ρίχνει ο όγκος που φαίνεται να έχει εξαντληθεί ο επιτρεπόμενος με την πολ/κια όπως έχει φτιαχτεί. Μια ΜΣΔ αν επιτρεπόταν, αν έχει αλλάξει και κάτι με τον όγκο, αν βρω κάτι λάθος σε σεντόνι, πχ πάλι πρόσφατα μελετούσα μια κάτοψη pilotis κάλυψη περίπου 150τμ, ο χουβαρντάς ο αρχιτέκτων έχει φτιάξει τώρα το 50% της pilotis κλειστούς χώρους και σωστά το βάζει στην δόμηση, αν θυμάσαι τώρα άδεια του 2005 επιτρεπόταν να κλείσει το 50% της pilotis και σωστά το έβαλε στην δόμηση, ένα κατάστημα και το κλιμακοστάσιο 15τμ υπήρχε εκεί. Και τι έχει φτιάξει τώρα ο μεγάλος???
Εχει βάλει στην δόμηση και το άλλο 50% που είναι ανοιχτό, pilotis!!! Αν έχεις περίσσεια δόμησης όπου θέλεις την βάζεις! Ο ιδιοκτήτης σήμερα θέλει να κάνει προσθήκη ορόφου και ψάχναμε που είχε πάει η δόμηση γιατί το ξέραμε με το κτίριο που έχει κτιστεί η δόμηση, μέχρι που την βρήκαμε στην pilotis, πιστεύαμε ότι δεν είχε εξαντληθεί.
Τις φιλικές μου Καλησπέρες, Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!!

Link to comment
Share on other sites

47 λεπτά πριν, Arche said:

...........1,80 στα 44μου σήμερα, 51 έχω βρεθεί στα 1,79 όταν καμαρώνω....

Θα μας τρελάνεις πατριώτη;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.