Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4495/17


Recommended Posts

Συνάδελφε pirsogiannis καλησπέρα,

Εγώ έχω δική μου περίπτωση, όπου δεν πρόλαβα να ανεβάσω εγκαίρως τα διακιολογητικά στο σύστημα, λόγω προσωπικών θεμάτων. Μίλησα και τηλεφωνικά και με email με το ΤΕΕ και μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας της δήλωσης, και να προχωρήσω στην υποβολή των δικαιολογητικών.

 

 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Περίεργο δεν είναι αυτό όμως? Τότε γιατί υπάρχει το 18μηνο όριο υποβολής δικαιολογητικών?

καλημέρα κι από μένα. Ο συνάδελφος (και φίλος) το έφερε ολίγον τι βαρέως που δεν τον είχαν εξοφλήσει, ωστόσο σεβόμενος την κατάσταση που δημιουργήθηκε, έκανε μια-δυο οχλήσεις ήπιες και μετά το άφησε το θέμα...θυμάμαι πως του είχα ξαναπεί ότι τα δικαιολογητικά να κοιτάξει να τα ανεβάσει, ωστόσο φέρθηκε ολίγον τί αρνταν...δεν βαριέσαι μου έλεγε :-D

είχε επιλέξει εφάπαξ καταβολή εντός μήνα με έκπτωση 20%, η οποία προφανώς χάθηκε. ξαναυποβάλει την δήλωση (αν όπως λες δεν πάει σε δημιουργία νέας δήλωσης) για να επαναυπολογιστεί το πρόστιμο χωρίς την έκπτωση και κάνει πληρωμές ο ιδιοκτήτης? και το σύστημα δέχεται κανονικά υποβολή δικαιολογητικών παρότι έχει περάσει το όριο? (στις δικές μου ελέω ψυχαναγκασμού, ανεβάζω πάντα άμεσα δικαιολογητικά, οπότε δεν το γνωρίζω το θέμα...)

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ προσπαθώ να ανεβάζω άμεσα τα δικαιολογητικά, αλλά τυχαίνει να παρουσιάζονται και κωλύματα ορισμένες φορές. 

Προφανώς το 18 μηνο υπάρχει προκειμένου να γίνεται η υποβολή των δικαιολογητικών και σίγουρα αυτό είναι το θεμιτό. Ωστόσο, ο 4178 έχει λήξει εδώ και 3 χρόνια σχεδόν και ακόμα παίρνει παρατάσεις για την υποβολή των δικαιολογητικών...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η περίπτωση σου ήταν μεταφορά από τον 4178 στον 4495 ή απ'ευθείας 4495 ?

εδιτ: άκυρη η ερώτηση, αν ήσουν μεταφορά από 4178 θα είχες ακόμη προθεσμία..

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Και εμένα στο ΤΕΕ την ίδια απάντηση μου είχαν δώσει. ¨Οτι δεν κινειται καμία διαδικασία, δε το κοιτάει κανείς και να ανεβάσω ό τι θέλω.

Όσον αφορά για την έκπτωση που λες, δες αυτο μήπως σε βοηθήσει

Γράφει στο Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 – 14.11.2017 Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών, κατάθεσης ειδικού προστίμου

 Αν δεν καταβληθεί εμπροθέσμως το ποσό της δόσης, ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο εξόφλησης, το ανεξόφλητο ποσό προστίμου προσαυξάνεται κατά ένα τοις εκατό (1%) για κάθε μήνα καθυστέρησης. Στις περιπτώσεις που καταστεί ληξιπρόθεσμο ποσό εφάπαξ εξόφλησης ή εξόφλησης του 30% του ειδικού προστίμου, η προσαύξηση θα υπολογίζεται στο σύνολο του εφάπαξ ποσού ή του 30% του ειδικού προστίμου με διατήρηση του δικαιώματος έκπτωσης. Προσαυξήσεις που επιβάλλονται από την καθυστέρηση καταβολής πληρωμών δεν μεταβάλλονται από τυχόν μεταγενέστερη τροποποίηση του ενιαίου ειδικού προστίμου ή αλλαγή του τρόπου εξόφλησης.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω οτι αν εισαι σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ δήλωση , και κάνεις λάθος ανέβασμα αρχείου, ζητάς στα ΑΙΤΗΜΑΤΑ να μεταβεί σε υπαγωγή με 10€ για να κάνεις τη διορθωση.

Το βρίσκω ενοχλητικό αυτό το 10€ σαν διαδικασία για μικροσφάλματα -λαθος αρχείο (όχι οτι ειναι αμελητέο το ποσο). Αλλωστε αυτό έγινε για να μπορούν να γίνουν σοβαρές διορθώσεις (πχ αλλα τ.μ., επανυπολογισμός προστίμου κλπ)
Στην περίπτωση μου ανέβασα την ΤΕΧΝ ΕΚΘΕΣΗ v.1 αντί για την ΤΕΧΝ ΕΚΘΕΣΗ v.3 (3 φύλλα WORD παραπάνω με ουσιώδεις αναφορές) ..σκέφτομαι να ανεβάσω την ΤΕΧΝ ΕΚΘΕΣΗ v.3 στα "ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ" αντι να κάνω διαδικασίες επιστροφής σε υπαγωγή κλπ .. ΓΝΩΜΕΣ;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν ανεβάζεις στη τεχνική έκθεση τη τεχνική έκθεση ν.3.?μη ξεχνάμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που το ίδιο το σύστημα πετάει ένα αρχείο σε άλλο λινκ ενώ εσύ είχες επιλέξει το σωστό. και σε αυτή τη περίπτωση σου λένε ξαναανεβασε. Οπότε βάλτην στη σωστή της θέση. Εγώ σε ίδια περίπτωση το είχα ονομάσει tade_orthiepanalipsi ή tade_final.

Υγ άνθρωποι είμαστε. Είδες το σφάλμα και το διόρθωσες. Αυτό είναι το σημαντικό.

 

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.