Jump to content

sissy_arch

Core Members
 • Posts

  585
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by sissy_arch

 1. Καλημέρα. Οριζόντια ιδιοκτησία -ήτοι διαμέρισμα ισογείου-διαχωρίζεται αυθαίρετα σε δυο διαμερίσματα. Το 2018 γίνεται αποδοχή κληρονομιάς που το αναφέρει ως ενιαίο. Επειδή δεν απαιτούνταν βεβαίωση προχωράω εγώ σε ρύθμιση ως ΔΔ και μετά έκδοση 2 ταυτοτήτων για τη τροποποίηση της σύστασης και τη μεταβίβαση; ευχαριστώ!
 2. καλημέρα συνάδελφοι! θα μπορούσατε να μου πείτε ΤΖ για Πιερίων 23 Ηλιούπολη; ευχαριστώ!
 3. Αν εγώ εκδόσω την αδεια μόνο (έχει αναλάβει άλλος τις εργασίες) εγώ πρέπει να εκδόσω τα χαρτιά για τον κάδο?
 4. Καλημέρα και από εμένα. Θέλω να κάνω ακριβώς το ίδιο, μια αποθήκη που είχε τακτοποιηθεί να κατεδαφιστεί. Αυτό γίνεται μεσω των e adeies? έτσι βγαίνει? χρειάζεται και απόβλητα? σε ευχαριστώ πολύ!
 5. Καλημέρα συνάδελφοι. Ψάχνοντας στο forum δεν βρήκα κάτι οπότε ξεκινάω αυτό το θέμα ελπίζοντας να με κατατοπίσετε. Σε εκτός σχεδίου ακίνητο έχει δημιουργηθεί ενας χώρος για πισίνα, ο οποίος όμως δε λειτουεγεί ως πισίνα. Ο ιδιοκτήτης θα ήθελε να μην την ολοκληρώσει, αλλά να ανοίξει μια πόρτα (από το υπόγειο του, το οποίο έχει ρυθμιστεί και αλλάξη χρ'ηση και είναι κύρια) και να βγαίνει εκεί, ως μια αυλή, σαν ένα τεράστιο cours anglaise. πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Θα πρέπει να δηλωθεί κάπου ότι αυτό δεν αποτελεί κολυμβητική δεξαμενή, και μετά να γίνει πχ ένας έλεγχος επάρκειας αν για το άνοιγμα απαιτείται κοπή κάποιου τοιχείου; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 6. Να σου πω την αλήθεια δεν μου έχει ξανατύχει να αναγράφεται σε συμβόλαιο δικαίωμα να ανεγείρει διαμερίσματα κλπ, μόνο να διαχωρίζει, συνενώνει, αέρας κλπ. Οπότε ας μας πει ο Δημήτρης. Το γράφει και στο συμβόλαιο αγοράς του αυτό;
 7. Δεν υπήρχε κατά τη σύσταση η οροφή του ορόφου του πελάτη σου; σα στάθμη δηλαδή το δώμα αυτό δεν υπήρχες ασε τα 20τμ που δομήθηκαν, η στάθμη αυτή του δώματος δεν υπήρχε;;;
 8. Αυθαίρετο δώμα εννοείς το χώρο των 20 τμ, σωστά; Γιατί δεν είχε τακτοποιηθεί πριν το συμβόλαιο; απ' ότι καταλαβαίνω το αγόρασε πρόσφατα.Στη σύσταση αυτός ο χώρος αναφέρεται ως κοινόχρηστος ή με αποκλειστική;
 9. Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα τα φώτα σας για την αντιμετώπιση της εξής περίπτωσης: Σε οικοδομή (του 1976) έχει μεταφερθεί το κεντρικό κλιμακοστάσιο σε άλλη θέση από εκείνη που δείχνει η άδεια, Αυτό συμβαίνει στο ισόγειο και Α όροφο, γιατί στο υπόγειο δε φτιάχτηκε ποτέ (κάνανε μια εξωτερική σκάλα που σε πάει στο υπόγειο.). Το υπόγειο εχει 3843 για την αλλαγή χρήσης και τη μετατροπή σε κατοικία. Σχέδια σύστασης (εάν έχει γίνει) δεν έχω αλλά έστω ότι είναι ίδια με της αδείας. Η μετακίνηση αυτή θεωρείται ΔΔ? Στο υπόγειο που έχει αυτά τα τμ που τους έκανε αλλαγή χρήσης αλλά θα έπρεπε να είναι σκάλα κάνω κάτι?
 10. Κάθε φορά τα πληρώνω μολις έρθουν για να μη ξεχαστώ και καταθέτω ακριβώς το ποσό... δε ξέρω...λες ε? θα δειξει
 11. παιδια επιβαρυνσεις προσθετα τελη 2,12 ευρω τι ειναι/??σας μπηκε και εσας???
 12. Καλημερα!!!!Θα ήταν εύκολο να έχουμε τιμή ζώνης για Σειρήνων 4 Π. Φάληρο και Λαβυρίνθου Κρήτης 24 Άγιος Δημήτριος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
 13. καλησπέρα και από εμένα!Έχουμε τιμή ζώνης για οικισμό "Παλιοστάνη" στα Λευκάκια Ναυπλίου? Συντεταγμ: 399747.9574125813 4157234.6753026517
 14. Καλημέρα, σε ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις, θέλω να μετακινήσω το μπάνιο 2 μέτρα, χρειάζεται υδραυλική μελέτη? αφορά διαμέρισμα, σε διώροφη πολυκατοικία. Παύλο με πρόλαβες με το "διώροφος", ευχαριστώ!
 15. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλημέρα. Σε ακίνητο με ρύθμιση 3843 έγινε ρύθμιση εκτός του Η/Χ και...τμήματος φωταγωγού! μπορουσε να γίνει αυτό? δεν έχω καθόλου επαφή με το νόμο αυτό καθώς ήμουν φοιτήτρια, αλλά δεν έχω ξαναδεί να ρυθμίζεται φωταγωγός, ήτοι χώρος εκτός νομίμου όγκου. Τι γίνεται?τι να κάνω?
 16. Kαλημέρα σας, καλό θα ήταν να πληρωθεί ενας πολιτικός μηχανικός για να σας συντάξει μια τεχνική έκθεση, για την αιτία (όσο αυτό μπορεί να γίνει μακροσκοπικά η εκτίμηση) και την επιδιόρθωση. Ισως ζητήσει και κάποια εξτρα διαγνωστικά. Για αρχη πάντως μην ψάχνετε προσφορές για την επισκευή. Δείτε το ίδιο το πρόβλημα και όταν καταλήξετε στην επισκευή με τρόπο, υλικά, προδιαγραφές κλπ θα ζήτήσετε προσφορές.
 17. γραφει λοιπόν το εξής..."Τεχνική έκθεση του μηχανικού ή γεωπόνου στην οποία περιγράφεται ο λόγος για τον οποίο επιβάλλεται η κοπή και βεβαιώνεται ότι τα δέντρα δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφούς νομοθεσίας." Αυτες τις διατάξεις και τη συναφη νομοθεσία ρωτάω....
 18. Συνάδελφοι καλημέρα !Σε οικόπεδο στο Χαλάνδρι θέλουν οι ιδιοκτήτες να κόψουν ένα πεύκο εντός του οικοπέδου τους γιατί έχει μεγαλώσει πολύ και οι ρίζες του πλέον έχουν αρχίσει να σηκώνουν τις μάντρες κλπ. Σε ερώτηση μου στην πολεοδομία μιας και είναι κοντά στο ρέμα αλλά και το ίδιο το δέντρο είναι πεύκο μου λέει κοίτα το 29 ως ισχύει. Της λεω το κοιτάω αλλά βάζει κάποια θέματα (προστασία κλπ) που δε ξέρω που να τα βρω, που να τα βρω? η απάντηση ηταν πάλι κοίτα το 29 ως ισχύει. Καμία βοήθεια. Ξέρετε κάτι παραπάνω εσείς?
 19. Σε ευχαριστώ πολυ, αρα πάω με τους τωρινούς για τη προσθήκη, αυτό καταλαβαίνω, βάσει του 23 παρ.3. Σωστά?
 20. Καλημέρα συνάδελφοι!Εχω την εξής ερώτηση: σε οικόπεδο εντός σχεδίου με άδει;α που εκδόθηκε το 1997 ξεκίνησε οικοδομή δεν ολοκληρώθηκεκαι στης οποίας το διάγραμμα αναφέρει συντελεστή κάλυψης 70%. Στους σημερινούς όρους δόμησης όμως στην κάλυψη αναφέρει ως ΝΟΚ. Στο άρθρο 12 λοιπόν αναφέρει έως 60% (εξασφαλίζω τα 120 με αυτό το ποσοστό). Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να χρησιμοποιήσω την παλιά κάλυψη? Διότι θέλω να βγάλω μια άδεια να χτιστούν και οι υπόλοιποι όροφοι που δεν είχαν χτιστεί, και η κάλυψης η υφιστάμενη είναι στο 70%. Ή αφήνω τα υφιστάμενα και στα νέα υλοποιώ άλλη κάλυψη? Δεν μου έχει ξανατύχει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 21. μα ναι!δε λεω κατι, αυτη θα βγάλω και αυτη ζητάνε, το ερώτημα είναι: όταν από τις αναφερόμενες εργασίες αυτού του άρθορυ εγώ κάνω κάτι που δεν αφορά όψη κλπ, αλλά συμπληρωνω μεσα έπιπλα, βάζω τα μπάνια κλπ, υπάρχει περίπτωση να θέλει εγκριση αρχαιολογίας? ¨Η αν είναι η περιοχή τέτοια θα θέλει πχ το χαρτί της αρχαιολογίας ότι "για αυτά δε θέλετε την άδεια μας". Αυτό ρωτάω (η υπάλληλος για το νησί λείπει, οπότε θα σας εχω επίσημα νέα τη Δευτέρα...)
 22. Έχω επικοινωνήσει. Θέλει αυτό που έγραψα (όπως ακριβώς το αναφέρω, που είναι και η βεβαίωση του 30). Καμία τετοια εργασία δε θα γίνει Παύλο, απλά θα μπούν τα πλακάκια, τα μπάνια και οι ντουλάπες και χρωματισμός. Τιποτα δε θα γκρεμιστεί, χτιστεί κλπ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.