Jump to content

sissy_arch

Core Members
 • Posts

  521
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by sissy_arch

 1. Καλημέρα και από εμένα!για αλλαγή χρήσης Η/Χ σε κατοικία, θέλω άδεια κατ3? λόγω αλλαγής στο ΔΔ?Πώς μπορώ να ξέρω ποιες μελέτες θα απαιτηθούν επιπρόσθετα, μιας και θα γίνει και θερμομόνωση στο δώμα αλλά και θερμοπρόσοψη? ευχαριστώ!
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι! Να ρωτήσω κάτι, σε αυθαίρετο του 1978, κατηγορία 2, η αλλαγή περιγράμματος, και κατι διάφορα της κατ3 είναι πως τα κάνουμε? βάζουμε ξεχωριστό ΦΚ ΚΑΤ 3 ή είναι κάτι άλλο, γιατί δεν έχω δουλέψει κατ 2 και φοβάμαι μη βγάλω έξτρα πρόστιμο. Ευχαριστώ!!!
 3. Καλημέρα!Θα ήθελα και εγω αν είναι εύκολο ΤΖ για Πέλοπος 27 Καισαριανή, και για Ακτή Θεμιστοκλέους 298 στη Καλλίπολη Πειραιά. Ευχαριστώ!
 4. Παιδιά, οι μηχανικοί που ειναι στον κατάλογο (λόγω του ότι είναι ελεγκτες) μπορούν να αρνηθούν τη δουλειά έτσι? γτ ειναι κοροιδία αυτο το πράγμα.
 5. Επιμένω τόσο καιρό να πάρουν συμβολαιογράφο. Αλλά ο δικηγόρος έχει φαγωθεί να ρωτήσει υποθηκοφυλακείο, και να δει, και να ψάξει νομολογία, κλπ. Ηθελα να δω αν έχει ξανατύχει σε κανέναν σας.
 6. Η κάτοψη πυλωτής τη δείχνει κανονικά.Νόμιμη είναι. Εχει και ενα διαμέρισμα και μια αποθήκη, το καθένα ξεχωριστή ΟΙ.
 7. τελεια!!!!θα πρεπει να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο, αν είναι μετα λίγότερα βάσει του ΔΚ?
 8. Καλημέρα, σε οικόπεδο με άδεια ανέγερσης του 2009, θέλουν να κόψουν ένα πέυκο στον ακάλυπτο, διότι είναι τεράστιο και σηκώνει την κατασκευή της εισόδου της πολυκατοικίας. Αυτό πάει με μικρή κλίμακα? Από το ΦΕΚ που αναφέρει ο Δημήτρης διαβάζω ότι: - Για την κοπή δένδρου/ων σε οικόπεδα, κατατίθενται: αα) Τεχνική έκθεση του μηχανικού ή γεωπόνου στην οποία περιγράφεται ο λόγος για τον οποίο επιβάλλεται η κοπή και βεβαιώνεται ότι τα δέντρα δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών γενικά εκτάσεων ή από διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας ή της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές ή άλλης συναφούς νομοθεσίας. Ειδικότερα για τις περιπτώσεις που εμπίπτουν σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο δηλώνεται ότι εξασφαλίζεται ο ελάχιστος υποχρεωτικός αριθμός δέντρων όπως αυτός ορίζεται στις διατάξεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού (υπουργική απόφαση 3046/304/1989 (Δ΄ 59), όπως εκάστοτε ισχύει), για άδειες που εκδόθηκαν μετά την ισχύ του. ββ) Αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος, στο οποίο σημειώνεται η θέση των δέντρων που θα κοπούν και τυχόν θέσεις μελλοντικής φύτευσης δέντρων. Ερώτηση λοιπόν: το πέυκο δεν προστατεύεται?πρεπει να ζητ΄'ησω από κάπου κάποια ειδικότρη έγκριση? ευχαριστώ!
 9. καλημέρα. Σε πολυκατοικία του 70 υπάρχουν 3 ανοικτές ΘΣ στην πυλωτή, με ένα χιλιοστό η κάθε μία. Τι κάνουμε? ο δικηγόρος λέει το ψάχνει, γιατί δεν ξέρει αν μπορεί να γίνει κάτι. Ρωτάω εδώ, κυρίως τον μπορει Δημήτρη να γίνει κάτι? ΠΧ μια μονομερής, όπου θα στείλει το χιλιοστό αυτό στην αποθήκη ή στο διαμέρισμα? Επίσης, λέει ότι δε θέλει να αγοράσει ο πελάτης του ακίνητο όπου γίνεται τακτοποίηση και μετα΄μονομερής (για αυθαιρεσία προς κοινόχρηστο) καθώς δεν έχουν αποφανθεί τα δικαστήρια γι αυτό το ζητημα. Δεν έχει τύχει να γίνει μι προσφυγή και να αποφανθούν υπέρ...Θα ήθελα ένα σχόλιο και γι αυτό....
 10. Συνάδελφοι να ρωτήσω κάτι?σε ακίνητο που τμήμα του αρχείου του έχει καταστραφεί, έχουν γίνει εργασίες μετά το σεισμό του 99. Γνωρίζετε ποιος φορέας τις ενέκρινε τότε και αν θα μπορούσα να βρω αυτά τα αρχεια? γτ θα έχει υποθέτω την αποτύπωση του υφισταμένου, άρα να το χρησιμοποιήσω ως αποδεικτικό. Ευχαριστώ!
 11. καλό μήνα και χρόνια πολλά!!!!Θα μπορούσαμε να χουμε τιμή ζώνης για ακίνητο εντός οικισμού κεραμιδίου φαρκαδώνας Τρικάλων?
 12. Εγω δεν καταλαβα. Αφού δεν έχεις σχεδια άδεια κλπ, πως ξερεις οτι το κλεισιμο ειναι αυθαιρετο? Επισης κατα το χαρακτηρισμο θα φτιάχτηκε και ενας φακελος στο υπουργείο. Τι περιέχει αυτός?
 13. αφου ειναι σε χώρο αποκλειστικης χρήσης αλλου, τότε δε νομιζω ότι μπορεις να κάνεις ρυθμιση...ας πουνε και οι άλλοι συνάδελφοι τη γνώμη τους, αλλά είναι σα να έκανες αυθαιρετο σε οικόπεδο άλλου...
 14. Καλέ δε λέω ότι κρύβετε!!!!απλά για να βοηθήσουμε, όταν εμείς λέμε πυλωτή εννοούμε τον ισόγειο όροφ της οικοδομής ο οποίος δεν έχει τοιχους. Αν είναι έξω από αυτο το χώρο είναι ακάλυπτος.
 15. Μισάνοιχτη δηλαδή....μήπως δεν αναφέρεται πουθενά αλλά δημιουργήθηκε εκ του μηδενός μαζί με ένα στεγαστράκι????λέω εγώ τώρα μια ιδέα....
 16. Ε ναι και εγώ έτσι νομίζω, αλλά και πάλι θα ανέμενα να τη δω ορισμένη ως παρακολούθημα κάποιας οριζόντιας ιδιοκτησίας....γιατί όσες φορές δεν είναι και ο κατασκευαστής είχε κάνει ματσακωνιά, της έδινε χιλιοστά και τη μοσχοπουλούσε εξτρα...
 17. Καλημέρα συνέδελφε! ξαναδές το 98 παρ 5 &6 για την τακτοποίηση αυθαιρεσιών σε κοινόχρηστο/κοινόκτητο. Επίσης, για να γίνει υπαγωγή στον 4495 θα πρέπει οι αυθαιρετες κατασκευές όπως αυτές καταγράφηκαν από την ΥΔΟμ να είναι και προ του 2011....είναι?
 18. Επειδή έχει τύχει σε όλους να μεταφέρονται από στόμα σε στόμα πληροφορίες που τελικλα δεν ήταν ετσι, καλύτερα δείτε εσεις ο ίδιος τη σύστασή οριζοντίων της πολυκατοικίας. Απο εκεί και πέρα, ν περιγράφεται μια θέση αλλά δε δίνονται χιλιοστά δε γ.ινεται συμβόλαιο, όπως είπανε και οι συνάδελφοι. Ο μόνος τρόπος θα ήταν να γίνει τροποποίηση της σύστασης και να της δοθούν ίσως. Αλλά αυτό δε θα γίνει σίγουρα χωρίς τους λοιπούς συνιδιοκτήτες.
 19. Αφου συνεχίζουν να νομοθετούν ως μη όφειλαν, ας απαντάνε και γραπτά στις ερωτήσεις που τους κάνουμε. Και όχι δια τηλεφώνου. Ετσι προφορικά εγω δίνω και νομικές και ιατρικές συμβουλές αμα λάχει. Τη μια τα προφορικά του ΤΕΕ, την άλλη οι οδηγιες του συλλόγου των συμβολαιογράφων και στη μέση εμείς να πορευόμαστε με το νόμο με όλη την ευθύνη στη πλάτη μας και όλο το βάρος στην υπογραφή μας. Φτάνει.
 20. "έχει εκδοθεί προφορική οδηγία από το ΤΕΕ", το καλυτερο όλων. εκδίδω σημαίνει και κάτι έντυπο.
 21. το κλάνω-κάνω, αλλά δε το διορθώνω γτ προσθέτει κι άλλο γέλωτα εις την υπόθεση!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.