Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Οχι, εγω δεν υποστηρίζω αυτό. Ούτε και οι υπόλοιποι που πήραν θέση νομίζω!

Θα χρεώσω ΥΥ σε όσους ορόφους-επιφάνειες είναι πάνω απο το επιτρεπόμενο.

Δλδ σε 6 όροφο έστω 3μετρα ο όροφος=18.00μ και επιτρεπόμενο  στην περιοχή 16μ

τότε έχω εναν όροφο πάνω απο το επιτρεπόμενο αρα σε αυτόν θα χρεώσω

ΥΥ με συντελεστή 2/15=0,133333<20%

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Avgoust,

λογικό κατ΄αρχήν θα ήταν να μας δώσεις κάποια στοιχεία για  την περίπτωση που λες.  (εντός/εκτός, με άδεια /ανευ, τι Υ.Υ, σε ποιούς ορόφους κ.λ.π)...

  Έτσι όπως είναι δεν απαντιέται ... 

Επίσης γενικώς άλλο είναι να υπερυψωθεί ΜΟΝΟΝ το ύψος υπογείου που λες και άλλο να υπερυψωθεί  ΟΛΟ το κτίριο όπως εν προκειμένω από θεμελίων..

Όσο για το "Τέλος θα ήθελα να μου δείξετε που στον Ν.4495 αναφέρεται ότι "ο κάθε όροφος κρίνεται χωροσταθμικά σε σχέση με την άδεια"....

είναι πολύ απλό και αφορά ΚΑΙ στον 4178 ΚΑΙ στον 4014:    Η κάθε αυθαιρεσία κρίνεται σε σχέση με την άδεια και εφ΄όσον στην τομή της άδειας φαίνονται :

α) ύψος ορόφου,    β) υψόμετρο ορόφου (δάπεδο-οροφή)  ,

άρα  τελικά η αυθαιρεσία κρίνεται χωροσταθμικά σε σχέση με την άδεια. :)

Link to comment
Share on other sites

Anton_civeng , έχεις οικοδομή 6οροφη με άδεια. Κάθε κάτοψη είναι 300m2. Εσωτερικά ύψη των ορόφων τα προβλεπόμενα.
Η οικοδομή έχει θεμελιωθεί ψηλότερα για να βγει το υπόγειο πιο "έξω". Η τελευταία στάθμη λοιπόν υπερβαίνει το max περιοχής για χάρη του υπογείου.
Καθεστώς : οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Αν κατάλαβα σωστά το σκεπτικό σου , λες ότι η υπέρβαση ύψους πρέπει να κατανεμηθεί σε όλους τους ορόφους. Δηλαδή να δηλωθούν 6*300=1800μ2 με ΥΥ.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ Avgoust δηλαδή θεωρείς ότι αν δεν είχε ακόμη υλοποιηθεί ο τελευταίος όροφος που  "ξεμυτάει" πάνω από το επιτρ. ύψος, τότε ΔΕΝ θα υπήρχε καμία Υ.Υ στους άλλους ορόφους που ξεπήδησαν ψηλότερα ?????......  και θα έδινες και βεβαίωση για μη Υ.Υ .....????:roll:

Υ.Γ 

Όμως, για να μη τρομάζει κανείς στη σκέψη του Υ.Υ επί 1800μ2 επισημαίνω ότι η Υ.Υ κάτω από το επιτρ. ύψος περιοχής πλέον χρεώνεται με αναλυτικό (ευτυχώς εδώ με τον 4495!)

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Τι θα έκανα ? Εχω δώσει με 4178 σε διαμέρισμα ενδιάμεσου όροφου όπου υπήρχε  μικρή είναι η αλήθεια διαφορά στη στάθμη .
Η βεβαίωση άλλωστε λέει ότι δεν έχω υπέρβαση ύψους , όχι υψομέτρου. Αφού είχα καθαρό ύψος σωστό και ήμουν μέσα στο ύψος της άδειας θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος.

Στο παράδειγμα του 6οροφου , θεωρώ ότι η υπέρβαση του πολεοδομικού μεγέθους είναι ότι 300m2 υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο ύψος.
Με τον δικό σου τρόπο θα δηλώσω την ίδια παράβαση 6 φορές  κι αυτό  επειδή υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας !!

Αν δεν υπήρχε σύσταση πάλι το ίδιο θα κάναμε ? Χ6 ?

Για την ιστορία , μερικά χρόνια πριν τους αυθαιρετονόμους , η Πολεοδομία σε παρεμφερή περίπτωση  έκρινε αυθαίρετο όλο τον τελευταίο όροφο και λόγω παραβίασης ιδεατού στερεού ένα τμήμα του προτελευταίου.

Για σκέψου , αν γίνει έκθεση αυτοψίας τι πιστεύεις ότι θα λέει ότι είναι αυθαίρετο και κατεδαφιστέο ? Ολο το κτίριο ή ο τελευταίος όροφος ?

Οπως πάντως αναφέρθηκε το θέμα του ύψους είναι από τα πιο θολά και περίεργα καθώς κατά κάποιο τρόπο θέλει με μονάδες εμβαδού να περιγράψει μήκος.
 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

avgoust,

το έψαξα παραπάνω και έχω ευχάριστα νέα για την περίπτωση που λες στην τελευταία παράγραφο του 125.  (από τις σημειώσεις Λεμπέση επί ν.4014)

Επειδή τα έγκυρα στοιχεία κατισχύουν των απόψεων......  ;)

ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ - ΛΕΜΠΕΣΗ.pdf

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας 2ου ορόφου που μετατράπηκε σε μεζονέτα με το δωματιάκι του δώματος. Καθ'ύψος επέκταση δηλαδή.

Με οικοδομική άδεια και επιτρεπόμενα περιοχής 13μ.

Λόγω υπερύψωσης της πυλωτής βρέθηκε ο 2ος όροφος εκτός αδείας περίπου 30 εκατοστά ενώ διατηρεί (μέσα στις αποκλίσεις της κατ.3 το επιτρεπόμενο ύψος του από την άδεια- από 3μ. έγινε 3,15μ.). Η στάθμη αυτή δεν έχει υπερβάσεις δόμησης. Το δωματιάκι του δώματος δηλώνεται φυσικά με ΥΔ και ΥΥ<20%. Πουθενα δεν εχω παραβιαση μεγιστου ύψους περιοχής.

Η στάθμη του 2ου παίρνει αναλυτικό ή επειδή δεν ευθύνεται για την ΥΥ του κτιρίου δεν παίρνει πρόστιμο σχετικό με το ύψος;

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

 

 

Edited by freecat
Link to comment
Share on other sites

Freecat,

αυτό το  "(μέσα στις αποκλίσεις της κατ.3 το επιτρεπόμενο ύψος του από την άδεια- από 3μ. έγινε 3,15μ.) "    το λες μάλλον με βάση την ΚΑΤ.3ιε.ιε  ΚΑΙ την ερμηνεία ΥΠΕΚΑ Ε/Α 6  που θεωρεί στο περίγραμμα  του κτιρίου ΚΑΙ το ύψος του (!!!!) και βαφτίζει το 2D σε 3D .......

Δεν θα προσπαθήσω να σε επηρεάσω για το αντίθετο, απλά το επαναφέρω για να το ξανασκεφτείς κι απ΄΄ εκεί κι πέρα  .....

εσύ θ΄αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ΄αφήσεις......

Σχετικά τώρα με το άλλο που ρωτάς περί της υπερύψωσης  της πυλωτής 30εκ.  αν λάβεις υπ΄όψη το παραπάνω συνημ. (125 -Υ.Υ - ΛΕΜΠΕΣΗ) δεν θα πρέπει να καταλογίσεις  Υ.Υ στην Ο.Ι. ούτε πουθενά.

Προσωπικά όμως  θεωρώ ότι:

 διαφοροποίηση υψομέτρων αδείας => αυθαιρεσία => τακτοποίηση εν προκειμένω της πιλοτής στην δήλωση Κ/Χ χώρων βεβαίως αναλυτικά

Υ.Γ για το δωματιάκι του δώματος θεωρώ ότι έχεις ελέγξει και το ιδιοκτησιακό : σε αποκλ. χρήση,  αλλιώς συναίνεση για τακτοποίηση του .

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

On 1/10/2018 at 12:17 ΠΜ, Anton_civeng said:

 

Σχετικά τώρα με το άλλο που ρωτάς περί της υπερύψωσης  της πυλωτής 30εκ.  αν λάβεις υπ΄όψη το παραπάνω συνημ. (125 -Υ.Υ - ΛΕΜΠΕΣΗ) δεν θα πρέπει να καταλογίσεις  Υ.Υ στην Ο.Ι. ούτε πουθενά.

Προσωπικά όμως  θεωρώ ότι:

 διαφοροποίηση υψομέτρων αδείας => αυθαιρεσία => τακτοποίηση εν προκειμένω της πιλοτής στην δήλωση Κ/Χ χώρων βεβαίως αναλυτικά (αυτο δεν αφορα ομως αλλη δηλωση και οχι της ο.ι.; )

Υ.Γ για το δωματιάκι του δώματος θεωρώ ότι έχεις ελέγξει και το ιδιοκτησιακό : σε αποκλ. χρήση,  αλλιώς συναίνεση για τακτοποίηση του .(ολο το κτιριο ειναι ενος ιδιοκτητη)

Η πυλωτη εχει μετατραπει σε κλειστο χωρο κυριας χρησης. Αλλα αυτό θεωρω οτι δεν αφορα την ιδιοκτησια του 2ου. 

Να συμπληρωσω το ερωτημα μου προκειμενου να καταλαβω την εφαρμογη του κατ.3 ιε ιε στο υψος (οπως το υπεκα αποδεχεται). Οι αποκλίσεις του ύψους κατα 5% μιας ο.ι. σε επιπεδα (μεζονετα) προϋποθέτει να μην εχει μεταβολή στην επιφανεια με ποιο τροπο; να μην εχει ΥΚ πανω απο 5%; ή αυτο το στοιχειο του εμβαδου (5%) δεν εχει νοημα στο υψος; 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 12/11/2017 at 12:06 ΜΜ, danaikaterina said:

Στον 4178 για το αν θα βάλεις υπέρβαση ύψους σύγκρινες με το εγκεκριμένο της άδειας. Τώρα στον 4495 συγκρίνεις πάλι με το επιτρεπόμενο της περιοχής. Αν έχεις υπέρβαση σε σχέση με την άδεια αλλά δεν ξεπερνάς το επιτρεπόμενο της περιοχής τότε δεν βάζεις υπέρβαση ύψους αλλά αναλυτικό.

Μπορείς λίγο να εξηγήσεις αυτό πως προκύπτει; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.