Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε υπόγειες στάθμες


Recommended Posts

Αυτό σημαίνει ότι αν είχες ξεμπαζωμένο υπόγειο όπως το περιγράφεις, στα πλαίσια έκδοσης Ο.Α, αυτό δεν θα θεωρούνταν υπόγειο σύμφωνα με τον ορισμό του.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ntemhs said:

Ούτε υπέρβαση δόμησης με μειωτικό ούτε τίποτα?

Τίποτα απολύτως. Πολεοδομική παράβαση με αναλυτικό για ρύθμιση αυθαίρετων και οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Αν πας για νομιμοποίηση φυσικά ισχύουν οι διατάξεις ΝΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΜΠΑΖΩΜΕΝΟ

Καλημέρα, έχω σε εκτός σχεδίου μονοκατοικία με οικοδομική άδεια σύμφωνα με την οποία η οικοδομή αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α όροφο.  Επειδή το έδαφος είναι κεκλιμένο στα σχέδια της αδείας το ισόγειο είναι από μπροστά ισόγειο και από την πίσω πλευρά υπόγειο. Μπροστά έχει σαλόνι κύριο χώρο και πίσω χωρίζεται με πόρτα από αποθήκη που θεωρείται υπόγεια και δεν μετράει στο Σ.Δ..

Οι στάθμες της Ο.Α. έχουν τηρηθεί.

ΠΑΡΑΒΑΣΗ: Αυτή η υπόγεια αποθήκη, άλλαξε χρήση από βοηθητική σε κύρια, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει μπαζωθεί όπως έδειχνε η άδεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα βάλω Υπέρβαση δόμησης χώρου μειωτικού συντελεστή 0,30, και  αναλυτικό για τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντα χώρου?

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Aν το υπόγειο διαμέρισμα δεν έχει εσωτερική επικοινωνία με το υπόλοιπο θα βάλεις 0,50. Αν δεν έχει, (δηλαδή έχει μόνο ξεχωριστή είσοδο από τον ακάλυπτο) θα βάλεις 0,30. Ακόμη, θα βάλεις και 1 λ.π για το ξεμπάζωμα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Υπόγεια αποθήκη βρίσκεται σε χώρο που δεν προβλέπονταν εκσκαφή, με ένα τμήμα της εντός περιγράμματος ισογείου και ένα άλλο εκτός, η κάτοψη της οποίας συμπίπτει με την σύσταση. Υπολογίζω την παράβαση ως ΥΔ για όλη την αποθήκη με μειωτικό και ως ΥΚ για το τμήμα εκτός περιγράμματος ισογείου. Υπάρχει πρόβλημα που την παραβίαση πλάγιων αποστάσεων θα την εισάγω στο ίδιο ΦΚ και θα αντιστοιχίζεται σε όλη την ΥΔ; Δεδομένου ότι μόνο το τμήμα εκτός περιγράμματος παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αποθήκη (παράρτημα οριζόντιας ιδιοκτησίας διαμερίσματος) η οποία βρίσκεται εκτός περιγράμματος της ανωδομής μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 98, δηλαδή ότι υφίσταται εκ κατασκευής και συντελείται σε μη νόμιμη υπόγεια στάθμη, ώστε να μην απαιτηθεί συναίνεση;

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

Είναι κάπως περίπλοκο και ελπίζω να βοηθάει το σκαρίφημα. Η υπόγεια αποθήκη, που είναι παράρτημα διαμερίσματος, βρίσκεται τελείως εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος υπογείου. Ένα τμήμα της είναι εντός περιγράμματος ισογείου (υπέρβαση δόμησης) και ένα άλλο τμήμα της είναι εκτός περιγράμματος ισογείου (υπέρβαση δόμησης, κάλυψης και παραβίαση Δ). Προσπαθώ να δω αν μπορεί να αποφευχθεί η απαίτηση συναίνεσης και να προχωρήσει η υπαγωγή ως εκ κατασκευής και σε μη νόμιμη υπόγεια στάθμη.

apotiposi.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από το σκαρίφημα γίνεται αντιληπτό ότι η αυθαίρετη υπόγεια αποθήκη επί του οικοπέδου (κοινόχρηστος χώρος) δεν αποτελεί αυθαίρετη επέκταση. Συστήθηκε οριζόντια ιδιοκτησία επί μιας αυθαίρετης κατασκευής. Κατά τη γνώμη μου θα χρειαστείς συναίνεση του 50%

5.   Ειδικώς στις περιπτώσεις οριζόντιας ιδιοκτησίας με παραβάσεις που αφορούν την επέκταση αυτής καθ’ ύψος ή κατά πλάτος (οριζόντιας) και την κατάληψη κοινοχρήστου ή κοινοκτήτου χώρου, είναι δυνατή η υπαγωγή αυτών στον παρόντα, χωρίς τη συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών, μόνο στις εξής περιπτώσεις : 
α) όταν η αυθαίρετη επέκταση υφίσταται από την ανέγερση - κατασκευή της οικοδομής ή  
β) όταν η ίδια αυθαίρετη επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής, άνωθεν του ισογείου. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.