Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

@Aeternus σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όσον αφορά την υπέρβαση ύψους αυτή θα ληφθεί με συντελεστές 1,2 ή 1,4 επειδή έχω ΥΔ;

Μπορώ να θεωρήσω λοιπή παράβαση επειδή το συνολικό ύψος του κτιρίου είναι χαμηλότερο από το μέγιστο της περιοχής; (μάλλον δεν μπορώ απ' ότι έχω καταλάβει...)

Edited by takos
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι , σε παρούσα προσπάθεια κοινής υπαγωγής ολόκληρης πολυκατοικίας ( κοινόχρηστα + ΟΙ) έχω αυτά τα θέματα σε σχέση με το υπόγειο, για κάποια έχω μια υποψία απάντησης αλλά θα θελα την άποψή σας.

Το πιο σημαντικό είναι σε σχέση με αυτό που ανεβάζο στο συνημμένο. Μιλάω για τα δύο τμήματα που σημειώνω με μπλε διαγράμμηση στο σχέδιο της υπαγωγής. Η κουβέντα αφορά χώρο που στην ΑΔ χαρακτηρίζεται υπόγειος.

• Στην ΟΑ (προσθήκης καθ ύψος και κατ'επέκταση πολυκατοικίας) το σχέδιο του υπογείου (στην πραγματικότητα ισόγειο) φαίνονται δύο χώροι σαν ημιυπαίθριοι που προορίζονται για γκαραζ (ο ένας με τμήμα των θέσεων στάθμευσης Ρ1 Ρ2 και ο άλλος με τις Ρ3,Ρ4. Αυτοί οι χώροι όπως φαίνεται τώρα είναι κλειστοί και στην ΑΔ ήταν ανοιχτοί. Ο χαρακτηρισμός GARAGE στους χώρους υπο συζήτηση παραπέμπει βέβαια σε κλειστό χώρο.
    Ο ένας από τους δύο (με τις Ρ3,Ρ4) στην όψη έχει γκαραζόπορτα. Ο άλλος είναι σκιερός οπότε δεν φαίνεται να έχει.
    Στο σχέδιο του διαγράμματος κάλυψης ο χώρος υπο εξέταση με τις Ρ1Ρ2 φαίνεται να μετριέται στον τότε υπάρχοντα αδιαμόρφωτο χώρο υπογείου και ο Ρ3Ρ4 στην προσθήκη της άδειας. 

Ο υπόγειος χώρος του υπογείου και από τις δύο μεριές επι του παρόντος είναι ανεξάρτητος με πρόσβαση από τον ακάλυπτο. Ενώ στην ΑΔ είχε πρόσβαση μέσω κλιμακοστασίου. Ο υπόγειος χώρος δεν έχει οριζόντιες , είναι κοινόχρηστος.
Το 1ο θέμα λοιπόν που προκύπτει είναι το προφανές: τα μετράω για  ΥΔ , για Λοιπή Παράβαση ή για τίποτα από τα δύο;

Το 2ο Θέμα είναι όπως φαίνεται στις όψεις (τομές βασικά είναι) εκεί που έχω αριστερά δεξιά σκάλες και διάδρομο στον ακάλυπτο , στην ΑΔ ήταν μπαζωμένες απο κάτω και τώρα έχουν υλοποιηθεί απλώς ως δύο αμφιέρειστες σκάλες, με αυτές και τον διάδρομό τους ελεύθερο ανοιχτό χώρο από κάτω. Επίσης έχουν υλοποιηθεί μετακινημένες.
Αυτές ως τι τις υπάγω; Έχουν το θέμα του ξεμπαζόματος και το θέμα τις αλλαγής διάστασης/μετακίνησής τους.

Το 3ο θέμα είναι
Γενικά επειδή κάνω κοινή υπαγωγή με τις ΟΙ και λοιπά κοινόχρηστα έχουν προκύψει διάφορες λοιπές παραβάσεις από άλλα πράγματα. 
Οπότε μπορώ κάλιστα αν το 1ο θέμα ειναι ΛΠ , να μπει σε φκ με υπόλοιπες ΛΠ με αναλυτικό χωρίς να ασχοληθώ με μειωτικούς συντελεστές;;
Τον οποίο μειωτικό συντελεστή (0,5) δεν είμαι σίγουρος αν έχω γιατί στην παρούσα κατάσταση δεν τηρεί ο υπόγειος χώρος το κριτήριο του 1.5 μέτρο του ΓΟΚ85

ypogeio thema.jpg

Δημοσιεύτηκε

Συντελεστής ύψους χρησιμοποιείται @takos μόνο όταν υπάρχει υπέρβαση του επιτρεπόμενου. 
Όταν δεν υπερβαίνεται, υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό.  
Προβλέπεται στην τελευταία πρόταση του άρθρου 100, παράγραφος 10. 
Το ίδιο ισχύει και για τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου.         
Προβλέπεται στην τελευταία πρόταση του άρθρου 100, παράγραφος 11. 

Η αυθαίρετη επέκταση του εγκεκριμένου υπογείου @Στέφανος Ψυχογυιός είναι υπέρβαση δόμησης. 
Στο δεύτερο έχεις μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου και απάντησα ακριβώς από πάνω. 
Για τον μειωτικό συντελεστή εξήγησα στην προηγούμενη δημοσίευσή μου στο θέμα (τελευταία στην προηγούμενη σελίδα).

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αρα αν μεταξύ διάγραμματος καλυψης και κάτοψης ορόφου υπάρχει διαφορά, εγώ ποιο θεωρώ ως εγκεκριμένο υπόγειο;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.