Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Αυθαίρετη κατεδάφιση κτίσματος


Recommended Posts

13 λεπτά πριν, dimitris GM said:

για κατεδαφιση σε  προ 55 απαιτειται  ΣΑ

[για την κατεδαφιση υπαρχει το 29/4 του 4495]

εννοείται. εγω στην περίπτωση μου και ΣΑ πηγα και υπουργείο πολιτισμού γιατι τελικά το κτίσμα μου ηταν άνω των 100 ετων.

 

10 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

πότε έγιναν όλα αυτά? (αυτοψία -κατεδάφιση)

Εκδόθηκε  απόφαση επικινδύνως ετοιμορρόπου  από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ή εκδόθηκε μόνο κάποια γνωμάτευση της ΥΔΟΜ

επικινδύνως ετοιμόρροπο δε βγήκε γιατι δεν πηγε η τριμερης. Μονο γνωμάτευση της ΥΔΟΜ. ειναι υπόθεση της τελευταίας διετίας περίπου

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

απαντουσαμε σε αυτο που ειπες....

"καλησπέρα, η ερώτηση αφορά κατεδάφιση κτίσματος το οποίο δεν έχει οικοδομική άδεια και επίσης είναι λογικά προ του 1955 (αλλά ας το αγνοήσουμε αυτο προς το παρόν). Το κτίσμα κατεδαφίστηκε απο τους ιδιοκτήτες χωρις καμία αδεια απ οτι έμαθα. Ενημερωτικά, ειναι υπόθεση που δεν ανέλαβα. "

αρα, συμφωνουμε οτι,

γκρεμισαν ενα προ 55

χωρις χαρτι επικινδυνοτητας

και τωρα ψαχνουν να βρουνε τον αποδιοπομπαιο τραγο...

Καλα εκανες και αρνηθηκες

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

37 λεπτά πριν, dimitris GM said:

και τωρα ψαχνουν να βρουνε τον αποδιοπομπαιο τραγο...

Καλα εκανες και αρνηθηκες

υποθέτω έχουν βρει καποια λυση, απορω πως. σκεφτομουν μηπως ειχα καταλαβει κατι λαθος στο αρ. 106

Link to comment
Share on other sites

το 106/4 δεν δινει "άφεση" για τα προ 55

[υγ

Εξ αλλου,  τα προ 55 δεν ειναι αυθαιρετα]

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δύο περίεργες περιπτώσεις.

1. Διώροφο κτίριο, το ισόγειο με  οικοδομική άδεια του 1974 και αυθαίρετος Α' όροφος έχει υπαχθεί στον Ν.4178/ 2013 ενώ έχουν εξοφληθεί και οι περισσότερες δόσεις. Το κτίσμα είχε φθορές καθότι πλημμυρόπληκτο και υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό πρόσφατα (ο ιδιοκτήτης δεν ήταν καν εκεί). Το πάω ως κατεδαφισμένο αρθ.106 παρ.4 στον Ν.4495/2017 και πληρώνω τα 500ευρώ ή κάνω έγκριση εκτέλεσης εργασιών και έπειτα στον Ν4495/2017 προς κατεδάφιση?

2. "Ισόγειο κτίριο σιδηρών κατασκευών - κουφωμάτων" με ΟΑ 2006. Αφού κατασκευάστηκε, ο ιδιοκτήτης πέθανε και το κτίριο εκλάπη ( ! ) για σίδερα και τώρα δεν υπάρχει τίποτα εκεί, όμως η άδεια υπάρχει και φαίνεται και στο Ε9. Από την ΥΔΟΜ δεν πήρα απαντήσεις απλά πόσο απίστευτη περίπτωση είναι αυτή! Τι να κάνω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! 

Link to comment
Share on other sites

Το "Κλοπή του κτηρίου" απαιτεί δικό του αποκλειστικό νήμα 🙂. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι κάποιο τρόπο τεκμηρίωσης της κλοπής θα απαιτεί  (σε αντιστοιχία με τον χρόνο κατασκευής). 

Διαδικασία προστίμου δε φαίνεται να του αντιστοιχεί και είναι πιο κοντά στην περίπτωση καταστροφής μετά από ακραίο φυσικό φαινόμενο οπότε μήπως βεβαιώνεις τεκμηριωμένα και κλείνεις;

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο 106,παρ 4 με μπερδεύει το εξής:

Αυθαίρετες κατασκευές πριν από τις 28.7.2011, που έχουν κατεδαφιστεί από τους ιδιοκτήτες και για τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης στην αρμόδια φορολογική αρχή και δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση για την κατεδάφισή τους, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος με την καταβολή παραβόλου ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ. Για την υπαγωγή υποβάλλεται αίτηση, τεχνική έκθεση μηχανικού και αποδεικτικά στοιχεία για την κατεδάφιση, δεν απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία και σχέδια και εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

 

Αυτό το εδάφιο είναι  μόνο για αυθαίρετα προ της 28/7/2011 τα οποία κατεδάφισαν μόνοι τους αυθαιρέτως οι ιδιοκτήτες και για τα οποία είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης? Σε περίπτωση αυθαίρετης κατεδάφισης για την οποία δεν είχε βεβαιωθεί πρόστιμο ανέγερσης+διατήρησης, πώς γίνεται υπαγωγή της κατεδάφισης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.